Thursday, June 14, 2012

MY BELOVED MS KUMAR




I completed secondary school at Sekolah Menengah Air Panas, Setapak, Kuala Lumpur in 1972. Got my MCE (Malaysian Certificate of Examinations) results in early 1973.



Today I met my English teacher, Ms Gia Kumar in Taman Melawati. She taught me English and I passed with flying colors. I got A1 in English for my MCE!

She still gives English classes - tuition - to her neighbour's children in Taman Melawati. How lucky the kids! I certainly hope, they'll do well in the English subject like I did!

 I can  never forget the smile in her face when she once spoke aloud in front of my friends, some years back : "This student of mine really makes me proud!". 

May God bless you and give you all the best in health and wealth. Love you dearly till my dying day.

7 comments:

CitarasaKu said...

Salam KakJee...best nya bila seorang guru dapat mengingati anak muridnya walaupun telah lama. Ini menandakan Kakjee sangat istimewa. Guru guru di awal tahun 80an sangat berdedikasi serta mengajar kita dengan sepenuh jiwa agar kita lulus tapi sekarang segelintir saja yang begini tidak semua sebab jika guru berkeras ...pukul sikit dah nak saman..waktu dulu lain cikgu pukul balik rumah dok diam diam sebab jika mak bapa tahu siap kena tambah.Anyway cikgu kakjee sangat manis walaupun dah berusia.

paridah said...

Jasa guru sentiasa dikenang kan jee n didoakan kebahgian dan kesjahteraan hidup semua guru-guru yang pernah membimbing kita.

Kjee said...

Saya setuju. Dulu kalau kita kena pukul dengan cikgu, mak bapak kita tahu saja dia akan heret kita jumpa cikgu dan bagi se das dua pelempang depan cikgu. sekarang kalau cikgu baru kata anak murid 'kurang ajar', mak bapak akan jumpa cikgu dan mahu pamerkan 'kekurangan ajar' mereka yang lebih dasyat!!!
Ms Kumar maintan manis dari puluhan tahun lalu. kecantikan yang ori. Usianya Kjee rasa dalam lingkungan lewat enam puluhan atau awal tujuh puluhan. Well, anak murid dia pun sudah hampir mencecah usia 57 tahun. Hehehe

Anonymous said...

Kak jee ada x no phone ms kumar..tengah cari tuisyen bi utk anak..

Kjee said...

Kalau mahu contact Ms Kumar, boleh sms Kjee di 0126780501. Tadi beliau beri no fon rumah.

haszrul said...

Cool kak jee. I met her few years ago during a small gathering organised by my school mate.jusndt a few of us, ms Kumar and a few more teachers. although she never teaches me but we surely love her too..we are lucky to have teachers that devoted themselves and guide us when we were young..and thanks to them for being who we are today. n u too, my mentor...

Ezza Muffinbiru said...

kjee
saya pun ex APGS ni..tapi akak ni senior saya laa..saya kenal cikgu ni tapi dia tak ajar saya ...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...