Thursday, July 14, 2011

ULAR TINGGAL FREE KAT APARTMENT!

Masa Kjee mula2 baca entry Deena ni dulu, beremang jugak bulu roma Kjee. Teringat kisah masa Kjee kecik2 dulu dan tinggal di Kampung Boyan di Taiping.  Kjee cuba cari entry tu tapi tak jumpa. Kisah macam mana setiap malam ada ular hitam dalam rumah kami. Bapak tangkap dan flush dalam jamban sampaikan kami tak berani nak guna jamban tu! Akhirnya apabila tak tahan dengan kehadiran makin banyak ular, bapak call seorang bomoh dan rupa2nya itu ular jadian!

Masa Deena keluarkan cerita ular dalam apartment dia di Pulau Langkawi hari tu, Kjee tak beranilah bagitau Deena pasal citer ular hitam masa Kjee kecik2 dulu. Maklumlah masa itu Deena mengandung. Tapi rasa2nya, ular dalam apartment Deena ular betul bukan ular jadian. Ikuti cerita Deena ni.

Dalam palang bah tengah tu anak ular tinggal 

Sebenar nya takut terserempak ngan anak ular kt umah siang tadi dan hari2 sebelum ni tak ilang lagi , klu nak tau deena jumpa cik 'u'  menjak ngandung kan arwah yasmin lagi. Masa tu tengah duk bersila dgn selamba nya kt lantai tetiba rasa ada benda menjalar, aper lagi mengelupur la deena lompat bila tau  cik 'u' rupa nya . kira ok lagi dimaafkan.. pastu makin menjadi-jadi lak. Kalau tak silap sebelum arwah meninggal ari tu, deena jumpa cik 'u' tengah menjalar kt tepi sofa, dah la kita tengah berpantang, sedih lagi tingat arwah kt hospital , sampai deena terlentang la jatuh punya la terkejut sangat. 

Tengahari tadi anak ular ni masuk lagi, nauzubillah..! terjerit-jerit la deena panggil abang. kitorang tak bunuh pun sbb org tua-tua kata tak baik bunuh, pas buang jauh2 lega la konon.. tak lama pastu ada lagi cik 'u' ni kat ruang tamu menjalar naik ke katil arwah.. aduhhhh tak tau nak kata apa lagi, deena siap berdiri atas kerusi menggigil. dah la kita sorang waktu tu, pas abang dan kawan ( abg karim ) goncang katil dan sembur dgn Aerosol baru kuar cik 'u' tadi dr dalam tiang katil. masa tu takda maaf lagi dah dorang terus bunuh. nak kata lega blom lagi rasa nya coz kitorang terpikir mungkin ada sarang atau tempat dia duk bertangga kat mana-mana. 

Nak tahu apa jadi lagi korang klik sini.

3 comments:

Deena Yasmin said...

masehh kjee... wlaupun dah lama citer tu (3 bulan) cuma..smp skang deena teringat kata2 makcik tukang urut ni kata klu ular ni dtg dan pergi xde masalah, tapi klu dah sampai bersarang ia bawa petanda tak baik pada penghuni rumah..

dari ape yg makcik ni ceritakan berdasar pengalaman dia mmg seram sejuk deena dgr.. deena tawakkal dan berserah jer kjee..

Kjee said...

arwah mak pernah kata, kalau terjadi benda2 camni buatlah kenduri tolak bala. atau buat bubur merah putih bagi kat jiran2.

Anonymous said...

kak jeeee.... WE MISS YOU SO MUCH..
DARI AZNI .. AZMA... MISS YOUR LAKSA JOHOR..
ADD KAK JEE KAT FACEBOOK TAK JAWAB..
LOVE U
AZNI AZMA..

RAJA YONG AZNI.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...