Wednesday, March 7, 2012

YAHOOO KJEE DAH RINGAN 7KG DALAM MASA 4 BULAN!!!


Baru minggu lepas Kje beritahu Unclepali, blaus Kjee semua dah longgar. Unclepali senyum jer sambil kata memang dia dah lama perasan. Kjee bukannya tak ada timbang badan kat rumah. Nadia siap belikan weighing scales digital untuk mama dia setahun lalu.




Bukanlah Kjee tak mahu timbang tetapi Kjee tak nak kecewa. Kekadang rasa baju longgar tapi bila timbang, turun 100 gram jer! Kenapa ketawa? Betullah.

Tapi kan masa Kjee gi Hospital Ampang tadi, pakar ENT, Dr Fuad Ridha tanya samada dah timbang ke sebelum jumpa dia tadi. Kecut perut Kjee. Terus bagi alasan kononnya kat spital tu tak de timbang yang boleh tampung berat badan Kjee.

Dr Fuad pandang nurse yang berdiri berhampiran. Nurse tu kata kat bilik periksa mata ada timbang untuk orang king size. Aduuhhhh macam mana nak lari ni? 

So terpaksalah ikut nurse tu gi timbang. Dalam hati risau sangat2 sebab sejak dua menjak ni memang selera sangat makan especially makanan minang kat Sungai Buloh.

Nadia punyalah menyibuk. Dok intai sebelah nurse waktu Kjee naik timbang. Pastu Nadia tepuk bahu Kjee dan senyum. Berderau darah Kjee. Ini mesti bertambah lagi berat. Tetapi apabila nurse tu cakap kuat2 berat badan Kjee sambil tulis kat kertas, Kjee punyalah suka!!

I lost 7 kilos!!!! Yahoooo yabbbedabbbeddduuuu! Korang ingat senang ker nak hilang 7 kilo dalam masa 3 atau 4 bulan!! 

Alhamdullilah dengan izinNya dan dengan pengambilan Tea4Life yang berterusan selama tiga atau empat bulan, serta nutrastart yang kejap minum kejap tidak, Kjee dah berjaya!!!

Korang janganlah ingat Kjee main2. Sungguh ni. Kjee minum tea4life sebab nak bersihkan usus. Maklumlah bila umur dah melepasi senja, banyak keladak dah melekat kat usus. Pastu mana pernah cuci usus kan? Semua penyakit bermula dari perut.

Tetapi ramai jugak teman2 di 4Life kata, minum tea4Life boleh kurus tapi Kjee tak percaya. Dah macam2 tea aku minum, mana ada kurus!!

Anyway, sekarang timbang di Hospital Ampang sudah membuktikan yang badan Kjee dah ringan walaupun jauh dari kurus. Huhuhu. Banyak lagi kilo yang harus Kjee buang dari badan yang beratus2 kilo ni. Kalau setakat korang yang nak kurangkan 5 atau 10 kilo, no hal lah babe.

Tetapi korang mesti macam Kjee lah. Celik mata minum, sepanjang hari kalau kat rumah itulah minuman Kjee. Pepagi nak gi termenung, punyalah best. Perut tak sakit, tak memulas atau cirt birit. Seperkara lagi, cara minumnya ialah rendam 1 uncang dalam 1 mug air panas selama 5 minit. Pastu keluarkan uncang dan simpan dalam peti ais. Ulang lagi sampai hilang warna dan rasa. 

Jangan ada satu manusia tu. Kata dia tak macam Kjee. Nak jimat minum sampai ulang2. Dia guna 1 uncang pastu buang. Ewah, Kjee faham, Kjee tak lah kaya cam awak. Saranan cara minum ini office yang beri bukan Kjee nak jimat. Salah ke Kjee beritahu kengkawan cara minum tu. Kalau Kjee nak untung dan sebat duit korang, pasti Kjee kata lepas satu uncang buang. Maknanya selepas 30 hari korang kena beli lagi. Entahlah. Hahaha giler punya olang!!!

So, korang tak percaya minum tea ni boleh kurus? Well, ada aku kesah? Janji badan aku dah ringan!!!! Yahooooooooo!

Kalau nak beli, call atau sms Kjee 0126780501. Tea4Life harganya RM72 jer.


Amik dua2 lagi cepat kurus, insya allah



NOTIS:

KALAU NAK BELI .. SENANG JA..

KALAU NAK MENIAGA.. ELOK REGISTER SEBAGAI AHLI
KALAU NAK PAKAI SENDIRI.. NAK JADI AHLI BOLEH..TAKNAK PUN BOLEH..

BOLEH BELI ATAU REGISTER SEBAGAI DOWNLINE KAK JEE PAKAI ID. NI

  1. FAUZIAH ABD SAMAD (7351099)
  2. FARAH NADIA BT MOHD NOH (7351002)
  3. HISHAMMUDIN B. MOHAMED ZANYUIN (7405511)
  4. FARIDAH ABD SAMAD (7480143)
  5. PAZELI BIN ISHAK (7325368) 

ALAMAT 4LIFE KLIK SINI

PERLU DIINGATKAN, PRODUK 4LIFE IALAH PRODUK MULTILEVEL MARKETING (MLM). TETAPI TIADA PAKSAAN UNTUK JADI AHLI, TERPULANG KEPADA ANDA!

NAK TAU LEBIH LANJUT .. SMS KE NO HP NI 012-6780501/012-3816091 (SMS SAHAJA)

31 comments:

Ct R Miena said...

tahniah kak G...

lieynanilaz said...

tahniah k.jee...

Gee® said...

seronotnyaaaaa...nk kurus jugak!!

Orchid said...

tahniah Kjee....semangat saya nak ikut Kjee punyer pemakanan...bru2 nih saya dh 'ditegur' doc..makin mengebuss..huhuhu...betui kata Kjee..tk kurus its ok.. eklis rasa ringan tuh penting..bru 'laju' saya nk berjalan...:(

Sari Yusa Ibrahim said...

Wah! Bestnya KJee, tahniah2! teruskan usahamu.

Sy kat umah, apa2 teh pun (lipton, misai kucing) sume rendam bagi warna & rasa jer, pas tu keluarkan uncang & simpan. Jimat pun iya, sayang selagi ada rasa saya akan guna. Kalu dah hilang rasa & warna baru msuk Cik Tong, hehe.

june au3 said...

tahniah k.jee da kurus eh...semoga hidup k.jee dan keluarga diberkati allah.. amin

june au3 said...

tahniah k.gee

Anonymous said...

Tahniah..kjee..mcm nak try gak lh..hihi..

2puteri said...

tahniah kak jee. rm72 tu untuk berapa uncang? saya pun teringin nak cuba tapi macam kak jee cakaplah dah bermacam teh dah ambil tapi turunnya takkk juga. makin bertabah ada le.

kasihredha said...

kak jee...yg bestnya tak sakit perut.
dulu saya ada minum teh yg jenama lain...pagi2 memulas2 tak tertahan unk cari toilet.

naniasda said...

Tahniah for the weight loss :) Kalau ke KB, Kelantan Kjee blh tlg pos ke Tea4Life ni? I need to lose some kilos jugak..

Ummi said...

kjee, kalau ambik dua-dua baper? macam best aje... bukan nak kurus sangat cuma nak sihat dan ringankan badan aje :)

mademoiselle ten said...

as young as what age bole minum ye kjee..

Anonymous said...

kak jee, cam berminat je memang nak kurus pun berat dah berlebihan sangat

EmbunRosaliza said...

assalam kak jee tahniah, bestnya rasa mcm jeles pun ada, saya ni tak kurus2, makin naik ada lah huhu

Aziela said...

Waahh...tahniah Kak Jee. Kawan saya, dia nyer teh nie yg kami beli kat Kak Jee, makin susut (hilang). Rupa2nya hubby dia tumpang minum. Now hubby dia dah kurus. Saya plak, hormon yg x stabil, elok jer seimbang bila minum. Mmg bagus teh nie. Buang angin badan, tak ler sengal sana sini, kembung perut segala. Anak saya umur 10 tahun minum, asyik kentut jer dia... Baru selesa perut dia...

Anonymous said...

kak jee saya tngah tengok kak jee dlm Filem Balik Kampung he3... sorry out off topic....

Rafikasastras said...

Tak lama lagi makin comel la Kak Jee kita ni ;)

Kak Am said...

thaniah sngt dah turun kg bnyk tu 7kg, mmg bukan senang nak turun naik mmg cepat. lama dh mencuba pelbagai cara namun masih sama susah benar nak turun kg, namun tetap x putus asa nak cuba lagi.. boleh tahu berapa harga keduanya..?

Anonymous said...

tahniah kjee..aiyarrrkkk..jeles lak sy ngan kjee dah bjaya trn berat bdn nih..sy pnh cuba minum teh jenama lain tp tu la yg x thn perut asyik memulas2, kena g tandas secpt mgkn & brulang kali..huhuhuu..sekrg nih stop minum teh tu,bdn plak makin naik beratnya lbh2 lg bila stress penat keja selera mkn mjadi2 la plakkk..hurrmmmm (-_-) : nong

Anonymous said...

tahniah kjee..suka sgt baca blog kjee..walaupun kkdg ade yg panjang tu kiter skip..tapi tiap hari mesti masuk blog nie nak cek ape yg menarik..kiter doakan kjee sihat dan bahagia..ikhlas kiter doakan nie..tersentuh biler baca kisah kjee yang dulu ber kerusi roda..kjee seorang wanita yg kental..semoga sentiasa sihat.. :)

Anonymous said...

as salam kak jee :)

nak tahu 1 kotak tu ada brp uncang? bukan apa kak, kalau jadi nak beli..senang nak bajet..hehehe.

~ila~

zuwaidah said...

teruja baca nih....

Anonymous said...

Salam, Kak Jee nak tanya, minum teh tu nanti asyik nak membuang aje ke? Terima Kasih.

Kjee said...

Buang air besar mcm biasa tetapi sgt selesa. No cirit birit. Cuma dlm sehari dua yg pertama bnyk sikit buang air jecik. Buang toksin kot.

Anonymous said...

Kalau nak beli dua2 tu brp rm? Yg teh brp uncang ye? Yg lg 1 tu blh berthn brp lama? Tq...

Kjee said...

satu kotak tea4life ada 30 uncang. harganya rm72. nutrastart rm134 dan ada 15 servings. kalau minum sehari sekali, tahan dua minggu.

Anonymous said...

Salam Kak Gee, berat saya 54kg. So kalo saya ambil teh saja ok ke kak gee ? Thank U

Kjee said...

salam. taklah berat sangat. minum teh jer okay sangat2.

Anonymous said...

Askm Kak Jee, Salam perkenalan, ini Kak Jem yg lebih senior dari Kak Jee!. Harap Jee dah lebih sihat dari sebelum ini, dah lama nak bersembang dengan Jee...akak juga mengalami sakit yang lebih kurang sama dengan Jee, dah cuba minum tea tu bulan posa...turun le...tapi lepas raya stok habis..kalau akak pegi beli di Amcorp tu sendiri bagi no. Kak Jee boleh kan?

Kjee said...

Salam kak. Boleh. Sms saya. Saya beritahu caranya. 0126780501.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...