Wednesday, November 2, 2011

JANGAN TAK BACA PENGALAMAN KJEE SEMALAM!!

Dua tongkat kesayangkan Kjee. Selamat tinggal tongkat ker?
'Nyawa'  Kjee dulu


Lima hari makan Transfer Factor Advance, Kjee dah tak pandang inhaler ni!!


Kjee tak naklah citer pasal kenapa Kjee sakit lutut. Dan banyak kali Kjee tulis. So, sekarang Kjee nak update apa yang terjadi pada Kjee semalam. Kjee ke office 4Life semalam bersama Unclepali sebab nak bawak sahabat Kjee, Wnaz, jumpa Dato Hafifi dan Datin Azlin.



Oleh kerana Unclepali kena turunkan Kjee dan Wnaz depan pintu masuk Menara Amcorp kemudian pergi parking kereta, Kjee kata Kjee nak cuba jalan naik ke atas bersama Wnaz. Unclepali tak setuju. Dia suruh Kjee naik kerusi roda. Dia kata Kjee tunggu di ruang lobi Menara tu sampai dia datang lepas parking. Kjee disuruh duduk atas wheelchair.

Tetapi Kjee berkeras. Kjee yakin Kjee boleh jalan ke lif dan terus naik ke tingkat 5 pejabat 4Life bersama Wnaz. Unclepali tak suka tapi terpaksa ikut kehendak isteri yang degil.

So Kjee pun dipimpin oleh Wnaz (dia pun bukannya sihat), ke lif dan terus ke tingkat atas. Alhamdullilah, Kjee terus jalan masuk pejabat dan tunggu Dato Hafifi. Setelah duduk baru Kjee perasan yang sikit pun Kjee tak sakit pinggang!!

Selalunya, kalau ke dapur, nak cuci pinggan di sinki, Kjee kena duduk sebab berdiri 5 minit pun pinggang boleh sakit!! Macam nak putus rasanya. Masya Allah..ssubhanallah! Itu kebesaranNya!

Nanti dulu belum selesai. Setelah habis berbincang dan mendengar penerangan dari Dato dan Datin, kami diajak turun ke Amcorp  (sebelah bangunan jer dari Menara Amcorp) untuk makan. Kjee memang kelaparan sebab hanya sarapan 2 keping putu mayam jer. Waktu tu dah dekat maghrib!

Semua sudah pergi dulu ke restoren di tingkat bawah  (Kjee suruh) walaupun mereka nak tunggu. Kjee kena ke toilet dulu. Maklumlah kalau dah berjam2 duduk dalam bilik aircon, asyik nak ke tandas jer.

Hanya tinggal Anis, anak Dato Hafifi. Kami sama2 turun naik lif. Kemudian masuk ke bangunan sebelah. Kjee tanya Anis, jauh ker? Dia kata tak aunty, belakang escalator jer. Alamak, Kjee dah panik. Mana pernah Kjee jalan sampai hampir 100 tapak dalam satu masa! 

Kaki dan tangan Kjee sejuk. Unclepali dah pergi hantar barang2 Transfer Factor ke dalam kereta. Lutut Kjee ketar tapi Kjee gagahkan jalan sampai ke dalam restoran. Kjee punyalah takut rebah, Allah saja yang tahu. Peluh dingin memercik di dahi bukan sebab sakit tapi ketakutan!!

Unclepali call tanya Kjee mana. Dia tanya perlu ke bawak wheel chair sebab pasti jauh sangat kena jalan. Dia terkejut Kjee sudah berjaya sampai ke dalam restoran. Of courselah Kjee tercungap2 sebab ini pengalaman pertama berjalan jauh sangat! Dulu (kira2 enam bukan lalu) Kjee pernah pergi Hard Rock Cafe kemudian ke Kelab Darul Ehsan bersama Wnaz jugak tanpa wheel chair dan Kjee demam 5 hari!!

Selepas 5 minit, Kjee mengambil nafas dan bertenang, Kjee pun makan dan terlupa 'azab sengsara' hendak sampai ke restoran tadi. Kjee tak sakit apa2 sepanjang Kjee jalan cuma Kjee panik tahap gaban jer takut rebah!!

So the moral of my entry ialah, Allah swt telah kabulkan doa Kjee untuk menemui penawar untuk sakit2 yang Kjee alami. Of course belum 100 peratus tetapi Kjee rasa sudah hampir mencecah 75%!!

So, jangan ingat ini promo Transfer Factor. Tetapi Kjee sudah makan hampir 3 botol Transfer Factor Advance, kemudian baru tiga hari makan Belle Vie, tiga hari minum Tea4Life dan dok minum jus Riovida (minum free sample) sepanjang dua kali Kjee ke office 4Life!!

Dan pagi ni? Malam tadi masa nak tidur, Kjee kata, habislah aku...apakah aku akan demam 5 hari? Malam tadi Kjee tidur kul 1.30 pagi. Badan rasa berlengas so Kjee mandi. Gila kan? Tapi Kjee memang tak boleh tidur kalau badan rasa berlengas. Lepas mandi, terus tidur. Unclepali dah siap2 pasang aircon. Kjee mengeletar maut. Unclepali bagi dua comforter dan padam aircon, pasang kipas. Baru boleh tidur.

Pagi ni Kjee rasa fresh sangat2. Alhamdullilah syukur. Jap lagi nak gi office 4Life lagi. This time jugak tak nak guna wheel chair!! Petang baru balik. Apa2 call je Kjee yer. Oh ya tadi Kjee baru jer bagitau Nadia apa yang Kjee buat semalam. Dia punyalah menjerit takut!! Hehehe. Baru tau mama dia sekarang superwoman!!!

NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. PAZELI BIN ISHAK (7325368)  

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)


31 comments:

Anonymous said...

Alhamdulillah.. setidaknya, cerita ini menguatkan semangat saya sendiri...

eima-caa said...

Salam Kjee...

Cmne ekk nak disiplin diri mkn suplemen2 ni???

Lebih2 lagi mcm eima ni mudah lupe..time ingat makan...pastu berhari2 terlupe..bila rasa tak sihat baru teringat balik..makan tak konsisten...

Alhamdullillah Kjee dah beransur2 sihat...eima turut tumpang gembira..

zures said...

Tahniah kak jie...akhirnya menemui penawar sakit yang dicari. Sesungguhnya setiap penyakit itu ada ubatnya kan...

Anonymous said...

ALHAMDULLILLAH.... setiap apa yang kita doakan ALLAH akan kabulkan insyaALLAH, hanya masa dan ketikanya saja .. ALLAH lebih mengetahui..sesungguhnya kita kena bersabar dan terus berdoa.

KSWSK said...

insyaallah kak Jee akan dpt berjalan laju mcm org masuk marathon..hehehehe

Anonymous said...

sememangnya willpower kjee yg super. it makes sense, no matter how difficult the situation is,tapi kalau willpower kita strong semuanya dpt diatasi....psg

Ayu said...

Alhamdulillah & tahniah kjee cz dh blh jd superwoman smla & mudah2an kjee bertambah sihat..insyaallah..sya pnah amik supp. transfer factor nie dlu tp dh lama dh stop cz mahal 2..so skrg insyaallah nk sambung semulalh..nnt saya order kat kjee ya..)-

elly said...

alhamdulillah......

ZurinaZ said...

alhamdulillah....lutut kak gee dah ok....mmg bersyukur sesangatkan kak gee, bila Allah kembalikan semula nikmat itewww.... syukur kepadaNya......:)

zuwaidah said...

Kak Jee......saya gembira sangat baca statement kak jee nih. saya dah syorkan pada suami saya yg mengalami masalah resdung, moga2 akan berkurangan sekiranya dia berterusan menggunakannya nanti. Mungkin juga saya akan syorkan pada emak saya, yang sakit2 sengal sendi.

zurina said...

hah! hati-hati tau Kak jee. Apapun, tahniah dan good luck. Harap-harap Kak jee sembuh sepenuhnya tak lama lagi.Sayang Kak jee..tak sabar nak dengar perkembangan selanjutnya tentang Kak jee.

Anonymous said...

TAHNIAG kj dan alhamdulillah kiranya dah 75% harapan kj dipenuhi. Muga-muga KJ kembali dapat berjalan tanpa kerusi roda dan tongkat. Cuma saya ingin tahu adakah KJ tak dapat berjalan kerana lutut tak kuat atau ada melibatkan tulang or lendir di dalam tulang lutut dah kering ?? Mak saya jalan guna tongkat 4 kaki .. dia tetap nak berjalan dengan tongkat tu ke mana saja dan tak mau guna kerusi roda. Saya tak pasti kenapa tapi saya yakin mak tak mau dilihat ' tak boleh berjalan langung'. Dalam gambar x ray, kepala lutut mak dah renggang .. dan kakinya bengkok. dia berjalan pun kaki dah tak lurus. Saya hanya mampu berdoa kepada Allah swt muga mak di jauhi dan dilindungi dari sebarang kecederaan sewaktu dia berjalan menggunakan tongkat. Paling saya geruni kalau mak jatuh .. sebab badan mak besar juga tapi ' besar otot ' bukan lemak. Sebab tu dia puasa 3 bulan, pun tak kurus. Terfikir juga ada TF dapat membantunya sebab ketidakupayaannya melibatkan tulang dan mak dan berusia 73 thn. sha ...

Sari Yusa Ibrahim said...

Subhanallah, dah jodoh & rezeki Kak Jee.. dulu, masa suami sy sakit, pakcik yg ubat tu ada ckp, penawar ni nak kena ikut jodoh juga. Bagus mcmmnpun, tapi kalau bkn jodoh kita, mmg tak akan baik punya, pakcik tu ckp.. Alhamdulillah, nak tunggu entry Kak Jee bleh jogging pulak, hehe

liemaopurut a.k.a ana said...

wow kakjee...memang hebat la. truely superwoman. Harap2 lepas ni kakjee bole jalan jauh2 tanpa rasa takut lagi. insyaallah.

Ezza said...

Alhamdulillah Kakjee..dah jumpa penawar penyakit kakjee...
Saya ni nak jugak mencuba tapi apa kan daya...tak mampu lagi kak...
Seronok dengar kakjee dah mampu berjalan semula...

mamacomel said...

Alhamdulillah..syukur kepadanya..tak it slowly.Take care

rahel said...

Salam Kak Jee
semoga bertambah baik n baik selalu..

dayang Citra said...

Alhamdulillah,semoga Kak Kjee terus sembuh dan sihat...

Anonymous said...

Salam kjee.

I am happy for u. Kjee tk kena apa2 healing crisis masa ambil TFA ni? Sy dulu baru ambil botol pertama terus demam n batuk berminggu2. Tk tahan suffer crisis ni sb ganggu kerja, asyik mc memanjang. Mungkin cara ambil tk betul kot. Please advise. Tq.

kc

cik cek said...

Alhamdulillah....teruskan Kjee....syukur.....kita berusaha....

Anonymous said...

tahniah kak jee... teruskan usaha... den doakan kak jee sihat..

kakyong said...

tahniah kakjee..
gud luck & terus kan usaha... :)

Kjee said...

salam. terima kasih semua kerana doakan Kjee. Hari ini Kjee keluar rumah dari jam 11 pagi sampai ke Isya baru sampai rumah. Nasib baik tak demam. Tapi bawak bekal TF dan Belle Vie. hehehe.
Apa2pun, kalau korang ada masalah dan ingin bertanya, sila emel ke shirasan@gmail.com. Dia akan forwardkan segala masalah anda kepada Dr Tamilselvan. Thnx.

Annyssophellia said...

Wahh k jee mmg superwoman laa...bravo...!!!moga cepat sihat yer.....

Along Maklong said...

kjee..
maklong terlambat sikit hari ni..
alhamdulillah kjee.. maklong tumpang gembira baca cerita kjee dah beransur sehat..
semuga kjee akan bertambah sehat hingga boleh berjalan sepenuhnya.. InsyaAllah..

Mat Gebu said...

Salam kak jee...
Syukur alhamdulillah..bila saya baca, tiba2 rasa sedeh pulak, bukan apa, kadang2 bila kita kurang sehat dan satu ketika diberi rasa kesihatan yang lebih sempurna...perasaan tu memang tak boleh nak digambarkan....Moga kak jee bertambah ok...saya doakan utk akak....

Anonymous said...

alhamdulillah kjee...smga kjee serasi dgn mkn ubt nie dan terus sihat sepenuh nya...

Anonymous said...

Salam k.jee, saya dah sebulan ikut blog k.jee ni...sebenarnya sy pon nak kongsi pengalaman saya yg hampir sama dengan kak jee..

Ayah saya sebelum ni pengidap asma yg teruk sehingga doctor syorkan beli mesin bantuan pernafasan utk letak di rumah. Selama 2 minggu ayah sy terlantar di rumah. Ditakdirkan rakan sepejabat sy perkenalkan sy kepada 4life...

3 hari selepas minum riovida dan TF Advance, ayh dah boleh bangun dan makan. Selepas seminggu ayh dah boleh buat aktiviti kegemaran iaitu KARAOKE....sehingga sekarang ayh mmg tak guna lagi inhaler tu...

Sy pon dah jadi ahli 4life memandangkan byk manfaatnya...

Anonymous said...

Wow!!! i tell u what Wow!!
Alhamdulillah, dgn semangat & usaha k.jee camni insyallah Allah SWT beri pertolonganNya lebih kuat. semoga k.jee cepat sembuh & boleh berjalan macam dulu xperlu tongkat & wheel chair lagi ok ...
p/s: Aishah ada msg kat k.jee, nak tanya ...
Aishah Dollah

Aslynn said...

kak jee..nk minta izin utk print out suma pengalaman kak.gee ni..nk bag FIL baca..sy tk reti nk story mori kat dia..minta halal ye..

Kjee said...

Silakan aslynn.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...