Monday, February 6, 2012

JOM JOIN KJEE? KEMANA DAN BUAT APA? JOM BACA DULU


Dua tahun naik kerusi roda....

Sejak Kjee aktif jadi ahli 4Life sejak tiga empat bulan lepas, Kjee pasti ramai terkejut dengan pendirian Kjee selama ini. Cakap tak serupa bikin. Dulu kata benci syarikat MLM (Multi Level Markerting) hingga sanggup senyap2 pack barang dan pindah apabila seorang jiran asyik kacau suruh join grup dia.



Begitu jugak apabila Kjee dan Unclepali sanggup tak layan permintaan arwah Hani Mohsein untuk join grup dia. Sampai dia sanggup jejak Kjee sebab heran kenapa Kjee lari larikan diri. Tetapi kenapa sekarang sibuk jalankan bisnes MLM?

Korang perasan tak sebelum ini Kjee tak pernah citer yang 4Life ni bisnes MLM kepada korang? Kenapa kenapa kenapa? Sebab Kjee nak test dulu keberkesanannya. Kjee ni suka cuba, terai dan test apa sahaja sebelum Kjee war warkan kepada orang lain.

Samalah macam memasak. Kalau Kjee jumpa satu menu baru, Kjee tak akan beri korang resipinya sampai Kjee dah uji sedap ke tidak di dapur Kjee. Bila sedap Kjee bagitau cepat2. Tak sedap pun Kjee bagitau tapi Kjee ikhlas kata, Kjee tak puas hati. Korang nak try, nasiblah.

So begitu jugak dengan bisnes 4Life ni. Cara dia sama. Menu dia kesihatan dan resipinya product 4Life. Korang boring baca ker? Bacalah dulu sampai habis, sure korang kata tak boring.

Kjee bernasib baik kerana mempunyai suami yang cukup peka mengenai bende2 macam ni. Maksud Kjee, Unclepali ni akan buat homework dulu sebelum memberi greenlight untuk mulakan sesuatu yang bertentangan dengan prinsip hidup kami. Dari dulu dia pun menyampah sangat2 lah bisnes MLM ni. So kami kira sehati sejiwa bukan Sehati Berdansa.

Sebaik sahaja bertemu suppliment 4Life, Unclepali pujuk Kjee cuba. Nak sangat Kjee sihat. Mujurlah dalam masa 5 hari (dengan izin Allah), penyakit pertama Kjee iaitu asthma boleh terbang entah ke mana. Kemudian 20 hari kemudian, Kjee yang dah 2 tahun bergerak ke sana kemari dengan kerusi roda, dah boleh jalan.

So apa lagi yang perlu kami risau? Product sudah cukup bagus. Kenapa mesti nak buang masa? Tetapi seperti biasa Unclepali akan surf internet. Selidik background syarikat 4Life kat Amerika. Unclepali kata 4Life bukan kilang pengeluar ubat tetapi dia orang buat R&D (Research and Development). 

Ibu pejabat 4Life di Amerika
Maknanya, setiap ubat oppppssss bukan ubat tapi suppliment yang dihasilkannya, berdasarkan kepada ujian demi ujian dan kajian demi kajian. Misalnya, beberapa tahun lepas, sibuk orang canang kononnya suppliment berasaskan spirulina bagus. Semua pengeluar ubat2an ambil kesempatan. Banyak product dihasilkan guna spirulina sebagai bahan asas. 

Sekarang dah tak ada kan? Kenapa? Sebab ada syarikat lain yang keluarkan suppliment yang lebih dasyat dengan menggunakan ekstract Transfer Factor sebagai bahan asas. Okaylah. Tak nak citer pasal product lah. Nanti korang boring.

Kjee nak citer kenapa Kjee pilih untuk buat bisnes MLM sedangkan ramai orang Melayu dah tak nak buat lagi sebab serik. Masalahnya, apabila bangsa kita citer pasal MLM, dia orang selalu disogokkan dengan ahli2 yang posing depan kereta mewah, posing depan cek2 yang pamerkan angka puluhan ribu malah jugak ratusan ribu ringgit.

So bila korang tengok kereta mewah dan cek dengan angka besar2, mata korang terbeliak. Tapi bila korang try, tapi motorsikal kapcai second hand pun tak mampu beli, korang kata MLM tipu. Bukan korang jer, Kjee pun sama. Masa nampak kereta mewah dan cek ribu riban, rasa macam nak start jadi ahli jam tu jugak!! Tapi masa tu Unclepali selalu kata..."Udahlah Jee..cek dan kereta mewah hanya untuk orang lain...bukan orang cam kita. Kita buat mesti hancur punya!"

Daripada semangat berkobar2, terus potong stim. Dan Kjee pun beralihlah buat kerja lain. Ketuk keyboard siang malam buat skrip. Skrip siap kena kencing dengan produser. Ada tu proposal dah diluluskan oleh station. Maknanya, ada canlah masyukkk. Tetapi produser pulak kencing. 'Duduk' atas skrip sebab tak ada budget pulak nak buat drama. So Kjee pun apa lagilah...TERDUDUK juga beb.

Anyway, berbalik kepada bisnes MLM yang Kjee aktif sekarang ni. Langkah pertama, korang jangan terpedaya dengan kereta mewah, rumah bagai istana dan cek ribu riban yang dia orang selalu pamer tu!



Kjee tak tergoda langsung sebab itu bukan matlamat Kjee. Kalau duit ribu riban datang mengolek, alhamdullilah. Tetapi yang penting Kjee dah jumpa product MLM yang bagus ni. Bukanlah Kjee kata product 4Life ni yang terhebat. Semua product yang dikeluarkan syarikat MLM lain juga hebat. Tetapi di usia ini, Kjee dah cuba banyak product kesihatan MLM lain dan kesannya taklah se terrer 4Life. Tetapi sambil makan suppliment, Kjee juga pohon doa agar ini product yang bersesuaian dengan penyakit Kjee.

Kemudian kalau product dah hebat, syarikatnya punyai kewangan yang kukuh, pelan pemasarannya adil serta bisnes2 partner (downline) yang kuat dan boleh dipercayai, apa lagi nak risau kan?

Kebanyakkan syarikat MLM (terutama sekali yang dimiliki orang tempatan) hanya akan menguntungkan orang2 atas sahaja. Kita orang2 bawah kerja keras macam nak mampus, orang2 atas senyum lebar berlari2 ke bank! Tetapi, sekarang Kjee dan Unclepali tak senyum lebar berlari ke bank. Kami tiga beranak senyum lebar tiap kali klik pada website akaun 4Life kami dan tengok duit masuk.

Korang tak percaya kan? Well, Kjee pun masih tak percaya sampai ke hari in apabila periksa akaun kami dengan 4Life. Tidaklah banyak sampai ratusan ribu. Tetapi kami akan selesa dengan apa yang kami terima dengan output atau kerja yang kami lakukan. Kami bekerja tak kira masa. Hujan, ribut taufan (opppsss tipu Malaysia tak ada taufan)  kami redah untuk hantar product atau jumpa prospect.

Korang tak cemburu ker? Kjee dah tua tau. Ramai kata usia Kjee dalam lingkungan empat puluhan. Ewah tenkiu very march (Thank you very much). Tapi kalau Kjee pernah kerja dari zaman Allahyarham Tun Razak jadi Perdana Menteri, korang tak dapat agak ke usia Kjee?

So kalau korang tak start sekarang, BILA? Kalau bukan korang SIAPA? Kalau bukan bisnes 4Life, BISNES APA? Kalau tak join bawah Kjee, BAWAH SIAPA? Tapi, korang percaya Kjee kan kan kan? Ewah buat lawak pulak. Tapi ini tak lawak tau!!




So, ini jer citer yang Kjee nak share dengan korang buat masa ini. Bertindaklah segera. Kjee bersyukur sangat2 sebab Unclepali pujuk Kjee cuba pruduct Transfer factor 4 Life kira2 empat bulan lalu. Dan tanpa memikir panjang selepas bertambah sihat (dengan izinNya), hidup Kjee kini makin hari makin selesa. I can do what I want now. Dulu asyik kerja kejar bontot produser tagih duit skrip. 

Sekarang tak payah kejar sesiapa kecuali kejar orang sakit. Kongsi pengalaman dan testimoni. Itu jer. Kalau kita sentiasa memikirkan untuk berkongsi sesuatu yang baik, Insya Allah bab2 imbuhan atau duit, serahkan sahaja kepada Allah swt. Dia lihat apa yang kita buat. Kita buat baik, dapat imbuhan banyak. Kita buat jahat pun ada balasannya. Wallahualam.

Nak jadi ahli atau nak tahu pasal product ataupun kalau nak tahu pasal pelan pemasaran 4Life, janganlah malu, janganlah segan. Jom ramai2 call atau sms 0126780501, 0123816091 atau email di kedai@fauziahsamad.com

Ini cara nak jadi ahli guna pakej yang ramai mampu

Ini pakej diamond. Untung banyak jadi ahli guna pakej ini

NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. FARAH NADIA BT MOHD NOH (7351002)
  3. HISHAMMUDIN B. MOHAMED ZANYUIN (7405511)
  4. FARIDAH ABD SAMAD (7480143)
  5. PAZELI BIN ISHAK (7325368) 

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)

7 comments:

Kak Sam said...

Assalamualaikum kak...
Usaha tangga jaya, setiap ganjaran yang diperolehi adalah berdasarkan kerja keras kita. Kalau usaha tak berapa keras memang tak merasa le pulangan yang lumayan. Saya doakan usaha kjee sekeluarga akan terus sukses. Go..go..go

Anonymous said...

Assalamualaikum,
Apa beza TF plus dgn TF advance formula?
- ummi haseen

Kjee said...

Tf plus untuk semua jenis ketumbuhan, luka. Misalnya, kanser, cyst, tumour, fibroids dan lain2. Tf advance untuk penyakit seperti lelah, sakit lutut, migraine, exzema dan lain2. Nk tahu lebih lanjut call kjee 0126780501.

Anonymous said...

As salam kjee,camner ngn keadaan.sy tf ke tf advance saya berhajat ingin menimang cahayamata setelah 4 thn berkahwin

Kjee said...

Salam. Sabtu lepas, kjee bertemu penyanyi Susan Thomas. Bukan main berseri2 muka dia. Rupa2nya dia mengandung setelah 7 tahun berkahwin! Menurut susan dia cuba makan belle vie selama tiga bulan dan kini mengandung dua bulan. Belle vie adalah khusus untuk wanita. Dikatakan mampu antaranya meningakatkan kesuburan. Cubalah.S

Anonymous said...

Mau cuba lah kjee pastu antara tf or tf advance mane better utk kes sy ni

Anonymous said...

kak jee.....patut comel sangat..kak jee suka the glorious food. i like!

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...