Monday, July 11, 2011

SEDIH DAN INSAF. KORANG CAMNER?





Part One



8 comments:

paridah said...

Siapakah pakcik di depan SOGO ini? Hanya Allah yang mengetahui rahasianya dan kenapa hamba ALLAH itu berada di situ dalam situasi begitu. Renungkan dan fikirkanlah...

Anonymous said...

masih ada ke orang-orang yang kat luar tu yang berfikiran macam pakcik ni...masyaallah...

atievan said...

k.jee....pakcik ni mmg dh lama&kerap sya jmpa...tapi yg pasti pd amatan sya dia bkn org gila atau peminta sedekah...kalu mndgr kata2 dr dia...sya agak laa dia laa antara org2 yg pernah brjuang menentang penjajah....dan mungkin juga dia penah hidup dzaman sblm msia merdeka....kalu nk tau lebih lanjut sila laa brbicara dgn dia pnjang lebar

Kjee said...

Kjee pun akan cuba meneyusul cari dia Atie. Tapi kalau tengok betul2 dalam video ini, dia tak suka orang interview dia. Nak cuba cari dia satu hari nanti.

Anonymous said...

salam kak jee.. saya sanjung niat kak jee.. saya pn ada rakam gelagat pakcik ni.. smpi x tahan saya nangis kt situ jgk.. dgr2 pakcik ni ada keluarga.. anak dia pramugara ke pramugari saya x igt sbb citer tu dh lama.. harap kak jee dpt bantu pakcik ni @ dibawa ker umah Org2 Tua.. kesian sgt..

-faezah-

Kjee said...

Feazah: Pakcik ini ada lagi ke kat situ? Nak pergi cari dia lah, TQ for info.

Anonymous said...

masih ada tapi dia suka tukar2 tmpt tp bukanlah jauh pn, area2 situ jgk.. kdg deret euro moda tu kdg dok btl2 dpn kdi buku seberang jalan Sogo tu.. tp bulan puasa mmg dia slalu ada cuma lokasi dia je kdg tukar2..

pakcik ni pernah saya print gmbr dia n tanyakan kt Rumah Org2 Tua.. nk tau apa jwpn mereka.. hmm dorng kata pakcik ni cuma blakon je mcm x betul / kdg2 nmpk mcm cacat.. tp dia sbnrnya normal + waras.. dan saya tnya knp biarkan pakcik ni btahun2 @ x ambil tindakan @ tangkapan utk dibawa ke rumah org tua.. dorng kata dh byk kali tgkp tp pakcik ni lari, tgkp lagik lari lagik.. ntahla kak.. saya rasa mcm x puas dgn jwpn dorng sbb yela, x kisahla byk kali lari ke tp dh tanggungjwb utk banteras org gelandangan, kenala buat keja.. xkan dok biarkn je bbulan2 btahun2 org tua tu tbiar cmtu..

sbb tu saya hrp ada org yg bjaya hntr / pulihkn / bela nasib pakcik ni.. sbb saya dh buat apa yg saya mampu tp gagal.. seolah2 x dpt kerjasama dr pihak Rumah Org2 Tua tu.. pstu boleh plk penjaga rumah tu ckp, dia dh pujuk pakcik tu last2 pakcik tu suka plk kt dia.. aiyooOOooo.. cmtu plk jawapan di pengakhiran perjumpaan kami.. hhhmmmmmm...

-faezah-

Anonymous said...

salam kak jee.. cmna pkembangan psl pakcik ni.. kak jee ada follow up..?

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...