Sunday, November 20, 2011

TEROWONG TERSUMBAT PANGGIL BOMBA, USUS TERSUMBAT?





Kesihatan kita bermula dari perut. You are what you eat. Tetapi pernahkah kita terfikir samada apa yang kita makan selama ini akan keluar apabila kita ke bilik kecik? Bagaimana kalau tidak semua daripada apa yang kita makan  tidak keluar dan 'tersangkut' di mana2 bahagian usus kita?


















Usus kita, kalau korang masih tak tahu, panjangnya sikit lebih kurang 25 kaki atau 7 meter ewah Kjee pun baru tahu semalam. So misalnya,  kita ambil contoh jalanraya. Kalau jalan tar  sepanjang 25 kaki itu, korang rasa licin saja ke permukaannya all the way? Kat Malaysia sudah semestinya tidak kan? Hah pandai pun. Mesti ada bengkang bengkuk dan lubang serta lopak sana sini. 

Well, berbalik kepada usus kita, Kita sendiri mau ingatlah. Mesti ada makanan yang kita makan yang bercampur2 jenis, rasa, texture dan bau masuk perut kita dari kita celik mata sampai kita nak tidur, tidak dicerna dengan sempurna. So, ada yang tak nak terus keluar dan singgah serta 'lepak' kat dinding2 usus.

Makin hari makin lama, semakin ramai 'kawan2 dia' ikut lepak sama dia. Then, ewah, apa kah yang akan terjadi kepada usus kita? Seperti terowong di jalan yang menghala ke Genting Highlands tu, kalau sampah sarap dok mendap, susah trafik nak lalu kan? And then what happens? Mestilah jam dan hanya satu kereta yang boleh lalu. Kalau dah terlalu sarat dengan sampah, sebiji kereta pun tak boleh lalu.

Ini terowong yang tersumbat. Kalau usus?
Hah pandai Kjee kan? Dulu gi sekolah Kjee tak nak concentrate masa cikgu ajar. Dah umur hampir senja ni baru belajar dari sifu Kjee, Dr Tamilselvan semalam. Kalau terowong tersumbat pasti kena guna traktor atau jentolak. Apakah jentolak sama kita nak guna bersihkan usus kita? Hilang akal ker? Hehehe

Hah disini kena guna jentolak yang sama jenisnya dengan Tea 4Life! Oppps bukan Kjee nak suruh korang beli Tea4Life tetapi belilah teh yang mengandungi anti oksiden yang sewaktu dengan tea4Life. Senang citer. Nanti kata pulak Kjee suruh beli Tea4Life yang Kjee jual. Tidak ada niat pun. Tapi kalau nak beli okay gak kan hehehe

Tetapi oleh kerana semalam Kjee pergi Health Talk mengenai Tea4Life, biarlah Kjee cerita pasal produk ni kan? Nak citer produk lain tak taw camner? Tea4Life nama jer teh tetapi ia bukan teh. Pelik ker? Kjee pun terkejut dengar malam tadi.

Ia bukan tea tetapi mengandungi 12 jenis herba termasuk epal, halia, parut kulit oren, kulit kayu manis serta teh hijau. Fungsi Tea4Life ini bukan setakat membersihkan usus atau colon cleansing tetapi membantu mereka yang seringkali sembelit, membantu mencernakan makan dan meningkatkan metabolisma (untuk ringan badan), menggurangkan kolestrol dan glukosa dalam tubuh, anti bakteria dan jugak anti oksidan.

Semalam baru Kjee tahu Tea4Life elok untuk semua orang sebelum penyakit datang menyerang. Kalau penyakit dah ketuk pintu, susahlah nak tolong terutama sekali kalau penyakit kronik. Sebab itulah, Dr Tamilselvan semalam berulang ulang kali menyebut, semua penyakit bermula dari perut. You are what you eat. (Anda adalah apa yang anda makan...isyhh terjemahannya macam pelik. tetapi itulah maknanya).

Bayangkan hari2 kita makan ntah apa ke jadah. Ikut sedap tekak. Tetapi sikit pun kita tak kesiankan usus kita. Orang kata bulan puasa perut rehat. Betul ker? Okaylah, masa berpuasa, perut tu rehat tetapi masa berbuka? Korang taram apa sahaja depan mata. Ada tu, azan baru bunyi dua saat, dah empat koleh air dia togok. Serius ni jangan ketawa. Pastu korang pulun segala apa yang sempat dicapai. Tak ke perut kena lanyak kow kow masa tu? Pastu yang tak depan mata korang plan makan masa sahur. So perut korang rehat ker?

So kenapa mesti tunggu bulan puasa sahaja nak rehatkan perut. Kenapa tak mula sekarang? Kalau korang pastikan usus dalam keadaan bersih, taramlah atau pulunlah apa sahaja makanan, pasti korang akan lega kerana tahu, segala apa yang korang makan tidak akan singgah atau lepak kat mana2.

Tea4Life tak mahal. Cuma RM72, produk kedua termurah dalam senarai produk 4Life. Yang paling murah, ubat gigi iaitu RM36. Pihak 4Life buat research menghabiskan masa bertahun2 dan duit berjuta2 untuk mengkaji masalah yang berkaitan dengan perut dan usus. Lahirlah Tea4Life yang hanya dijual dengan harga RM72! Murah sangat2 kan?

Ada 30 uncang dalam setiap kotak. Minumlah secara teratur dan korang dapat usus yang bersih. Rasanya sedap sangat. Ada aroma epal dan kulit kayu manis. Kjee sedang dalam usaha mendapat usus bersih. Dah dua minggu Kjee minum. Jom join Kjee. Lepas usus bersih, badan pun ringan. Bila badan ringan, tubuh jadi cantik. Korang tak nak ke? Jom follow!

Oh ya lupa lak nak cakap. Kalau kita tak pilih teh anti oksidan yang sempurna, ia mungkin mengandungi ramuan anti oksiden yang membahayakan. Bahaya camner? Ia mungkin boleh kikis dinding2 usus kita. Dan mungkin boleh menyebabkan penyakit lain yang tidak sepatutnya ada. Tetapi Tea4Life tidak mengandungi anti oksidan yang merbahaya. Ia membuat pencernaan makanan slow dan selamat. Sebab itulah, kalau korang minum Tea4Life, tidak akan ada sakit perut guling2 atau kejap2 gi bilik kecik untuk buang yang besar, macam teh lain.

Korang nak beli, call je Kjee 0126780501. 


NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. PAZELI BIN ISHAK (7325368)  

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)

6 comments:

cik cek said...

Memang best produk ni...cek pun minum teh ni...

Anonymous said...

Bagi golongan yg brpendapatan rendah & ank ramai, rm72, ttp jugak x mampu utk dibeli.....trasa rugi.....

Anonymous said...

Salam Kak Jee. Nak tanya sikit, kalau org yg ada penyakit bengkak hati dan usus boleh minum ke? Sbb husband saya baru2 ni kene penyakit tu sampai dia demam teruk n muntah2.

Anonymous said...

macam mana cara nak dapatkan produk nie? produk nie sangat sesuai ke untuk orang yang mengidap penyakit usus tersumbat. minta segera bantu. TQ

Kjee said...

Salam. Boleh sms 0126780501.

Anonymous said...

terima kasih kak jee. nnt sy contact no tu.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...