Sunday, January 15, 2012

DAH TAHU PASAL PRODUCT, CAMNER NAK JADI AHLI


Dah 4 bulan ucapkan Selamat Tinggal kerusi rodaku!


Alhamdullilah, sejak akhir2 ini Kjee dapati product 4Life semakin dikenali ramai. Hari2 Kjee dapat puluhan calls, text messages (sms), emel dan juga pertanyaan di facebook mengenai cara2 mendapatkan product ini atau bagaimana untuk menjadi ahli.







Semua dah tahu kan yang Kjee menjadi ahli 4Life dan menjual product ini setelah mencuba sendiri pada tubuh Kjee. Dan Alhamdullilah, setelah dua tahun menggunakan kerusi roda, Kjee makan Transfer Factor Advance sebanyak 6 biji sehari selama 25 hari, Kjee boleh berjalan semula!

Kjee sebenarnya menunggu masa sahaja sebelum itu untuk menjalani operation menggantikan kepala lutut dengan besi (Total Knee Transplant). Doktor beri Kjee dua option. Satu kena tunggu di usia 60 tahun dan dua kena kuruskan badan. Dua2 Kjee tak sanggup! 

Dan akhirnya, Kjee pasrah dan redho. Kjee dibawa Unclepali dan Nadia ke sana sini selama 2 tahun menaiki kerusi roda. Malu  dan sedih yang amat2 sangat apabila ada melihat dan terkejut serta bersimpati. Dan sedih sebab menyusahkan Unclepali dan Nadia.

Tetapi Allah swt Maha Mendengar rayuan dan doa Kjee dan Kjee ditemukan dengan Transfer Factor. Tak mahal pun. Hanya sebanyak tiga botol (kira2 RM507) berbanding dengan puluhan ribu yang Kjee habis berubat segala macam ubat, dengan segala macam manusia dan tempat. Sesungguhnya, tiap apa yang kita lakukan harus dengan izinNya.



That was history. Dah banyak kali Kjee cerita. Kali ini Kjee nak cerita bagaimana kalau nak jadi ahli. Kalau korang rasa tak nak jadi ahli pun boleh. Boleh call Kjee dan dapatkan ID (nombor ahli) Kjee untuk membeli. Tetapi bagi mereka yang sakit, yang ada ramai sedara mara dan kenalan yang sakit, elok sebenarnya menjadi ahli.

Kenapa Kjee kata elok sebab kalau korang jadi ahli, korang akan dapat balik bonus dari syarikat 4Life. Korang akan diberi imbuhan atas setiap barangan yang korang beli. Selama ini kalau Kjee tolong belikan, Kjee yang dapat imbuhan itu dalam bentuk points.

Banyak ke Kjee dapat? Well, kalau tak banyak, macam mana Kjee dan suami berani buat bisnes ini sepenuh masa? Nadia masih di Universiti dan walaupun dia pinjam PTPTN, pinjaman itu hanya cukup untuk yuran pembelajarannya. Bukunya? Kos pengangkutannya? Sara hidupnya?

Kjee mempunyai dua biji kereta, sewa rumah nak kena bayar (mulai bulan depan dah tak payah lagi hehehe) dan banyak snagat bil2 lain yang perlu diselesaikan. Satu bulan Kjee dah congak2, kena ada kira-kira RM5-ribu. Itupun, cukup2 jer. Tiada lebih untuk simpan.

Sejak menjadi ahli (yang aktif), Alhamdullilah, Kjee tak perlu kerja keras sangat macam tu. Tak ada stress lagi nak memikirkan idea2 nak tulis skrip. Begitu jugak Unclepali. Tak perlu stress fikirkan idea nak buat design. Beliau seorang Grafic Designer.

Sekarang kehidupan kami setiap hari begini. Bangun pagi selepas sarapan, kami akan mengadap computer, cek dan balas email, sms dan mesej dalam FB. Kemudian kami keluar ke office, jumpa orang yang hendak sign jadi ahli, beli barang, pack, pos dan hantar. Kemudian, kalau ada yang ingin bertemu, kami buat appointment/temujanji dan cerita pasal product.

Walaupun hari2 kami lalui perkara yang sama, kami happy dan rasa amat teruja menemui orang baru, sedih apabila didedahkan dengan penyakit mereka dan gembira apabila mereka jadi seperti Kjee iaitu setelah bertahun usaha, akhirnya menemui satu penawar yang menakjubkan.

Nak jadi ahli senang jer. Paling rendah korang kena beli barangan bernilai RM600. Ada 4 pakej promo yang disediakan. Namanya New Enrollment Packages. Kalau pilih pakej ini, tak perlu bayar RM30 sebagai tambahan untuk mendaftar. Ini namanya Leader package.

Leader Pack 


Korang teliti pakej itu dan tengok barangan mana yang sangat2 diperlukan oleh korang atau orang yang disayangi atau rakan taulan. Misalnya, kalau satu famili korang ada resdung, lelah, exzema, sakit sendi (sebagai menyebut beberapa contoh penyakit), korang eloklah pilih pakej 1 iaitu product TF Advance. (Kalau nak tahu lebih lanjut boleh call Kjee).

Memang bagi sesetengah orang RM600 untuk pakej permulaan itu, agak mahal. Tetapi kalau beli pakej itu, korang dapat 4 botol TF Advance yang berharga RM169 tiap satu. Kalau korang darab RM169 kali empat botol, korang dah jimat RM106,

Korang boleh jual kepada rakan2 atau orang terdekat 1 botol sorang harga ahli RM169 dan korang dah sah2 dapat untung RM106 kan? Tetapi mana boleh nampak kesan kalau makan 1 botol jer? Kjee makan hampir 3  botol barulah boleh ucap selamat tinggal kepada kerusi roda. 

Maknanya, kalau kengkawan order lagi, korang ada peluang nak dapat komisyen dari setiap pembelian mereka. Komisyen dari 2% hingga 12%. Habis tu, kalau mereka sudah sihat dan bukak mulut cerita kepada orang lain betapa kini mereka sudah sihat, korang boleh ajak mereka jadi ahli macam korang! 

Ulang proses yang sama. Dia orang jadi ahli dengan beli produk RM600 dan kongsi2 dengan rakan2 lain. Untuk setiap ahli baru yang korang sign up (daftarkan bawah nama korang), korang diberi imbuhan sebanyak 25% daripada apa yang dia beli! 

Kalau dia beli pakej RM600, korang dapatlah kira2 RM150. Eh betul ke? Dulu Mathematics aku tak pernah pass. Hah itu baru pakej paling murah tau. 

Diamond Pack


Pakej lain yang disediakan 4Life, ada yang mencecah RM2050 (paling mahal) dan korang jimat RM578!! Dapat beg pulak tau. Lihat sini untuk tengok pakej2 tersebut. Kalau korang ada modal, Kjee syorkan beli pakej RM2050 yang dipanggil Diamond Package. Bayangkan, kalau korang jual balik product yang dalam pakej tu, korang sah2 dah dapat untung RM578 dan sebuah beg cantik!

Tetapi pakej2 Leader mahupun Diamond HANYA boleh dibeli sekali sahaja iaitu kalau nak jadi ahli. Tetapi, misal kata korang tak nak beli pakej promo yang disebutkan tadi dan nak pilih product2 sendiri contohnya, 1 botol Rio Vida (RM249) , 1 Belle Vie (RM197) dan mungkin 1 botol Chewables (RM173) dan nak jugak jadi ahli, jangan susah hati. Anda hanya perlu tambah RM30.

Itu jer. Tak ada lagi cara susah nak jadi ahli. Korang hanya perlu pilih antara dua pakej promo yang ditawarkan. Boleh pilih mengikut kesesuaian budget korang atau cara ketiga iaitu memilih product sendiri dan bayar yuran pendaftaran sebanyak RM30. 

Setiap produk yang dibeli akan hitung dengan point yang dipanggil LP (Life Point). Kalau nak jadi ahli, kena beli product tidak kurang dari 100 LP. Misalnya, kalau beli 1 botol TF Advance, korang dapat 35 LP. So korang perlu beli 3 botol untuk dapat 105 LP atau beli pakej leader dengan harga RM600 untuk EMPAT botol, dapat 105 LP dan dapat jimat RM106!

Berbelit2 ker cara Kjee explain. Hah kalau masih tak faham, boleh call Kjee dan buat temujani jumpa kalau korang tinggal di KL dan kawasan sewaktu dengannya. Kalau di luar, Kjee boleh jumpa korang kalau di satu2 tempat itu ada kira-kira 10 orang yang nak jumpa. Itu jer.

Kalau ada yang minat nak jadi ahli baik beli untuk makan sendiri atau mahu aktif menjadikannya sebagai  pendapatan sampingan, just call Kjee 0126780501. Boleh sms, PM kat FB ataupun email di kedai@fauziahsamad.com.

Kalau nak tahu harga product klik sini, kalau nak tahu citer2 lain pasal TF, baca jer bawah label Transfer Factor dalam blog ni. Macam2 testimoni jugak ada. 


NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. FARAH NADIA BT MOHD NOH (7351002)
  3. HISHAMMUDIN B. MOHAMED ZANYUIN (7405511)
  4. FARIDAH ABD SAMAD (7480143)
  5. PAZELI BIN ISHAK (7325368) 

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)

5 comments:

Aslynn said...

Salam k.Jee..Ok dh jumpa dh jwpn utk soalan sy smlm...

honey ej said...

kak jee, tahniah sebab kembali pulih. pnedapat saya..nasihat doktor utk kurangkan berat badan tu tak keterlaluan..itu utk kebaikan kak jee juga..usaha la, kak jee..sayangi badan...(jgn kecil hati ye kak jee ;-)

zures said...

kak jee nak tanya kalo nak makan 4life ni kena dapatkan pengesahan doktor dulu ke ttg satu2 penyakit tu atau blh makan macam supplement lain gak?

Kjee said...

Tf adalah supplimen. Kekadang kita beli suppliment di farmasi kan? Tak pernah pun kita mintak izin doktor kan? sikit lebih kurang camtu lah. Ramai doktor jadi ahli 4life.

Anonymous said...

Kjee,sy baru jd ahli tp dah berpindah ke negeri lain.xtau mcmane nak dptkan barang dari org atas krn mslah jarak..mcmane nak dptkn brg dgn mudah@dekat dgn tmpat tggal...?

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...