Friday, November 16, 2012

KEK PISANG CHOC CHIPS XTRA GEBU











This is one cake yang Kjee berani buat dua tiga kali dalam masa seminggu. Sebab? Kek ni favorite UnclePali dan Nadia. Kalau kek lain, nahaslah Kjee kena habiskan sorang diri. Itulah antara sebabnya korang tak nampak Kjee rajin buat kek lain.

Anyway, kek hari ini Kjee buat sebab ada berbaki empat biji Pisang Berangan cenonit selepas Kjee buat Apam Pisang tiga hari lepas. Cenonit sebab kecik2 je pisang tu. Sebesar pisang emas. Selalunya UnclePali beli pisang berangan yang besar2.




Tadi masa nak buat kek pisang, Nadia ingatkan Kjee supaya jangan lagi buat Apam Pisang. "Tangan Mama tak ong lah buat apam. Tak pernah menjadi!" Adoiii berdesing telinga. Tetapi memang betul. Buatlah apam apapun....resipi ikut 100% tapi apabila siap, hati seringkali berkata2.

Kek pisang hari ni sama dengan yang Kjee buat sebelum ini. Cuma Kjee tambah choc chips. Tetapi heran jugak, gebunya lain macamlah! Mungkin UnclePali terlebih blend telor, gula dan minyak. Or maybe jugak, telor yang Kjee guna tidak diletak dalam fridge sebelum ini. Baru beli semalam.

Nak resipi, intai sini. Mudah dibuat dan sedap sangat. Oh ya, tadi Kjee bubuh hanya segenggam choc chips.





2 comments:

una said...

salam k.jee.. mohon share resepi ye.kbtln ada chclte chips kt rmh nk hbiskan stok.. kalau jdi n gebu mcm k.gee pnya sya bgtau nnti.. :-)

una said...

salam kak jee.. sya dh try mlm tdi.. wahh mabeles la. senang giler..sya cmpo cklt chips mcm k.gee pnya.. hbby kata sdap.. anak2 bwk bekal ke rmh pngasuh.. kawan2 siap minta resepi..senang sgt.. saya suke.. thnks k.gee atas resepi yg sgt mudah n rilex.nnti nk buat lgi..
:-)

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...