" />

Sunday, November 13, 2011

DR TAMILSELVAN, UPLINE KESAYANGAN CHAMPIONS 4LIFE


Isterinya Shamala serta 5 anak2 mereka di Convention 4Life semalam

Orangnya sentiasa tersenyum. Melihatkan wajahnya serta mendengar kata2nya yang menyakinkan, seseorang yang sedang sakit mungkin boleh merasakan sebahagian besar penderitaannya bakal melayang jauh. Itulah yang Kjee rasakan apabila berdepan dengan Dr S S Tamilselvan.


Baginya tiap penyakit ada penawarnya kecuali mati. Beliau begitu komited dengan apa yang dilakukan. Kata2nya yang tak mungkin Kjee lupakan...HELP THE SICK, MONEY WILL FOLLOW. Dan Kjee mahu jadikan beliau contoh dalam usaha Kjee untuk menolong mereka yang sakit. Bantu orang menggunakan produk yang baik, jangan fikir pasal duit sebab katanya, LET GOD TAKE CARE OF THAT.

Begitulah murninya hati Dr Tamilselvan. Kjee seringkali kecut2 perut untuk menghantar mesej pesanan ringkas atau menelefon beliau apabila ada preskripsi yang diperlukan. Maklumlah beliau ada hampir 10,000 downline bawah nya. Justru, Kjee tak dapat bayangkan kesibukannya.

Kami memang diajar cara2 untuk menasihatkan pesakit apa produk yang boleh diambil. Tetapi kalau Kjee keliru, terus Kjee hantar mesej kepada beliau dan tidak lama selepas itu beliau akan memberi preskripsi. Malu jugak pada diri sendiri asyik mengganggu beliau tetapi Dr Tamil seringkali beritahu, ..DON'T WORRY, I'M JUST A PHONE CALL AWAY.

Kjee anggap diri Kjee bertuah kerana mempunyai seorang up up line yang bertaraf doktor. Beliau telah dilatih dalam profesyennya untuk melayan setiap rintihan pesakit dan cuba mencari jalan penyelesaian terbaik. "Orang yang sakit, datang jumpa doktor dengan harapan mahu sembuh. Kalau kita tidak layan mereka dengan baik, hancurlah hati mereka. Dan tidak mustahil mereka jadi murung dan stressful. Itu boleh mengundang maut," kata beliau lagi. Beliau juga fasih bertutur Bahasa Malaysia.

Gaya Dr Tamilselvan ketika beri ceramah kesihatan 4Life


Keriangan jelas terpacar di wajahnya apabila Kjee berjumpa dia buat kali kedua di pejabat 4Life, Petaling Jaya. Mahunya tidak. Kali pertama beliau nampak Kjee, Kjee menaiki kerusi roda dan kali kedua, terus boleh berjalan!

Setiap minggu beliau ulang alik dari Johor Bahru ke Kuala Lumpur untuk bertemu downlinenya dan beri ceramah kesihatan. Seringkali di sessi ceramahnya (setiap Sabtu di pejabat 4Life, Amcorp Mall), ada sahaja down line yang bawa sekali pesakit. Dan walaupun letih setelah bercakap sehingga dua tiga jam, dia masih boleh tersenyum melayan soalan2 peribadi pesakitnya.

Kjee mahu jadi macam beliau, Bukanlah nak jadi doktor (hehehe) tetapi Kjee mahu amalkan cara dan gaya Dr Tamilselvan melayan setiap orang yang menemuinya. Bukan senang tetapi tanpa usaha, kita tidak akan berjaya. Dan walaupun tidak sampai sebulan memerhatikan caranya, Kjee merasakan Kjee kini sudah menjadi insan yang lebih baik dan prihatin.

Setiap Sabtu selepas sessi ceramah, Dr Tamilselvan akan bergegas pulang ke JB untuk bersama keluarga yang disayangi. Isterinya Shamala juga aktif bersama 4Life. Mereka mempunyai 5 anak termasuk sepasang kembar. Grup 4Life dibawah Dr Tamilselvan menggelar diri mereka CHAMPIONS 4LIFE.

Dr Tamilselvan sudah lama dalam bidang ini. Kjee tak sampai sebulan tetapi, I AM ALSO A PHONE CALL AWAY...Selagi Kjee tidak tidur, Kjee cuba dengar setiap panggilan dan melayan setiap rintihan. Ingat nombor ini 0126780501/0123816091.

Penat lepas sessi ceramah tapi ada masa untuk soalan peribadi mereka yang sakit
NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. FARAH NADIA BT MOHD NOH (7351002)
  3. HISHAMMUDIN B. MOHAMED ZANYUIN (7405511)
  4. FARIDAH ABD SAMAD (7480143)
  5. PAZELI BIN ISHAK (7325368) 

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)  

6 comments:

sharifah rosidah said...

Aku berdoa semuga kau akan berjaya seperti Dr S S Tamilselvam, insyaallah.

Kjee said...

thnx shida. tapi susah. dia dah jauh sangat..hehehe

Anonymous said...

kakjee, TF ni ade ubat kurus x? hehehe

Kjee said...

ada. Nutrastart dan tea4Life. Nanti Kjee masukkan infon bawah label TF ya. tq.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...