Tuesday, November 20, 2012

CEPATNYA DIANA DANIELLE PREGNANT!





Pagi tadi sebelum pergi kuliah, Nadia tanya soalan cepumas ini. "Mama, kalau kahwin selepas 16 hari boleh mengandung ker?" Oppps tercekik Kjee nak berkata2. Kjee pandang dia semacam. Dia ketawa.

"Nadia baca kat internet malam tadi...Diana Danielle dah pregnant! Is it possible just after 16 days?"

Wallahualam. Tak tau dan tak pernah dengar pulak. Itu semua kuasa Allah swt. Bunting pelamin agaknya. Zaman ini macam2 boleh berlaku.

Korang baca sendirilah.





PETALING JAYA: Pelakon popular, Diana Danielle mendapat perkhabaran gembira apabila dia disahkan hamil selepas 16 hari bernikah dengan pengarah filem dan aktor, Farid Kamil.

Menerusi laporan Kosmo! pada Selasa, berita tersebut dikongsi oleh pasangan selebriti itu menerusi gambar alat ujian kehamilan Diana yang dimuat naik dalam laman sosial Twitter dan Instagram mereka.

"Hadiah ulang tahun kelahiran yang paling bermakna. Terima kasih kepada Allah S.W.T.," ucap Diana yang dipetik menerusi laman Twitter.
Diana memuat naik gambar alat penguji kehamilan dalam laman Twitter dan Instagram.


Bagaimanapun, usaha Kosmo! untuk mendapatkan kenyataan lanjut mengenai berita kehamilan itu gagal kerana Farid dan Diana tidak menjawab panggilan telefon.

Pada 3 November lalu pasangan selebriti itu telah selamat bernikah dalam upacara yang berlangsung di Hotel Flamingo by The Lake, Ampang.

Majlis resepsi pasangan itu pula akan diadakan pada 30 November ini di Kuala Lumpur dan diikuti dengan majlis di pihak keluarga Farid di Jitra, Kedah pada 12 Disember.

25 comments:

Musliza Mohamad said...

Eerrrrrr....trend skrg ni kalau dah pregnant kena paparkan alat ujian kehamilan utk tatapan satu dunia, ye!!
Yg lain2 tak mau komen. Ye le tu kot, cuma yg tak sdp dgr sbb kahwin cam tergesa2 & cepat2 nak heboh kat org. Lawak le artis ni.

Chekgu Azrine said...

rezeki Allah bagi sepantas kilatkan..alhamdulillah..

Anonymous said...

memang possible sangat. HCG dlm urine boleh di detect as early as 8 days after ovum jumpa sperm so dari minggu lpas boleh detect dah. assuming DD kahwin n ovulated on hari ke 15 of her period cycle, the gestational period is now 31 hari wlpun usia fetus yg sebenarnya ialah 16 hari.during my time, this is form 3 nyer silibus sains.

misz aisya said...

bunting pelamin la kot..dia kan muda agi, subur.. hehe. :)

Cik Sara said...

Agree with anon.. Medical people know about this.. Walaupun ada belajar dalam sains tingkatan 3, tapi kadang2x kurang peka sebab tak praktiskan.. Yelah..time tu ovum x disenyawakan n gugur jd darah haid. Jd x care sangat.. Hehe.. Mean that, DD nikah n be with her husband right on her "subur" day.. Jadi, capatlah tersenyawa.. Hehehehe...

Anonymous said...

kira sharp shooter laa tu kan kak jee.. hehehe..

Cik Nor said...

tahniah untuk keduanya. pikir positif saje le

Sue* mamaID said...

Agree with Anon...mmg boleh terjadi...sbb time dia kawen mmg waktu subur n pensenyawaan berlaku, kuasa Allah, teori sains jugak membuktikan....bersangka baik adalah lebih bagus..

Anonymous said...

Kw ni msti die hard fan c DD..haha..

Anonymous said...

kata aritu tanak anak 2 taun sbb nak further study oversea..tapi bila dah kawin takde pulak buat family planning betul2, tup2 dua minggu kawin dah dpt upt positif..hehe..sbb tu jadi buah mulut orang

tapi peluang kehamilan dlm masa dua minggu tu mmg possible pun kalau ari DD nikah tu mmg time subur dia..zaman skrg orang perempuan kalau bunting pelamin takde segan silu kan announce kat orang ramai..hehehe

haslina said...

Memang la possible untuk pregnant walaupun baru 16 hari, tapi perlu ke nak war2 kan satu dunia. Benda ni bukan boleh sorok2, lama2 orang tau jugak. Kalau lepas 2, 3 bulan baru war2 kan rasa lebih manis dari tergesa2 mcm ni....... nanti mcm2 la org cakap.

Kita zaman dulu2 kan, nak bagitau mak bapak sendiri pun malu walaupun dah beberapa bulan kawin.

Entahlah........ lain org lain caranya. Mungkin FK & DD terlampau happy tu yg nak cepat2 bg tau. Tapi lebih indah rasanya kalau berita gembira spt ini disimpan oleh pengantin baru 2 org saja dulu.

Anonymous said...

Salam, kak Gee. Memang boleh terjadi. Betul kita kena bersangka baik. Anon 21:14 am memang DD nak further study. Another 2 years baru nak baby. Tapi tu la si FK tekan brek aje hand break lupa plak nak tarik masa kejadian tu,tu yang jadi baby tu he he he. Apapun tahniah buat mereka berdua.

SYANI said...

Cepatnya & line tu clear lak tu. Saya datect pregnant 5 minggu pun garisan blur2 je.

Wanie Warniee said...

time fasha semua orng ngutuk time diorng nie semua nk bela hurmmmm kesian

Anonymous said...

alat ujian kehamilan canggih pun membantu jga. masa saya dah 5 minggu pregnant (doktor y sahkan) tapi balik umah masih saja nak test gna alat tu tapi masih tak de line tu sbb gna alat y bebese (murah le) :) apapun, tahniah kat FK dan DD :)

Anonymous said...

saya setuju dgn haslina..sepatutnya dd n fk x patut kcoh2 gtau semua org yg dd mgndung lps 2 mggu kawin siap tnjuk pregnancy test..nmpk x manis dan seolah2 xde rasa malu...

bila perut da mmbesar nnti, org tau jgk..

Anonymous said...

org klau check pregnent bila dtg period lambat atau rasa badan lain mcm .Tak der saja2 nak check .Simptom mengandung keluar selalunya sebulan lepas kawin ... entah lah ...

Anonymous said...

possible. i was happened to me. dan saya sangat pelik dengan org yang kata DD n FK ni beria2 or tergesa2 tunjuk result test tu. what's wrong with that? somebody please explain. sy tak nmpk apa2 yang tak kena pun pada tindakan mereka. untuk pasangan ini, saya doakan mereka bahagia dan kandungan sihat.

Anonymous said...

Betul .. anak itu rezeki. Tapi tak perlulah nak di war-warkan sebegitu sekali. Nampak macam dah tak ada kesopanan dan kesusilaan. Apasalahnya kalau setakat laki bini jerr tahu .. kalau iyer pun tunggulah lepas semua majlis kenduri dah selesai kerrr .. baru bagi tahu. memang HAK masing-masing nak hebohkan ke tidak, tapi KETERTIBAN masyarakat MELAYU beragama ISLAM perlu juga di amalkan.

Anonymous said...

Ye la tu, sains tingkatan tiga kononnya, aku ni healthcare professional, pegawai farmasi watson. Pregnancy test yg dia tunjuk tu JELAS sgt. Kalau pregnant hari ke-16 mesti dia blur2 lagi sbb detection masih tak kuat. From my experience, klu cam gitu dia ni dah pregnant AT LEAST ONE MONTH BEFORE bernikah. Nyampah tul tgk artis2 yg ingat semua rakyat malaysia ni bodoh.

Anonymous said...

ok lah aku terima..rejeki tuhan nak bagi, sekali taram je dah jadi..terrer ..aku ni dak lah dengki, tapi yang aku muskil bebenor ni, gambo alat hamil tu...tangan tu mestilah tangan diana dgn laki dia kan?takkan tangan makpak dia lak.. abis mana pegi inai kat jari tu? kan baru kawin, inai penuh aritu..mana pegi? takkan dlm 12 ke 15 ari dah ilang betul?ce korang pikir...

Anonymous said...

pnglaman mngndgkan anak2 saya.. sya tau sya ada 'isi' bila bdan x sedap+pepagi loya/morning sickness n period dtg lewat.. ohhh bru tau sya prgnnnt.. alhamdulillah...

Anonymous said...

salam siapa diaba daniele ni?. menjak dok ohbesi ni tak kenal. laki simpan janggut tablik nampak cam alim je. atau trend je...

Anonymous said...

Yela...time amik gambo tu...xde la plak inai kat jari ek...hehe

Anonymous said...

tgk pd gmbr kawin dia xda inai kat jari cuma inai lukis jer.....mmg bit curious lah dia pregnant awal kan...lau kata due pertghn bulan julai that's mean mcm dh sbln dia hamil sblm tarikh nikah...tp kita x tau kan so x blh nak ckp mcm2 kang jd fitnah ...doakan yg baik2 jer lah smg slmt semuanya ibu dan anak nya ti.....

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...