Friday, March 2, 2012

MY BREAKFAST YANG SIHAT


2 scoop nutrastart mulakan pagi anda 
Minum Tea4Life sepanjang hari


Salam. Pagi ni Kjee nak share dengan korang breakfast Kjee yang sihat. Dannnn sudah pasti dapat ringankan sikit badan.








Tentu ramai dah perasan yang Kjee semakin hari semakin kuuu...eh bukan kurus tetapi kecut. Maklumlah tak lama lagi usia dah masuk 57 tahun. Hehehe.

Anyway, sejak dua menjak ni Kjee memang risau. Bukan risau sebab badan kembang tetapi di usia dah menjelang kubur kata mari ni, kenalah jaga. Takut kena penyakit seperti Diabetes dan juga darah tinggi. 

Alhamdullilah setakat ni, Kjee belum ditemukan lagi dengan penyakit2 tersebut. Mintak2 hingga ke akhir hayat pun tidak ditemukan. Amin.

So amalan pemakanan Kjee ialah minum tea4Life yang bukan sahaja elok untuk bersihkan usus tetapi juga kalau kita minum air tanpa gula, lebih sihat. 

Pepagi Kjee minum satu shaker Nutrastart to start my lovely day. Dua scoop jer perasa chokelat yang enak banget. Lepas tu, boleh kenyang sampai ke petang. Sebab tu korang perasan tak yang Kjee hanya lunch sekitar jam 4 petang? Sebabnya Kjee dah gogok Nutrastart pepagi buta.

Nutrastart ni elok untuk mereka yang kerja tak tentu masa. Sibuk sangat sampai tak ada masa nak makan. Perut akan sentiasa kenyang. Dalam pada itu, kalau dah kenyang tentu lama kelamaan boleh kurus kan?

Dalam flask ini Kjee  bubuh 1 uncang dan tambah air bila dah kurang


Dan Kjee minum Tea4Life sepanjang hari! Kjee bubuh 1 uncang tea tu ke dalam thermos air panas (lihat gambar). Sepanjang hari kami tiga beranak minum. Dah kurang air, ditambah sampai habis warna dan rasa.

Kalau korang tak nak buat cam tu, lepas rendam satu uncang dalam 1 mug air panas selama 5 minit, korang keluarkanlah dan simpan dan bekas kecik bertutup (bekas tauhu faa) dan simpan dalam peti ais. Ulang buat sampai habis warna dan rasa. Biasanya sehari setengah. Pastu baru buang uncang tu.

Ramai tanya Kjee, minum tea4life boleh cirit birit ke? Gerenti tak ada cirit birit atau sakit perut. Cuma selesa sangat pergi melepas di waktu pagi dan lain2 waktu yang sewaktu dengannya. Tetapi dalam masa tiga atau empat hari lepas mula2 minum tea4life, kena pergi buang air kecik lebih sikit.

Nutrastart berharga RM134 (harga ahli) dan Tea4Life Rm72 untuk 30 uncang. Kalau minum Nutrastart sekali sehari, boleh tahan 15 hari.

Nak tahu kenapa semua orang harus minum tea4Life, baca sini. 

Kalau nak beli, call atau sms jer Kjee 0126780501.

Oh ya lupa nak bagitau pasal Nutrastart. Tadi ramai order so baik Kjee ingatkan bahawasanya kalau korang makan tetiba korang rasa asyik lapar jer, maknanya berat awak dah cukup eloklah dengan usia dan rangka. Ini Nadia yang alami. Dia ambil Nutrastart selama seminggu pastu tetiba di minggu kedua dia rasa lapar walaupun dah minum nutrastart. Ada org 4Life bagitau yang kalau berat badan kita sudah cukup, nutrastart tu akan buat kita lapar. Begitu jugak orang kurus boleh makan nutrastart sebab mereka akan lapar sepanjang masa sampai berat mereka mencukupi. Faham x? Ala buat2 faham jer lah. Hehehe

Bubuh 2 scoop dalam 250ml air dalam shaker yg disediakan

Goncang jadi macam ni. 



Terus minum sampai habis
NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. FARAH NADIA BT MOHD NOH (7351002)
  3. HISHAMMUDIN B. MOHAMED ZANYUIN (7405511)
  4. FARIDAH ABD SAMAD (7480143)
  5. PAZELI BIN ISHAK (7325368) 

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)

17 comments:

ezanoor said...

assalam kak jee... kalau beli Nutrastart dengan kak jee, dapat harga sama ke??

Kjee said...

Bolehlah Ezanoor. Harga ahli rm132.

ezanoor said...

ok kjee... tq..

Jiejah @ Iza said...

saya tgh minum tea tu skrg ..dah 10peket kot. mmg x merengsa perut tp best jek time membuang kan k.jee ..
nanti nak cuba nutrastart pulak..

Leezas touch said...

Salam berkenalan...
Wah! baguslah kjee cukup jaga pemakanan ya...
Saya ni hangat2 tahi ayam...selalu terlupa nak makan baik vitamins or food supplement.

rafiqa ilyaswarind said...

salam kak jee,utk yg breast feed baby boleh ke amik 2brg ni..berat sy 75kg+153cm.ikut BMI mmg obes tp sy xtakut gemuk yg sy takut penyakit dtg.lg satu boleh ke 2brg ni buatkan sy bangun awal seawalnya waktu pagi?tolong advice kak jee

Kjee said...

Ada seorang ni dia komen kat sini tapi masa tu kjee terkial2 dalam kereta guna tab. nak publish jadi terdelete.
dia kata dia kurangkan ke 1 scoop jer sebab manis sangat. tapi hampeh, dia kata. tak kenyang pun. tengah hari dia terkial2 cari makan.
well, salah siapa? salah product ke salah awak. kalau sudah disyorkan guna 2 scoop untuk berkesan, kenapa dikurangkan? habis tu kata product ni tak boleh buat dia kenyang. Please be positif.
Bukan awak sorang tapi ada jugak yang guna product 4Life, selalu cuba budget sebab katanya mahal. nyawa dia murah kot.
Pastu dia budget2 mana boleh. bila tak berkesan, dia kata 4Life ni tak bagus. menipulah dan macam2.
Kepada insan2 spt ini, tiada siapa paksa awak beli dan cuba. tapi kalau awak perlu beli dan mahu cuba, please ikut saranan yg diberikan. jgn pepandai sendiri pastu komplen!

Puan Fifiey said...

Salam kak jee.. kalau ada angin leh ke minum teh?

Kjee said...

Puan Fifiey, Kjee minum tea4life, habis semua angin bertempiaran keluar dari atas dan belakang. hehehe

mira said...

kak jee,kna jd ahli dlu ke br bleh dpt harga mcm kak jee sebutkan tu?

Kjee said...

Kalau tak nk jadi ahli, kjee bleh tolong belikan guna Id kjee. sms 0126780501

eza said...

salam kak jee... kalau sy nk beli tea tu.. boleh pos ke johor bahru ke? postage brape? sy nk cuba Nutrastart.. tapi budget tak de lagi...

Kjee said...

Eza, sila sms Kjee di 0126780501. tq

Anonymous said...

Salam kjee...
sy baru 2 hari amek nutrastart..
2 hari ni rase pening lah..sbb lapar..
hari pertama tu sy amek waktu breakfast, then tengahari sy xsempat lunch,so sy amek nutrastart jugak sbb sy bc ianya boleh replace meal...(sy baca kt tempt lain bukan kt blog kjee)
tp bile ptg siket je..yaALLAH lapar nyeee dan rs sgt pening ..rase mcm xmakan ape2 dr pg (pening sbb masuk angin )
hari kedua sy amek breakfast, tp cepat sgt lapar smpi pening sblm sy lunch..
Sy bukanlah gemuk sgt tp sy berat (26thn,160cm,60kg).sy amek nutrastart sbb sy nk buang lemak2 xperlu dan nak turunkan berat smpi 52kg.juge insyaALLAH nak jg kulit..
Jadi,ape pndapat kjee ye?perlu tak teruskan amek nutrastart?

Anonymous said...

askm kjee, tea tu blh ambik setiap hari ke? ada side effect x?sblm ni sy amal minum d'lite tea cosway tu..tp kalau x minum teh tu x membuang..tkt la nk amalkan..mcmana dgn tea4life? kalau blh x nak la smpi bergantung pd teh br membuang..

nutrastart tu sedap ke rasanya? sy pyh ckit kalau rasa x ok ni..

Kamarul Azlan said...

saya yang bank in duit tadi

resit bank in

http://s7.postimage.org/59axc5n7t/image.jpg

Noridah Abd Rahman said...

saya baru minum tea 4life, amat ouas hati.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...