Pages

Monday, March 25, 2013

SYATILLA MELVIN BINTANG BARU 'JAHAT'




Nama dia agak mengelirukan. Kjee ingatkan bukan Melayu rupa2nya Kjee silap. Maklumlah jarang2 tengok dia kat TV or maybe Kjee yang jarang tengok drama lakonan dia. Maaf.

Apapun, Kjee tabek spring kat Syatilla Melvin kerana berjaya membawa watak Fifi dengan baik sekali menerusi drama bersiri Rindu Bertamu Di Abu Dhabi di TV3, Isnin sampai Khamis jam 7 malam.

Hebat sangat lakonannya sampaikan setiap kali dia muncul, Kjee rasa macam nak baling cushion! Hehehe.

Kjee rasa Syatilla can put ramai pelakon to shame dengan lakonannya yang selamba dan amat berkesan. Fauziah Ghous yang turut berlakon dalam drama tu, nampaknya kena hati2. Takut lakonan awak nampak ciput. Hehehe.

Anyway, harap2 Syatilla tidak seringkali disogokkan dengan watak2 stereotype walaupun wajahnya memang sesuai sangat untuk watak antagonis.

Syatila punya masa depan cerah dalam dunia seni lakon. Cuma sedikit nasihat dari wartawan tua ni..Cuba elakkan cerita2/gossip yang boleh hancurkan karier anda yang sedang berkembang.

Bacalah cerita Syatilla yang Kjee copy paste dari mStar Online.

PETALING JAYA: Pelakon Syatilla Melvin enggan dituduh menumpang populariti Saheizy Sam ekoran timbul gosip kononnya mereka bercinta.

Syatilla atau nama sebenar Siti Nur Syatilla Amirul Melvinn, 22, berkata, dia berkawan rapat dengan Sam sejak tiga tahun iaitu ketika dirinya belum lagi bergelar artis.

"Saya dan Sam memang kawan rapat dan kami ada juga keluar bersama jika ada masa lapang. Tapi kalau nak bercinta tu belum lagi, tidak tahulah pada masa akan datang.

"Saya pelik juga kenapa orang tanya pasal saya dan Sam sedangkan kami memang sudah kawan lama. Saya pasti dia juga ada kawan perempuan lain yang rapat dengannya seperti saya.

"Saya tidak mahu orang kata saya hanya mahu menumpang populariti dia sahaja untuk melangkah ke dunia seni ini," katanya kepada mStar Online dalam satu sesi fotografi yang dilakukan baru-baru ini.

Biarpun hanya sekadar teman rapat, dia tidak menolak jika suatu hari nanti lelaki tersebut merupakan jodohnya.

Bagaimanapun, Syatilla menganggap perkara tersebut hanya lumrah kehidupan sebagai artis dan sudah bersedia menempuh gosip itu.

Menurut bekas peserta Dewi Remaja 2010 ini, ibunya sering memberi kekuatan dan kata-kata semangat untuk berhadapan dengan gosip dan khabar angin berkenaan.

"Ibu banyak bagi galakkan untuk saya menjadi artis, malah setiap kali ada gosip timbul dia yang akan hubungi saya dan bertanyakan hal tersebut," katanya.

Sementara itu, Syatilla yang sering membawakan watak-watak antagonis dan penggoda mengakui sering dipandang serong ketika berada di tempat awam.

"Ada juga penonton yang menegur saya di luar tentang watak-watak dalam drama yang mereka tonton. Terbaru watak Fifi dalam drama Rindu Bertamu Di Abu Dhabi.

"Sejak setahun berada dalam dunia lakonan memang semua tawaran yang saya terima adalah watak-watak perempuan jahat dan penggoda, sebagai pendatang baru saya terima sahaja," katanya.

Sunday, March 24, 2013

SELAMAT ULANGTAHUN KE 206




Friday, March 22, 2013

PENYANYI KOSONG KOSONG DAPAT 4A DALAM SPM



Nasib baik tak kena badi kosong si Najwa kan! Anyway, tahniah walaupun sibuk menyanyi masih boleh dapat 4A. Agaknya kalau concentrate betul2, boleh dapat keputusan lebih baik.

Dibawah ini Kjee copy paste dari mStar Online.


PETALING JAYA: Penyanyi Najwa Latif mengakui gembira apabila menerima keputusan 4A dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2012 yang diumukan pada Khamis.

Najwa atau nama sebenarnya Imratul Najwa Abdul Latif, 18, yang mewakilkan kakaknya, Syafikah Latif untuk mengambil keputusan tersebut berasa lega kerana ia melebihi daripada sasaran awalnya.

"Saya terlalu takut sehingga tidak mahu ke sekolah untuk mengambilnya, saya cuba mendapatkannya melalui dalam talian tetapi tidak berjaya.

" Namun selepas kakak telefon beritahu bahawa saya dapat 4A baru saya rasa lega kerana saya menjangkakan kurang daripada itu," katanya ketika dihubungi mStar Online'

Najwa mendapat A dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Pendidikan Islam dan Matematik serta lulus dalam enam mata pelajaran lain.

Bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) (P) Temenggong Ibrahim itu gembira apabila mendapat keputusan cemerlang dalam subjek kegemarannya bahasa Inggeris.

Dia turut merancang untuk melanjutkan pelajaran ke Institut Pengajian Tinggi dalam bidang berkaitan Bahasa Inggeris.

"Saya merancang untuk sambung pelajaran selepas ini di universiti, Insyaallah bulan Jun baru keluar keputusan permohonan untuk kemasukan ke universiti.

"Kalau boleh harapan saya adalah untuk menjadi pensyarah Bahasa Inggeris suatu hari nanti," katanya.

Dalam pada itu, Najwa berkata dia akan menumpukan perhatian sepenuhnya kepada kerjaya seni sebelum memulakan kehidupan sebagai mahasiswa.

"Sebelum sambung pelajaran saya akan fokus dengan promosi single Sahabat dan video klip, selain itu juga saya akan keluar single terbaru berjudul I love U.

"Kalau sambung pelajaran nanti saya perlu bahagikan masa dengan aktiviti pembelajaran pula," katanya.

Thursday, March 21, 2013

FIKIRANKU KEMBALI TENANG...







Ya betul. Fikiran ku yang berserabut hampir sebulan lamanya, nampaknya akan kembali tenang.

Ramai kengkawan mesej tanya kenapa tak ceria macam dulu. Setiap posting macam sedih jer. Hah? Mahunya tak sedih. Dan Kjee rasa tak payahlah explain kena mesti sedih.

Anggota keselamatan kita sedang bertungkus lumus mempertahankan negara hingga ke titisan darah terakhir, kita yang tidak berhadapan dengan itu semua, haruskan enjoy?

Anyway, Alhamdullilah keadaan sudah bertambah elok. Syukur kepada Allah swt. Dan terima kasih kepada perwira2 negara. Yang terkorban kita sedekahkah Al Fatihah semoga roh mereka ditempatkan di kalangan para solihin.

Dan kepada mereka yang masih bersengkang mata (menghadapi maut bila2 masa), kita doakan agar mereka selamat sejahtera dan dapat kembali ke pangkuan keluarga tersayang dalam masa terdekat. Amin.

I'm Back!!!




Friday, March 15, 2013

BAGUIH BAGUIH BAGUIH


Thursday, March 14, 2013

DUA SENARIO BERBEZA

YANG INI KEBANGGAAN NEGARA



<

<

<


<

<





YANG INI CELAKA NEGARA!!






Sunday, March 10, 2013

SANDIWARA KAH INI?!!













Saturday, March 9, 2013

SMS DIHANTAR TIKA SUAMI SUDAH TIADA


Ketika Rosiah Dahlan menghantar sms kepada suaminya pada tengah malam 2 Mac lalu untuk mengucapkan Selamat Ulangtahun perkahwinan mereka yang ke-23, langsung tidak terlintas di hatinya suaminya tidak akan langsung menatap sms itu.

"Apabila saya menunggu tetapi tiada jawapan, hati saya mula berkata2. Rupa2nya ketika itu, suami saya sudah tiada..."

Demikian kata Rosiah Dahlan, 52 tahun balu kepada Supt Ibrahim Lebar ketika ditemubual wartawan The Star.

"Kali terakhir saya bercakap menerusi telefon dengan Allahyarham adalah pada jam 2 petang, 2 Mac.. Saya menelefon dia setiap hari. Kalau tak dengar suaranya satu hari pun saya akan runsing.

"Perbualan kami seperti biasa...ceria dan penuh dengan kasih sayang. Kemudian dia kata nak bercakap dengan anak bongsu perempuan kami dan berjanji akan call lagi kira2 pukul 8 malam.

"Kami menunggu panggilannya hingga tengah malam. Tetapi apabila dia masih tidak call, saya terus hantar sms mengucapkan Selamat Ulang Tahun perkahwinan kami yang ke-23. Apabila masih tiada jawapan, saya mengesyaki ada yang tidak kena," kata Puan Rosiah, seorang Juruaudit.

"Kemudian saya baru dapat tahu ketika saya hantar sms itu, beliau sudah tiada..."

"Saya terima pemergian Allahyarham sebagai takdir dari Allah swt.

Allahyarham Supt Ibrahim Lebar, 52, terbunuh bersama lima lagi pegawai dan anggota polis di Semporna, Sabah pada 2 Mac lalu.

"Kini saya hanya ada anak2, yang memahami betapa saya mencintai Allahyarham ayah mereka. Saya perlu tabah meneruskan kehidupan bersama2 mereka. Kami amat menghargai bantuan dan sokongan moral dari keluarga, kawan2, Polis DiRaja Malaysia dan Kerajaan Malaysia."

Allahyarham Supt Ibrahim meninggalkan tiga anak yang berusia 17, 20 dan 22 tahun. Anak sulongnya Amirul Shafiq, 22 sedang mengambil diploma dalam bidang Pemasaran di UiTM Segamat, Amira Shahira 20 tahun sedang belajar dalam bidang perubatan di Universiti Kaherah, Mesir dan yang bongsu Amira Shadida bakal menduduki SPM tahun ini.

Rosiah dan anak2nya bangga Allahyarham Ibrahim gugur sebagai Wira Negara.


Friday, March 8, 2013

PEMBAKAR SEMANGAT! PRAY FOR SABAH!








Monday, March 4, 2013

SMS TERAKHIR SEORANG VAT69

 

"Wahai Isteriku, maafkan abang seandainya abang tersalah cakap mahupun terkasar perbuatan..jagalah dan didiklah anak-anak kita menjadi orang yang berguna..

Wahai anak-anakku, maafkan ayah kerana acapkali ayah tiada disaat anak-anak ayah memerlukan kasih sayang seorang ayah..

Wahai mak & abah, ampunkan anakmu dari hujung rambut hingga hujung kaki, sesungguhnya mak & abah telah mendidik aku menjadi insan yang berguna pada negara..

Wahai Ibu & Ayah Mertuaku, maafkan anakanda kerana memilih kerjaya yang memungkinkan anak ibu & ayah menjadi balu sebelum usia..

Oh Malaysiaku, maafkan aku andai aku gugur dimedan perang. Demi Allah aku telah berusaha sedaya upaya.."

SALAM TAKZIAH. SEMOGA TABAH UJIAN ALLAH






SELAMAT BERJUANG WIRA2KU

UNTUK MEREKA YANG SEDANG BERJUANG DEMI NEGARA

Sunday, March 3, 2013

MAKIN RAMAI PASUKAN KESELAMATAN TERKORBAN

UPDATE LAHAD DATU

Satu Lagi Mayat Anggota Polis Ditemui, 19 Lagi Selamat Dipindahkan Di Semporna


Jumlah Anggota Polis Terbunuh Meningkat Kepada 6 Orang

LAHAD DATU: Seorang lagi anggota polis terkorban dalam serangan hendap sekumpulan lelaki bersenjata di Kampung Sri Jaya, Siminul, Semporna, Sabah, menjadikan jumlah terkini anggota polis yang terkorban dalam insiden tersebut kepada enam orang.

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata enam anggota kumpulan bersenjata itu juga terbunuh dalam kejadian pukul 8 malam di perkampungan atas air itu.

Dalam operasi 'menyelamat' yang dilancarkan hari ini dan berakhir kira-kira 7 malam, Ismail berkata polis turut berjaya mengeluarkan 19 anggota polis dengan selamat dari Kampung Sri Jaya Simunul itu.

Dalam sidang media kira-kira 9 malam Ahad di Felda Sahabat, Kampung Tanduo di sini, Ismail berkata enam mayat anggota polis yang terkorban itu di hantar ke Hospital Semporna.

"Identiti mangsa akan dimaklumkan kepada anggota keluarga terlebih dahulu sebelum dipaparkan di laman web rasmi PDRM," katanya.

Dalam sidang media terdahulu pagi Ahad, Ismail mengumumkan lima anggota polis terkorban dalam insiden itu manakala dua anggota kumpulan itu terbunuh.

Dalam sidang media sebelum ini, beliau berkata kelima-lima anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Semporna itu ditugas untuk menjalankan siasatan di kampung berkenaan berikutan polis mendapat maklumat mengenai sekumpulan lelaki bersenjata di kampung itu.

Ismail juga memberitahu sidang media terdahulu itu bahawa anggota polis itu ditembak semasa menuju ke sebuah premis di kampung berkenaan dan mereka membalas tembakan untuk mempertahankan diri.

Beliau turut menafikan terdapat insiden anggota polis yang didakwa menjadi tebusan kumpulan bersenjata itu dipenggal kepalanya.



"Itu hanya khabar angin dan saya minta orang ramai supaya tidak mempercayai sebarang khabar angin," katanya.

Beliau memaklumkan keadaan di kampung berkenaan kini kembali seperti biasa.-BERNAMA

UPDATE LAHAD DATU

Seorang Lagi Anggota Keselamatan Dilaporkan Terkorban Dalam Pertempuran di Semporna


KUALA LUMPUR: Seorang lagi anggota keselamatan negara terkorban, kali ini dalam pertempuran dengan kumpulan penceroboh di kampung Selamat, Semporna, Sabah iaitu kira-kira 150 kilometer dari Kampung Tanduo, Felda Sahabat 17, Lahad Datu malam Sabtu.

Menurut sumber polis, pertempuran yang berlaku pada pukul 8 malam itu turut menyebabkan seorang anggota cedera.

Difahamkan anggota polis Jabatan Siasatan Jenayah Berat (D9) Lahad Datu dan Tawau telah digegaskan ke sana bagi memberi bantuan.

Difahamkan penceroboh merancang menyerang Balai Polis Lahad Datu.

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar ketika dihubungi Bernama mengesahkan kejadian itu namun enggan mengulas lanjut kerana identiti kedua-dua anggota keselamatan itu belum dikenal pasti.

Pada Jumaat, dua anggota komando polis VAT 69 terkorban dan tiga lagi anggota pasukan keselamatan negara cedera selepas berlaku insiden tembak-menembak apabila kumpulan penceroboh itu bertembung dengan pasukan keselamatan negara.

Dilaporkan 12 orang daripada kumpulan penceroboh turut terbunuh.

Dua yang terkorban ialah ASP Zulkifli Mamat, 29 dan Sarjan Sabarudin Daud, 46.-BERNAMA

Saturday, March 2, 2013

AL FATIHAH










AL FATIHAH WIRA NEGARA





Allahyarham Insp Zulkifli bin Mamat (29) dan Allahyarham Koperal Sabaruddin bin Daud (47) dari Unit 69 Komando PDRM meninggal dunia selepas terkena serangan mortar di Kampung Tanduo, yang menjadi kubu kumpulan penceroboh bersenjata dari selatan Filipina, di sini, hari ini. Mereka terkena serangan itu ketika sedang berkawal di satu daripada pos di sekitar Kampung Tanduo.


KUALA LUMPUR: Jenazah dua anggota polis komando VAT 69 yang terkorban dalam insiden tembakan membabitkan kumpulan penceroboh bersenjata dari selatan Filipina di Lahad Datu, Sabah, pada Jumaat, dijadual diterbangkan ke ibu negara pagi Sabtu.

Penerbangan itu pada asalnya dijadual tiba lewat malam Jumaat.

Penolong Ketua Urusetia Ketua Polis Negara (Perhubungan Awam), ACP Ramli Mohamed Yusoff memberitahu Bernama jenazah dijadual tiba di Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Subang pada kira-kira 9 pagi Sabtu.

Anggota yang terkorban dari Kem Ulu Kinta itu ialah Insp Zulkifli Mamat, 29, dan Kpl Sabarudin Daud, 46.

Allahyarham Zulkifli, yang berasal dari Kampung Kubang Ikan, Besut, Terengganu, meninggalkan seorang balu, Noraziah Noor dan dua anak lelaki berusia empat dan satu tahun.

Allahyarham Sabarudin yang berasal dari Sungai Besar, Sabak Bernam, Selangor pula meninggalkan balu, Nurunisa Abu Bakar dan tiga anak - dua lelaki dan seorang perempuan. - BERNAMA

Friday, March 1, 2013

ALLAH SELAMATKANLAH LAHAD DATU

Sultan Sulu, Jamalul Kiram III.
LAHAD DATU: Adik Sultan Sulu, Jamalul Kiram III iaitu Raja Muda Agbimuddin Kiram mendakwa pasukan keselamatan Malaysia pada Jumaat mula melepaskan tembakan ke arah kumpulan bersenjata dari Filipina yang menceroboh masuk ke sebuah kampung di Sabah.

Dalam satu temu bual bersama radio dzBB kira-kira pukul 10 pagi Jumaat, Agbimuddin Kiram yang juga ketua kumpulan tersebut berkata, mereka telah ditembak dan terpaksa mempertahankan diri.

"Biglang pumasok sa amin (Mereka datang dengan tiba-tiba), kami perlu mempertahanakan diri sendiri," kata Raja Muda Agbimuddin Kiram.

Ketika ditanya masa pasukan keselamatan Malaysia bertindak, dia berkata: "Oras na ito (pada waktu ini)."

Bunyi tembakan kedengaran ketika temu bual itu diadakan.

Temu bual itu kemudiannya terputus.

Dalam temu bual kedua dengan stesen radio, Agbimuddin Kiram berkata, dia menerima laporan bahawa beberapa anggotanya cedera dan memberitahu mereka tidak akan ada berundur atau melakukan gencatan senjata.

"Meron na (Terdapat anggota yang cedera)," katanya dalam temu bual itu apabila ditanya jika ada anggotanya yang cedera, beberapa saat selepas temu bual pertama itu terputus.

Ketika ditanya sama ada terdapat polis Malaysia yang cedera, dia berkata:"Ewan ko (Saya tidak tahu)."

Kumpulan pemberontak itu menceroboh Tanduo di sini sejak 9 Februari lalu dan enggan meninggalkan kawasan berkenaan walaupun kawasan tersebut telah dikepong oleh pasukan keselamatan negara tiga hari kemudian. - mStar Online

HATI HATI KALAU DAPAT MISSED CALL!




Kjee jarang2 sekali membuat panggilan balik keatas sebarang 'missed calls' yang Kjee terima di handfon, melainkan nombor2 yang Kjee kenal. Kekadang its quite annoying apabila ada pihak nak bercakap dengan kita tapi sengaja buat missed call supaya kita call balik.

Anyway, kegusaran Kjee mengenai missed calls ini sebenarnya sudah terjawab sejak beberapa minggu lalu. Saban kali Kjee tengok posting di Facebook mengenai amaran jangan call balik kalau terima missed call dari nombor yang angkanya +375, +371 and +081, melainkan anda nak cari penyakit.

Kjee masih tak pasti kesahihannya postings amaran tersebut sehingga Kjee membacanya di akhbar The Star tadi. Maklumlah, kekadang posting dalam FB bukanlah boleh dipercayai 100%.

Kononnya, kalau anda call balik nombor missed calls dengan angka +375, +371 and +081, kemungkinan
besar korang akan kerugian kerana nombor itu adalah nombor negara asing. Dan kerugian akan hanya disedari apabila menerima bil telefon yang tidak masuk akal, bulan berikutnya!

Pihak polis khabarnya, sudah sedar akan kejadian ini dan penyiasatan sedang dijalankan.

Jadi frens semua, hati2lah. Kalau ada missed call tak perlu jawab melainkan korang kenal nombor itu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...