Thursday, February 16, 2012

JANGAN TAKUT DENGAN HEALING CRISIS


Foto2 ehsan google


HEALING CRISIS...camner hah nak terjemah dalam bahasa Malaysia? Kalau bahasa arwah bonda (orang Melaka), dia kata penyakit nak bongkau! Bongkau? Maybe perkataannya Bongkar tetapi sebab orang Melaka jadi Bongkau. Entahlah.




Anyway, hari ni Kjee nak citer sikit pasal healing crisis sebab kjee jadi orang jual ubat opps bukan ubat tapi supplimen. Kjee belum pernah lagi citer hal ini selama ini. Cuma kalau ada orang beli suppliment Transfer Factor kat Kjee, Kjee explain yang ia ada melibatkan Healing Crisis.

Ubat2 lain pun ada healing crisis. Healing crisis maknanya proses kearah pemulihan. Ada orang bernasib baik healing crisisnya tak teruk. Bagaimanapun, mungkin ada yang kurang bernasib baik. Tindakan healing crisis ini berbeza dengan setiap individu.

Kjee antara yang bernasib baik sebab healing crisis yang Kjee lalui ialah Kjee mengantuk selama tiga atau empat hari setelah mengambil supplimen Transfer Factor buat kali pertamanya. Unclepali buat andaian sendiri iaitu mungkin penyakit Kjee tak serius sangat sebab tu healing crisis yang Kjee lalui tidaklah seteruk mana.


Kjee ada testimoni budak usia 6 tahun yang teruk kena eczema. Kini sudah pulih 90% dengan mengambil TF.

Ada yang call Kjee kata penyakit eczema yang dilalui anaknya semakin teruk. Tidak kurang yang panik sampai tahap hendak menangis melihat keadaan anak2 mereka. Tetapi selalu Kjee suruh mereka bersabar dan jangan berhenti makan supplimen yang disyorkan.

Ada yang dengar nasihat Kjee dan ada jugak yang stop terus sebab kata supplimen itu tidak serasi. Well, tepuk dada tanya selera. Kalau kita tidak positif dalam menangani sesuatu masalah, susahlah Kjee nak tolong. Seelok2nya diteruskan mengambilnya, tanpa was2. Dan ramai yang tersenyum lebar telefon Kjee kata penyakit tersebut sudah berkurangan setelah dia teruskan makan walaupun ada healing crisis..

Kekadang Kjee keliru jugak kalau ada yang panik apabila menghadapi healing crisis. Dr Tamilselvan, pakar kesihatan Champions Group di 4Life beritahu Kjee yang kalau ada tanda2 healing crisis, ini bermakna supplimen itu sedang bertindak balas dalam tubuh. Ia dikatakan sedang melawan penyakit.

Tempoh Healing Crisis tak lama. Tak sampai seminggu. Tetapi biasalah kan...ketika kita sakit, kita selalu mengharapkan suatu keajaiban (magic) akan berlaku dalam sekelip mata. Misalnya, ada yang dah menderita penyakit resdung sejak 20 tahun. Kemudian harapkan dengan mengambil Transfer Factor, boleh pulih dalam masa seminggu!

Supplimen untuk meningkatkan sistem imun badan tidak serupa dengan ubat2 penahan sakit atau painkiller. Tak payahlah Kjee beri contoh jenama painkiller tetapi Kjee pasti ramai tahu yang mana satu paling popular.

Ubat penahan sakit atau painkillers TIDAK BOLEH menyembuh sebarang penyakit. Tetapi ia bertindak menyorokkan simptom penyakit. Maknanya setelah makan sebiji pil penahan sakit, selama 4 jam ia akan memberitahu otak kita yang kita boleh relax seketika dari mengalami kesakitan.

Kerana itu, apabila kita makan pil tersebut, kita kena ulang tiap 4 jam. Why? Sebab setelah habis tempoh 4 jam, otak kita tidak akan relax lagi sekali gus kita terasa sakit kembali.

Kalau kita ambil supplimen untuk tingkatkan sistem imun badan, sistem imun kita yang lemah akan diperhebat.  Imun badan ini ibarat doktor ataupun askar2 didalam badan kita. Ia bertindak mencari di mana kelemahan dalam sistem badan dan bantu menyerangnya.

So kalau korang makan Transfer Factor dan mendapati dalam minggu pertama kesakitan semakin bertambah, jangan risau. Itu petanda bagus. Kemungkinan korang akan beralih ke jalan pemulihan, dengan izin Allah swt.

NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. FARAH NADIA BT MOHD NOH (7351002)
  3. HISHAMMUDIN B. MOHAMED ZANYUIN (7405511)
  4. FARIDAH ABD SAMAD (7480143)
  5. PAZELI BIN ISHAK (7325368) 

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)

4 comments:

honey ej said...

healing crisis ni berlaku pada kebanyakan product yang ada di market. sama jugak dengan produk yg sy guna ;-) bagusnya proses ni ialah; berlakunya body system adjustment. mana2 yg senget, tercedera dulu2, toksik dlm badan dah berpuluhan tahun tersimpan berkepuk dlm bdn kita (tu yg sebabkan macam2 masalah, bahasa mudah nya proses pembersihan la, kak jee. bila dah bersih semua, barulah berlakunya healing process. haaa...semuanya menuntut kesabaran ni, nak hasil yg baik..ye tak? kena tahu jugak, tempoh healing crisis ni tak sama kpd semua org sebab bergantung pada sistem tubuh org tu. kak jee kena terangkan dengan jelas, tak lah org terkujat...

Anonymous said...

saya punya pun mcm kak jee, mengantuk yang amat. mata rasa pedih je mcm suruh tidur walaupun badan n kepala segar bugar, hehe... baru makan beberapa hari, nak tgk healing process ni bertahan smp bila..

zilla said...

boleh tidak makan lagi teh TF yang dah abis tempoh,sbb terlupa minum kerana dok simpan dalam kabinet...dah lama beli tapi tangguh2 nk buat sbb kekawan kata rasanya kurang sedap..exp date 11/2010. nk buang sayang,bila dah baca Kjee boleh turun 7 kg..sebab saya juga obes.

Kjee said...

Tak boleh zilla.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...