Friday, January 6, 2012

KAKI KU TERLUKA...BUKAN HATI HEHEHE


Dulu2, Kjee selalu hairan kalau baca apa2 rencana mengenai kesihatan dan pembaca disyorkan menjaga kaki sekiranya sudah meningkat usia. Jaga kaki? Kenapa yer? Kjee tidak mendapat jawapannya hingga di usia ini,  apabila masa Kjee meniaga dulu, ada seorang jiran kena potong kakinya hingga paras betis.






Pakcik tu mengidap penyakit diabetes tahap teruk. Kaki dia tidak dapat diselamatkan. Dan tidak sampai beberapa bulan selepas itu dia meninggal dunia. Masa tu Kjee panik sangat2. Kjee tidak ada penyakit diabetes. Tetapi satu hari kaki Kjee luka. Kenapa luka tu lambat sangat nak baik? Kalau tak silap Kjee sampai berbulan2, luka tak kering2.
TF Plus RM232
Pak Mat, abang angkat Kjee, seorang tukang ubat tradisional, syorkan Kee supaya beli gambir di kedai mamak, tumbuk halus2 dan sapu pada luka. Kononnya boleh cepat kering. Kjee pun segeralah suruh Unclepali beli gambir. Kjee tumbuk halus2 dan sapu pada luka.

Hasilnya? Luka tu ambil masa jugak nak kering. Kalau tak silap Kjee, hampir 2 bulan. Yang tak syoknya kawasan sekitar luka yang dah kering jadi lebam. Bukan lebam jer, tapi tahap hitam legam macam ada kesan terbakar. Begitulah penangan gambir tu kot. Pasti sebab gambir tu panas.

Selepas itu, Kjee punyalah jaga bahagian yang 'terbakar' tu dengan baik. Kjee cuba sedaya upaya elakkan ia daripada terluka. Kekadang Kjee sedang relax depan TV, ada pulak anak2 kucing Kjee bermain sambil berlari2. Terkena cakaran mereka dan luka.
Walaupun kejap jer sembuh, tetapi Kjee risau teramat sangat.

Apabila Kjee dapat testimoni dari Ayu yang guna Transfer Factor Plus dan Renewal Gel untuk 'lubang' di tapak kakinya sebab diabetes, Unclepali suruh Kjee try bubuh pada bahagian kaki Kjee yang 'terbakar' itu. Manalah tahu kata Unclepali kalau boleh baik terus tanpa Kjee stress takut bahagian itu luka lagi.

Dua hari Kjee guna Renewal Gel yang dicampur dengan 1 biji capsule TF Plus (dibukak capsulenya) sekali sehari (malam). Kemudian Kjee terkejut besar. Luka itu yang dah lama kering, hidup kembali! Kjee hampir2 menangis tetapi Unclepali suruh sabar.

Ayu yang 'berlubang' di tapak kakinya jugak pernah beritahu lubang di tapak kakinya sudah mati. Doktor kata tidak ada peluang bercantum kembali. Tetapi setelah guna TF Plus dan Renewal Gel, luka itu hidup kembali dan Dr Tamilselvan kata itu tanda2 ia akan bercantum kembali.

Renewal Gel TF RM75.
Dan dekat dua minggu Kjee gunakan luka di kaki Kjee sebagai sebagai eksperimen. Manalah tahu kalau baik, boleh jadikan testimoni. Mula2, kawasan sekitar luka tu yang warna hitam, jadi kemerah2an. Kemudian bengkak dan mengelupur. Keluar air. Mula2 Kjee panik. Unclepali kata jangan susah hati. Itu krisis pemulihan (healing crisis) atau orang melayu kata, penyakit 'sedang bongkar'.

Pagi tadi Kjee tengok luka sudah mulai kering dan kawasan sekitarnya sudah mula susut. Warna yang hitam legam pun dah bertambah cerah. 

Jadi mereka yang ada luka disebabkan diabetes (Kjee tak suka guna perkataan kencing manis. Bunyi serem sangat. hehehe), jangan gusar. Ada penawarnya dan Kjee sudah mencubanya sendiri. Tak lama lagi sekiranya baik sepenuhnya, Kjee akan ambil gambar dan tunjuk kat korang.

So the moral of my entry...Kalau korang tak nak keluar duit beli TF Plus (rm232 sebotol) dan Renewal Gel (RM75 satu tiub), jagalah kaki anda. Kalau boleh, dalam rumah pun gunalah selipar Jepun ke Arab ke Jawa ker. Malang tidak berbau.

Tetapi kalau luka itu sudah ada dan anda risau atau stress (jangan stress sebab stress boleh sebabkan mati sakit jantung. Tapi kalau sakit jantung boleh makan Cardio set TF), janganlah panik. Boleh call Kjee di 0126780501. Call bukan untuk berkenalan tetapi untuk beli produk dan tanya mengenai penyakit lebih lanjut. Hehehe

NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. FARAH NADIA BT MOHD NOH (7351002)
  3. HISHAMMUDIN B. MOHAMED ZANYUIN (7405511)
  4. FARIDAH ABD SAMAD (7480143)
  5. PAZELI BIN ISHAK (7325368) 

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)

2 comments:

Ezza said...

kakjee
selepas buat medical checkup,suami saya ada uric acid yang tinggi dan kolestrol..so boleh rekomen yang mana satu?
terima Kasih

Kjee said...

salam Ezza,

Maaf lambat balas. Kjee dah sms Dr Tamilselvan. beliau syorkan kena makan cardio set (2 Mineral vitamins dan 1 CV) dan juga TF Advance 3 kali sehari.
Cardio set mengandungi dua botol supplimen iaitu Mineral dan Vitamins (120 kapsul) dan CV (60 kapsul). 1 set harganya RM220 dan TF Advance RM169.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...