Pages

Thursday, March 6, 2014

NOTA BUAT HANEZ SURAYA...YOU ASKED FOR IT!






Assalammualaikum Adik. Tetiba kisah 'dalam kain' jadi jajaan masyarakat saban hari dan bukan kehebatan Adik sebagai pelakon. Sayang seribu kali sayang.

Please give me a moment to share how I feel...

Adik telah dikurniakan kecantikkan, bakat serta peluang yang sukar diperolehi insan biasa. Jangan musnahkan itu semua kerana menyingkap kisah-kisah peribadi untuk tatapan umum.

Mungkin nasi sudah hampir hendak menjadi bubur.... bagaimana Adik cuba jelaskan dan berapa banyak media conference yang Adik adakan, namun ramai kaum wanita (peminat dan bukan peminat dan jugak ex-peminat) sudah tidak percaya lagi... ibarat Adik curah air ke daun keladi.

So sebagai seorang insan tua dalam industri ini, kakak doakan yang terbaik buat Adik...doakan Adik berfikir secara waras... memang sukar hendak berpatah balik sebab cinta sudah bersemi... dan arang telah diconteng di muka keluarga!

Apa yang harus Adik lakukan ialah diamkan diri dan jangan cabar mencabar. Umum tahu Adik ada backing kewangan yang kuat baik dari segi pendapatan sebagai pelakon dan lain-lain untuk buat lebih banyak press conferences dan upah berderet-deret peguam untuk clear your name.

Kalau kakak dalam situasi awak, Kakak akan nikah senyap-senyap... tak payah war-warkan sebagai wedding of the season bagai. Just Nikah secara sah sebab lelaki yang Adik cintai itu boleh kahwin 4 dan mampu!

The wife pun dah kata 'you can have him for all she care'. 

Lepas nikah, lie low dan jangan nak jaja lagi kisah peribadi awak. Lie low for a year or two (maybe lepas berjaya dapat seorang dua anak), then make a comeback! Insya Allah masyarakat akan lupa what had taken place!

Banyak dah contoh... dulu Norman Hakim dan Memey jugak dikritik hebat dalam kes hampir sama. But now tengok... masyarakat makin sayang kepada N dan M... dan bekas isteri pulak dikecam.

Gud luck dan selamat menjalani hidup disamping dia yang Adik kasihi!

You asked for it!




Hanez dan Romie

20 comments:

Anonymous said...

iye lah hanez sayang...cepatlah kawin pas tu beranak sorang dua then lepas tu kena cerai sbb mr R ko tu akan buat benda yg sama jugak ya sayang....terima kasih juge sayang sbb buat new year sales.....murah sgttttttt......

Mr S

Cik Nadz said...

nasihat yang dirasakan sangat ikhlas. Bagus la kjee!

Ayu sukatiakula said...

dia patut berdiam. bercakap banyak umpama curah minyak ke bara api. lebih banyak bercakap lebih banyak lagi kelemahan terserlah. if liyana buat permohonan maaf terbuka sekalipun, cerita sensasi dia ni tetap akan terpahat dalam ingatan masyarakat

LANMANSOR said...

Wisely said...

norhidana miswan said...

bagus kalu dia baca nota nih kan kak Jee.... dr mule2 dia berlakon dana mmg mcm tak suke ngn dia, sentiasa ada kontroversi tp berlakon tak la seberapa... semoga dia berubah n tak selfish

Irfa said...

terbaik nota dr kak jee ni
harap 'dia' baca
betul cam kak jee cakap, banyak dah kes 'panas' sekarang dah sejuk

JunAina said...

Kak Jee hangat sehangatnya kisah depa dua ni skrg. Buat Hanez perbetulkanlah keadaan bukan menegakkan benang yang basah.

Anonymous said...

Assalamualaikum kjee. saya sokong sangat entri ni. liyana tu junior kami. dan dia sepupu sahabat baik saya. romi tu bekas jiran kawasan perumahan lama saya. kawan2 saya semua kenal sangat this couple. udah2 la HS buat pc sana sini. what goes around comes around. eh betul ke? simpati sangat pada liyana. yang halal ditolak tepi. yang haram disanjung bagai. sorry kjee semakkan ruangan komen ni - eqin

Joanna Yunus said...

Alhamdulillah bila baca entry ini memang rasa amat berguna sekali, lagi pun pelakon ini rasanya masih baru kan dah jadi macam ni, kesian ... Apabila Halal dan Haram disatukan...

ecah khalili said...

salam..betul tu kak..bila die makin menjawab,lagi nampak kesalahan die..lebih baik mendiamkan diri dari buat pc semua tu..seumpama menegakkan benang yg basah..kalau betul dia nak laki orang tu,lebih baik nikah n jadi yang halal..lepas tu kalau orang nak ckap ape pon,pedulikan..yg penting dah halal..bukan buat benda2 tak senonoh dengan laki orang tanpa ikatan lepas tu buat pc seolah2 tak bersalah..aduhaii..

Wan Murni said...

Adik Hanez jatuh cinta sama Mr R ini?..artis yang keberapa Mr R ni dok usyaa laast tersangkut ngan adik ni? Oookira tak sempat lari telekat kat jaring., leka makan umpan status koporat. Dari experience akak, koporat Melayu dlm lingkungan umur ni kebanyakan memang promo satu macam, esok biznes entah kemana, awak anak-beranak entah kemana...itu yg tejadi pada isteri & anak dia kan? Koporat Melayu yang stable bila umur dah lebih 45 mcm Datu K tuuu..kan CT pun bahagia sekarang, steady semua, rumah pun melaut besau... ini tak, setakat rumah teres tu jauh dari pencapaian apa apa lagi adik hanez oi.

Anonymous said...

Buat benda haram memang sedap....
kalau dah pegi cuti sama2 takan nak duduk bilik lain2....
kucing kalau ada ikan depan mata takan nak tengok aje....
kalau tak gigit cium2 dulu....
ko kawin la ngan mamat tu....
lepas dapat anak satu....
menyesal ko seumur hidup....
pecayalah cakap jantan ini....heeee

Kak Tie said...

haish..nak kawen bbebenor si Hanez ni,sampaikan laki orng pun boleh...macam dah x de jantan lain yang bujang or duda...apa daaa

Anonymous said...

LELAKI curang zaman sekarang kebanyakkannya hidup BAHAGIA ... ( stakat yang sy Nampak lah .. sebab papar kat media :) ) ... jadi sbg isteri .. kalau anda betul ada bukan isteri yang baik .. FAIL as a wife ..bermuhasabahlah ... terima apa yg berlaku sebagai takdir. TApi kalau anda isteri yang baik .. cemerlang dan gemilang .. solehah .. maka usah khuatir ... suami yg curang terang benderang tu tak layak pun bergelar suami anda. Redha dengan ketentuan yang berlaku. Insya Allah .. ada hikmahnya. Tak guna bertegang urat dengan suami dan kekasihnya... berdiam itu lebih baik .. ALLAH ta'ala lebih mengetahui dan mengasihani. Betapa dayusnya seorang suami yang membela kekasihnya sekaligus memberi kemenangan kepada kekasihnya :( ... berbangga memberitahu bila mula kenal .. ke mana mereka pergi .. dsbnya. Hubungan yg haram di ceritakan tanpa rasa berdosa dan malu ... !!! Sang kekasih pula bagaikan bangga dan gumbira .. hubungan di 'restui' keluarga... masya Allah ...

Anonymous said...

jika setiap kita mengingati mati hanya sedetik selepas setiap kali kita berNAFAS mungkin tiada tergamak bebuat onar. Setiap doa seorg ibu atau org teraniaya tiada halangan utk Allah makbulkan.

Anonymous said...

Fail as a wife or isteri yang baik, bila dah berlaku kekecohan begini, masihkah anda mampu nak menatap wajah suami / makan semeja or tidor sekatil? Lepaskan dan berdiam diri. Esok tiada kepastian. Segala2nya urusan Allah.

Anonymous said...

Sampai sekarang masih ingat kes Norman dan Mimie..

Anonymous said...

salam kak jee..saya tak mau komen pasal dorang.Lebih elok diselesaikan cara baik.Boleh juga buat sepertimana yang kak jee cadangkan.
Satu lagi nak bgtau saya lebih suka tamplate lama kak jee sebab simple dan senang nak baca dan link2 yang kak jee letak senang nak click.tapi mungkin kak jee nak buat pembaharuan.maaf kalau kak jee terasa.
(HANI)

Anonymous said...

Setakat Hanez Suraya tu...kami yg tahu latar belakang dia, mmg kata artis Malaysia ni tak ada kepala otak, mula cantik tapi bodoh tak ada pelajaran. Pemikiran sempit....yg mereka tahu tackle org kaya dapat duit tanggung hidup mereka.....kata kawin ahli perniagaan muda masuk paper bagai, tapi VVIP tua banyak pulus yg dia kawin.....

matt said...

Semoga semuanya settle segera dan yang berhak mendapat haknya.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...