Tuesday, December 13, 2011

BABY SAKIT KANSER OTAK DAN IBU YANG DIALISIS

ehsan google

Tadi Kjee ke office 4Life. Sedang Kjee tunggu Unclepali sibuk mendaftarkan ahli baru seramai tiga orang, Kjee ternampak seorang ibu muda masuk sambil menyorong kereta tolak. Anak lelakinya duduk sambil matanya liar memerhati sekeliling. Apabila ibu berkenaan selesai menghantar borang untuk pembelian produk Transfer Factor, beliau duduk di meja Kjee dan memperkenalkan dirinya.
Namanya Akmal dan anaknya Mohd Noufal berusia 3 tahun. Kjee tanya Akmal sakit apa. Wajahnya yang mulanya berseri terus pandang anaknya, sambil memberitahu perlahan2, anaknya mengidap kanser otak! Sudah setahun lamanya dan kini sedang menjalani kimoterapi.

Aduhh...bagai nak gugur jantung Kjee melihat anak yang cukup manis duduk di kereta tolak. Sudah setahun, adik Noufal mengambil produk 4Life. Dan ibunya memberitahu sudah ada perkembangan yang cukup menggembirakannya. Walaupun ada sakit berbahaya, namun cukup aktif dan keletah.

Doktor tidak menggalakkan Noufal menjalani pembedahan kerana ketumbuhan itu berada di tempat paling kritikal. Kjee bertanya sudah berapa banyak duit yang dilaburkan untuk membeli produk TF untuk anak tunggalnya itu.

"Setiap bulan semua gaji saya habis untuk beli suplimen Noufal, kak. Semua supplimen TF saya belikan untuk dia. Saya mengharapkan yang terbaik buatnya. Saya beri dia 8 biji TF Advance setiap hari, dibubuh dalam susu. Saya juga beri dia TF Plus dan jus Rio Vida. Walaupun ada kanser tetapi Noufal cukup cergas. Agaknya sistem imun badannya cukup kuat kerana makan TF," kata Akmal, seorang setiausaha di sebuah stesyen TV.

Kemudian apabila sampai di rumah, Kjee dapat sms dari seorang 'adik' di Pulau Langkawi yang bernama Nur. Nur Kjee kenali pertama kalinya kira2 sebulan yang lalu kerana datang di Kuala Lumpur dan memesan produk 4Life.

Ibunya, mengidap penyakit kencing manis dan perlu jalani dialisis 3 kali seminggu di Langkawi. Sudah 25 tahun mengidap kencing manis! Tetapi Nur tidak beli TF untuk ibunya tetapi untuk dirinya. Mungkin kerana dia merasakan ibunya mengambil ubat hospital dan perlu terus dialisis.

Pesakit yang sedang jalani dialisis - ensan google
Kemudian setelah kembali ke Langkawi, Nur call Kjee minggu lepas dan membeli produk TF dalam jumlah yang banyak sekali gus melayakkan menjadi ahli secara otomatik. Rupa2nya Kjee pernah sarankan Nur supaya cuba memberi ibunya TF Advance untuk bondanya. Saja untuk kuatkan sistem imun ibunya. Dan dalam senyap2 Nur berikan ibunya TF Advance.

Dan hari ini, Nur cukup bahagia. Kjee boleh bayangkan kegembiraannya walaupun hanya melalui sms.

"Kjee, hari ini ada berita gembira!! Ibu saya sudah menunjukkan perkembangan yang menakjubkan dengan izin Allah swt! Kjee tahukan kalau orang sakit buah pinggang, dia sukar untuk buang air kecik. Tetapi sejak makan TF Advance satu hari tiga kali iaitu sebiji sekali makan, 16 hari kemudian, baru kami perasan perubahan baik ini.

"Dia sekarang kerap buang air kecik. malah setiap kali amik wuduk, mesti dia terasa nak buang air kecil! Kami sekarang sedang menunggu perkembangan positif yang seterusnya, IsAllah wa biiznillah. Semoga kita semua dikurniakan kesihatan yang berpanjangan..Allahumma ameen."

Kjee cukup terharu melihat Nur yang sangat2 mengambil berat kesihatan bondanya. Dialah yang menguruskan bondanya ke hospital 3 kali seminggu untuk dialisis. Bertuah sangat ibu yang mengandungkan beliau.

Nur masih muda lagi (seusia Nadia). Kjee doakan agar Nur mendapat jodoh di kalangan lelaki yang soleh dan baik untuk menjaga beliau sehingga ke hujung nyawa...atas balasan Nur menjaga ibu yang sakit. Ameen.

NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. FARAH NADIA BT MOHD NOH (7351002)
  3. HISHAMMUDIN B. MOHAMED ZANYUIN (7405511)
  4. FARIDAH ABD SAMAD (7480143)
  5. PAZELI BIN ISHAK (7325368) 

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)

3 comments:

juliaismail said...

Tumor kawan saya pun ada di bahagian paling penting otak and tak leh remove.. :( nak suggest dia amik ubat ni jugak la..

Anonymous said...

k.jee,mak nur ni sakit kencing manis ker sakit buah pinggang...

Kjee said...

dua2. kalau kencing manis teruk, ia merosakkan buah pinggang.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...