Friday, November 23, 2012

YANG WEDOK 12 TAHUN, YANG LANANG 19 TAHUN







Apa hal lak Kjee ngomong Jowo ni? Eh korang ingat Kjee keturunan omputih ke? Kjee Jawa piau (pure) tau. Ngaku je Jawa tapi cakap Jawa merangkak2. Kahkahkah

Kjee tak kesah kalau korang dah tengok gambar ni dalam akhbar minggu lepas. Kjee baru jumpa dalam mStar tadi. Kjee sekarang dah tak beli paper lagi. Buang duit jer. Baca online, free.

Kalau nak bungkus sampah, Kjee suruh UnclePali gi amik paper Buletin Selangor masa dia pergi solat Jumaat. Paper free yang sesuai bungkus sampah!

Berbalik kepada gambar diatas tu. Wedok tu pompuan. Lanang tu jantan. So budak pompuan umur 12 tahun kahwin dengan budak jantan umur 19 tahun, minggu lepas.

Bukan bukan bukan. Bukan kat kawasan pendalaman kat India, Nepal atau China tapi kat Kulim, Kedah!

Mereka dinikahkan sebab budak pompuan tu dah tak nak balik rumah dan duduk rumah pak we dia. Bapak budak pompuan ni bingung. Daripada zuriat nanti dibuang bawah pokok pisang atau ditinggalkan kat Mesjid atau dibuang dalam sungai, eloklah mereka disatukan secara halal.

Okay ker? Hmmm Kjee tak tau nak kata apa. Okaylah kot....

Harap dia orang kahwin bukan nak sedap jer. Oppps.

20 comments:

Anonymous said...

kalau dah nak sangat kahwinkan je. yg jantan tu silalah kerja utk tanggung anak bini. jgn susahkan mak bapa.
banyak baiknya kak jee utk anak2 yang menggeletis nak hidup bersama ni. kat mahkamah banyak sangat kes budak perempuan bawah umur goda budak jantan,siap panggil datang rumah bila parents bekerja. lastly yg jantan kena sumbat dalam penjara bila mak bapa buat aduan.pening kepala pendakwa walhal suka sama suka punya kes.

Anonymous said...

hormon kak..tu yg tak balik. kat sini ohbesi kawasan ni umur 12 tahun masuk 13 dah nak beranak. asik lari ikut bf.mmg dah ketagih menda tu. hormon katakan. smpai hilang malu. esok kena tanggungjawab tak tahu la

Mat Gebu said...

Pengsammm tergolek dog kat depan oven dapur bila dengar pasal ni siang tadi kat radio.... >_____<

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kak Jee...Sing lanang 19tahun sing wedhok 13 taun..
Alhamdulillah wes rabi bocah2 iki...syaitan2 pasti menangis tengok diorang dinikahkan.

Translation :

Sing = yang,
wes rabi = dah kawin
bocah2 iki = budak2 ini

Anonymous said...

12 tahun?adeh!!sebaya dgn ank dara ku yg baru je dpt result upsr dan sedang kalut memilih sekolah sesuai utk ke tingkatan 1.

Anonymous said...

kenapa pulak korang pelik bile diorang ni menjadi pasangan suami isteri yang sah sampai ade yang nak pengsan..adakah korang gembira mereka bergelumang dangan maksiat sehingga melahirkan anak haram yang kemudian di buang bagai sampah..

Anonymous said...

Baru umo 12 tahun dah lari dari mak bapak nak menikah...
Gila batang nih....kalau zaman2 dulu aku x heran ler, pasal sememangnya mak bapak dulu2 dah melatih anak2 mereka..dan diwaktu itu tahap matured seseorg pantas.

Ni..amender yg dia tahu...takkan nak mengongkek atas katil jer???. Sebenarnya anak2 muda skrag itu jer pun yg dia org tahu.

Anonymous said...

bdk2 lain umur 12 thn sibuk brtungkus lumus belajar utk skor dlm upsr & mnemptkan diri ke skola menengah yg bagus..


ayah bdk pompan tu buat tindakan yg betul dgn mnghwinkan mereka utk elakkan dr maksiat. stlh dorg khwin, dorg akan tau pe beza cinta monyet dan cinta & tnggungjwb slps brumhtngga..

doakan saja yg baik2 utk prkahwinan mereka.

Anonymous said...

Kjee, masa arwah atuk ngan nenek saya kawin dulu pada tahun 1941, atuk umur 20 tahun nenek umur 13tahun, bahagia sampai akhir hayat. nenek lahirkan 11 orang anak.

Jawa Bernam said...

kok koyo ngono yo???

bagi JB kjee kan.. elok lah dikawinkan tu.. walau baru 12tahun, budak pmpuan sekarang dah semakin cepat matang..

JB sokong!!!!!

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

So young! Anyways wish them a happy married life and that they can take care of themselves together..

Anonymous said...

alah bocah2 cilik saiki wes pandei delok video2 blue...yo orah tahan arek kawen...

Anonymous said...

klau yg jenis mengeyam cenggini elok ler di kawinkan cepat ..

ati_emylia said...

tindakan tepat seorang bapa...at least mahkamah tak kene tuduh yg bukan2...bagi bound over salah..bagi penjara salah...hakikatnya....budak2 ni yg mentel cepat....

Anonymous said...

alhamdulillah..semoga hidup pasangan ini diberkati dimurahkan rezeki..bila dah ada anak..didiklah anak agar mencintai ilmu...lebih daripada ibu bapa...

Anonymous said...

Bukan ke undang-undang tak benarkan seks bawah 16 thn? Kalau buat seks (wlupun dah 'nikah') boleh dituduh merogol (sat lagi mandatori penjara 2-30 tahun tuuuu..).

Jgn cepat nk kecam kerajaan. Undang-undang manusia mmg byk kelemahan. Tp bukan dibuat sembrono. Pelbagai kaum, jd penyelesaian pn umum. Sebab ambik kira kematangan budak pompuan utk berfikir, buat keputusan. Tengok contoh kes ni la. Budak, biasalah. Fikir cetek.

Ptut rujuk pejabat agama dulu.

syafie sahari said...

No comment. Klau ikut isu semasa, bgus sbab kurg masalh buang bayi. Klau ikut long term, jgn mnambhkn statistik penceraian kat mlaysia. Skrg korang buat setan mnangis tp jgn nnti korang plak yg bgi award kat setan sbb cerai. Mmg rezeki Allah SWT yg bgi tp kne igt rzeki x dtg bgolek. Jgn nnti waktu hri raye, ank2 mntak duit raya kat dtuk nnek, mak bpk tumpang skaki. Mmg still ada parents buat mcm tu but its not time to take advantages. For the girl, u need educations babes. U hve to remember dat if your husbands dumped u or leave u when you are hving a small kids or when expecting a baby, u still hve your pelajaran so dat u can survive with your kids. How u wanna survive nowadays in the challenging world without education? Even degree still ssh nk carik mkn. Xkn nk jual ank kat org or parents jga sdg kn parents pon hdup ssh. Just dont add or being o burden to them. Im sure dat every parents raising their children with love care and their hoping that their children gonna a succesful person. The youngster or teenager or the youth dat wanna get married should go to parenting classes or kursus ttg tanggung jwb suami isteri. N be proactive. Jgn sbab da amik kursus kwin, its ok. Ttpi bkn hnya kursus shja yg dperlukn. Practikal kena seiring jgak. Bkn la nk mndoakn yg x baik but think all the consequences of your own decision. Btw, cantik ny gurl tu bla da mekap. Smoga bhagia n tbah dalm mghadapi dunia rumhtgga yer dik :) . Im trying not to offend anyone here n im sorry if im wrong. This is my own opinion :) jgn cela klau ad slh ek

Anonymous said...

family terpaksa nikahkan pasangan nih sebab pengantin pompuan tu dah x mau balik rumah keluarganya...kita doakan semoga hubungan mereka berkekalan....

Anonymous said...

buat pengajaran utk kita semua..
"what u give u get back".. hopefully budak2 ni amik iktibar.. kawin bkn sekadar ko pandang muka aku.. aku tgk muka ko.. byk tanggungjawab lain yg dtg bersama ikatan perkahwinan itu.. takdir Allah tidak kejam.. yang kejam itu manusia..

red dragon 77 said...

Saya sokong awak.tu yg pelik org2 kita ni tah apa2..xda yg pelik n nk pengsan sgt la.doakn je hubugan mereka sampai ke akhir hayat.dn dpt ank2 yg soleh dan solehah..amin..

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...