" />

Monday, February 27, 2012

KALAU DISAHKAN KANSER, TAK PAYAH TUNGGU LAGI


Datin Azlin dan Dato Hafifi


Setiap hari Kjee dapat panggilan telefon daripada mereka atau keluarga rapat yang mengidap kanser. Kalau pesakit kanser, suara mereka cemas sangat2. Kjee memang sentiasa luangkan masa untuk bercakap dengan pesakit kanser yang telefon atau sms,  walaupun sesibuk mana.
Maklumlah, mereka macam sudah hilang punca. Tak tahu nak buat apa sebab risau sejauh mana pantasnya sel2 kanser itu akan merebak. Kjee difahamkan, sel2 kanser merebak dalam kadar yang cukup pantas. Sedar2 dalam masa tak sampai tiga empat hari, kedudukan dari tahap 2 boleh sampai ke tahap 4.

Walaupun tahu di sekitar kita ada penawar tetapi JANGAN buang masa. Terus ke hospital berdekatan untuk mendapatkan nasihat apa yang perlu dilakukan. Kalau doktor kata kena buat Kimo atau dibedah, bincanglah bersama keluarga terdekat dan buatlah keputusan dengan cepat.

Dalam pada itu, usahakan jugak penawar. Tak payah tunggu lagi. Ada di antara mereka yang Kjee tahu, tunggu sampai dua atau tiga minggu. Habis dicanangkan kepada keluarga terdekat supaya kumpulkan duit untuk beli Transfer Factor yang harganya mencecah ribuan ringgit.

Usaha itu memanglah harus tetapi pesakit jugak  harus dikejarkan ke hospital dalam kadar segera. Ini adalah untuk mengetahui besar mana kanser sel itu. Doktor tahu apa yang harus dilakukan. Kalau dinasihatkan supaya menjalani kimoterapi, ini bermakna dia sedar tahap keseriusannya. Begitu jugak kalau disyorkan menjalani pembedahan.

Oleh kerana Kjee terbabit dengan 4Life yang mempunyai supplimen untuk meningkat sistem imun diri melawan penyakit, maka Kjee bolehlah nasihatkan pesakit kanser supaya mengambil dua jenis product iaitu TF Plus dan Rio Vida. Bagaimanapun, minggu lalu, Kjee berbual dengan Encik Razmi, seorang bekas pesakit kanser tahap 4 yang turut mengambil TF Advance.

Beliau mengambil TF Advance 1 biji 3 kali sehari, bersama TF Plus 10 biji 3 kali sehari. Jus Rio Vida pula 60ml 3 kali sehari. Apabila Kjee tanya mengapa harus diambil sekali TF Advance, Encik Razmi memberitahu, TF Advance sangat elok untuk meningkatkan sistem imun badan.

Kanser membengkak di kiri tengkok beliau

Beliau harus tahu sebab beliau antara pesakit kanser yang telah sembuh dengan izin Allah swt, setelah mengambil Rio Vida dan TF Plus combo selama dua bulan berturut2.

Tadi ada yang menelefon Kjee tanya samada supplimen ini (Combo Rio Vida Plus untuk kanser) boleh diambil dalam dos yang kurang sebab harganya mahal. Untuk satu minggu, seseorang kena belanja RM750. Dan untuk dua bulan, kira-kira RM6,000.

Susah Kjee nak jawab. Banyak testimoni dari kawan2 Kjee yang kini sudah pulih memberitahu, sebenarnya tiada kompromi dalam pengambilan supplimen untuk kanser.

Dato Hafifi Hafidz pernah beritahu Kjee: "Kalau nak cepat sembuh, kena makan dalam jumlah yang banyak." Begitu jugak dengan Encik Razmi yang syorkan pengambilan TF Advance untuk tingkatkan daya ketahanan diri selain dari TF Plus dan Rio Vida.

Datin Azlin Ibrahim, isteri Dato Hafifi tanpa malu beritahu Kjee: "Saya bergadai bergolok untuk mendapatkan duit untuk belikan supplimen untuk suami saya. Sampai ke hari ini, Dato masih makan TF sebagai maintenance/"

"Saya jugak mengambil TF Plus, Rio Vida dan TF Advance walaupun saya sudah sembuh," kata Encik Razmi. "Saya ada sejarah penyakit kanser jadi saya tidak boleh lalai. Harus sentiasa pastikan tahap sistem imun diri saya sentiasa kuat untuk menyerang sebarang kemungkinan diserang kembali oleh sel2 kanser baru," tambah beliau.

Call atau sms Kjee 0126780501. Atau email, fauziah,samad@gmailcom

Rio Vida, TF Advance dan TF Plus 


NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. PAZELI BIN ISHAK (7325368) 

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)

2 comments:

the sun daily said...

semoga Allah menguatkan iman dan minda mereka

Siti_btp said...

Betul Kjee !selepas 7bln disahkan kanser baru saya operation hampir merebak stage 3..
Dlm masa 7 bln hampir rm 13000 saya habis dgn beli bermacam jenis ubat dan perubatan tradisional..
Saya takut kemo ..sebab saya fikir macam mana nak jaga 3 anak saya OKU?..(dululah).Kisah saya selanjutnya
http://suarahatidanceritaku.blogspot.com/label kanser....

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...