Wednesday, July 20, 2011

SOTONG KAPRAU PULAK!




daging kaprau
 Hehehe tak serik2 kan? Mula2 daging kaprau. lepas tu bila ada orang tanya, kalau masak dengan ayam boleh tak? Maka Kjee pun projek pulak ayam kaprau. Kemudian ada minah mana tanya, kalau sotong boleh tak? So hari ni Kjee buat Sotong Kaprau.

Tetapi kalau nak tahu sebenar-benarnya, ikhlas Kjee kata, Daging  Kaprau paling sedap. Lain manisnya berbanding ayam mahupun sotong. Tapi itu pendapat Kjee jer tau. Korang buat ikutlah selera sendiri.




Lepas ni tak nak eksperimen lagi. Nak buat daging kaprau balik. Suka pulak kan?




Tadi Kjee guna dekat 1 kilogram sotong. Kalau nak resipinya, tengok sini untuk daging dan sini untuk ayam. Untuk sotong korang adjust jer resipinya. Sama jer lah. malas nak taip semula sebab tengah sibuk nak mengejar deadline skrip.






10 comments:

inahar ali said...

salam rindu kakjee cayang..mana choc cip cookies yg nadia wat..ingat nk kenen sebalang..hehe! eh..x pernah dengar lg lauk kaprau ni kakjee..leh try nnti!

Kjee said...

nadia buat hari tu. dah lama dah. dia kata raya ni nak buat. kawan2 uni dia pun nak order. kata dia best in the world resipi kak Ina. tak nak try resipi lain. hehehe
trylah kaprau daging. sedap gua cakap. salam dr aida.

Mama Datt n Dania said...

alahhh sedapnyaaa... daging arituh pun xdan nak try lg, dah kuar sotong plak..

kak gee.. xnak ke buat satu link resipi cam blog2 lain? senang nak rancang menu berbuka nanti..

Mat Gebu said...

Waaa...sampai hati masak sotong.....huhu tak pelah kak, aku balik Johor jelahh...tak leh makan, gatal's...grrrr....sabau je lahh kan...

DJ Dayang said...

salam k.Jee,

nmpk sungguh menyelerakan sotong kaprau tu kak...dyg pun nk cube resepinya nanti, InsyaAllah. tq 4 sharing.

'idun sa'idun said...

wahhh.. udang kaprau pulak.. hehehe saya dah cuba resepi daging kaprau kak jee tu.. mmg sedap..! maceh kak jee.. :)

Zaliedana said...

Assalam kjee..Sy pon dah try versi daging,sedap,amik resepi dari umah kak nor..Tengs 4 sharing kak..

noorsafone said...

kakjee...menyelerakan sotong kaprau kekjee ni..memang fav noor..sotong2 ni.

Anonymous said...

Kjee.... meleleh airliuh saya.
kalaulah saya jiran kjee hari2 says bawa mangkok ke rumah kjee..
Mintak sikit!!!! LOL!!

nuralwahid said...

salam kjee, sy bru follow blog kjee.tiap kali tgk sure lapo....! trus rs nk blk masak.best2...!

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...