Friday, October 28, 2011

BURGER STEAK MARINA


 Ewah, kasi promo lak jenama ni kan? Tak per sekali sekala kita bagi can promo percuma. Untuk korang jugak. Nanti kalau Kjee tak bubuh gambar kotak dia, korang terkial2 lak nak mencari kan? Kjee kan prihatin. Manalah korang dapat cari kakak sebaik Kjee. Ewah...promo diri pulak. Janganlah kakak2 dia orang mengamuk lak kat aku




Tak payah nyahbeku (defrost). Keluar freezer terus masuk kuali
Inilah sahaja rezeki tengah hari Kjee. Kjee memang tak minat makan nasi. Kalau ada alternatif, Kjee boleh tak makan nasi berminggu2. Tapi paling suka ratah lauk. Camner aku boleh gemuk ratah lauk jer, Tuhan jer yang tahu.

Kjee sukalah makan yang ringan2 cam ni. Jadilah, at least ada jugak yang ringan dalam hidup Kjee asyik selalu berat jer...badanlahtu.  Kahkahkah. Kalau nak ketawa tu berpada2, jangan sampai tersembur air yang tengah korang minum tu! Lain kali nak bagi warning kalau tengah layan blog Kjee, jangan sesekali sambil2 makan dan minum. Hahaha.

Tadi Kjee grill kat grill pan tanpa minyak. Boleh jer. Ada orang bubuh minyak dalam kuali. Tak payah sebab daging burger tu sendiri sure ada lemak punya!

Semalam Nadia belikan wholemeal bun atau roti bun jagung kat Bakeri Ria, Taman Melawati. Kjee ni teruk. Roti pun Kjee cerewet sejak pandai buat sendiri. Tapi sekarang Nadia dah kurang rajin buat roti sebab assignment Uni banyak sangat. Cian Kjee kena beli kan?

Itu jer lah. Korang tengoklah gambar2 yang Kjee amik tadi. Kjee siap bubuh double cheese lagi tau  so pepeham jerlah kenapa Kjee tak kurus kurus. Siap jer masak tadi terus ngap dengan pakwe kita yang ensem tu. Hehehe.



8 comments:

HappyIrfa said...

masuk blog kak Jee konfem lapar .hehe

Suzie said...

Sedapnya kjee.....terliur

aeinio said...

adehhh lapo...

Cik Kamoo said...

nampak yummie!! mcm nak kena cari jugak daging burger nie

et said...

sedapnyer kak...anyway tq sebab sudi follow blog et..terharuuuuuuu..sob..sob..sob..

Hawa Lerno said...

Daging burger dan sosaj di Malaysia memang sedap2. Di Australia ni kak tak pernah lagi jumpa burger dan sosaj ( halal ) yang sedap.

sharifah rosidah said...

Siapa lagi nak puji suami kalau bukan isteri sendiri, ahahaha tapi Pali memang patut dipuji sebab bukan senang nak cari suami sebaik dia,syukur bebanyak jee.

Faz Abas said...

menarik! selalu beli burger cap pak ramli jer :)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...