Thursday, May 24, 2012

SKIM RM464. CARA JADI INSAN ber'UANG'!

If they can, we also can!







ASSALAMULAIKUM..INI BUKAN IKLAN BERBAYAR!!!
Pernah tak korang dengar pasal ACTIVE INCOME dan PASSIVE INCOME? 














Active income itu adalah gaji yang korang terima apabila bekerja. Setelah berpuluh2 tahun bekerja dengan mendapat income atau pendapatan yang cukup selesa, tiba2 setelah pencen, anda mendapati income itu tiada lagi. Apa harus anda lakukan? 

Segera laburkan duit KWSP buat bisnes tangkap muat semata2 kerana nak 'beranakkan duit' itu? Kjee ada seorang kawan yang laburkan semua RM80,000 duit simpanannya dalam KWSP untuk meniaga makanan. Ini adalah kerana dia dengar kalau meniaga makan, hari2 boleh dapat cash money.

Malangnya, setelah 3 bulan, meniaganya lingkup. Ala2 meniaga 'buluh kasap'. Untung tiada, modal lesap! Menangis tak berlagu. Tapi nak buat macam mana?

Kalau tak meniaga, patutkan anda menanggung risiko main saham dengan duit itu? Pandai ke nak main saham? Kalau rasa tak pandai, baik jangan bermain api. Risikonya tinggi dan boleh jadi sewel dalam sekelip mata!

Kerana itulah kita semua kena pasang telinga. Kita kena cari passive income iaitu pendapatan yang boleh kita perolehi tanpa banyak modal DAN IA BERTERUSAN. Tetapi dalam pada itu, kena usaha. Jangan duduk diam, goyang kaki dan harap duit datang menggolek.

Seorang rakan Kjee yang pergi ke Indonesia baru2 ini untuk menghadiri satu convention memberitahu, mereka (orang Indonesia) yang menghadiri konvensyen itu begitu berkobar2. "Ngak perlu kejar uang (wang). Harus uang kejar kita".



Apa caranya untuk Uang kejar kita? Kjee baru dapat tahu malam tadi. Terkejut Kjee dengan hanya bermodalkan uang sebanyak RM464 setiap bulan, kita bakal menjadi manusia ber'UANG'!!! 

Kenapa korang ketawa? Korang tak nak ke menjadi insan ber'uang' dalam jangkamasa yang korang sendiri tetapkan. Ini boleh berlaku dalam masa seminggu, dua minggu, sebulan, mahupun setahun! You are your own boss man! Korang tetapkan sendiri. Nak cepat ataupun lambat hidup penuh keselesaan!!

Apakah ini bisnes Labu peram ala Pak Man Telo? Isyh isyh isyh, no no no. Itu bisnes haram. Yang Kjee ceritakan ini bisnes halal dan toyyibban. 

Kjee dah dua tahun pencen. Duit simpanan Kjee dalam KWSP taklah lumayan sangat sebab Kjee hanya bekerja sepenuh masa selama lebih kurang 12 tahun. Yang lain semua kerja ala2 ada kerja ada gaji yang tiada potongan KWSP. So pepaham jer lah kan? Dapat sikit lesapnya pasti cepat. Hehehe.

Umur dah melebih setengah abad ni, dah tak selera lagi majikan nak bagi kerja. So macam mana Kjee nak hidup 10 tahun lagi? Nak harapkan anak yang sorang tu support bila dia dah kerja nanti? Isyhhh tak sanggup rasanya. Kalau dia support jugak, sampai bila? Dia pun nak start keluarganya sendiri nanti. Betul tak?

So, apabila Kjee diperkenalkan dengan skim RM464 ini, Kjee sangat2 teruja. Sebulan RM464 jer babe. Bulan kedua tolak RM10 jadi RM454. Bulan ketiga tolak lagi RM30, korang cuma bayar RM434. Kemudian bulan ke-4, tolak lagi RM40, so korang hanya bayar RM424. Bulan ke-5, baru start balik bayar RM464.

Tak faham sistem tolak menolak ni? Hah kalau nak faham, kita kena duduk sama2. Biar korang dengar Kjee story lebih lanjut. Dua jam jer Kjee story sambil minum teh free dua cawan, korang pasti faham. 

Menurut apa yang Kjee belajar tadi, dengan hanya susun strategi dan ajak atau kumpulkan 12 orang kawan sahaja, Kjee boleh peroleh pendapatan bulanan RM13,xxx.00 sebulan!!

Korang tak minat ker? Tak minat tak kesah. Tapi Kjee minat sangat2 sebab kerja ni tak susah. Orang separa OKU macam Kjee ni pun boleh lakukan. Kalau korang tak nak buat full time, buat jer part time. Mustahil korang tak ada 12 orang kawan kan?

Kalau korang minat, jom join Kjee. Boleh kol atau sms 0126780501. Atau email fauziah.samad@gmail.com.

Tak payah tunggu lagi. Tapi kalau korang dah selesa dengan ACTIVE INCOME dan tak perlukan PASSIVE INCOME, tak dapat den nak nolong. 

WALAIKUMSALAM


0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...