Pages

Wednesday, October 29, 2014

GRIILED CHEESE SANDWICH RACHEL STYLE
























Asyik terliur jer tengok Rachel Ray of 30 Minutes Meals di AFC buat, maka pagi ni Kjee pulak buat. Opppsss pembetulan. Not me but my better half. Kjee jadi mandor jer. Hehehe.

Malam tadi, UnclePali beli wholemeal brown Gardenia. Kalau roti buat sendiri lagi sedap tapi sejak akhir-akhir ni Nadia banyak makan Vit M. So mama dia telan air liur jer lah teringat white bread sedap yang dia buat. Eh bukan dia buat. Dia letak jer semua bahan-bahan dalam Breadmaker Noxxa dan dua jam kemudian dah dapat roti benggali atau roti paun yang super delicious. KLIK SINI.

Kjee copy cara Rachel. Dia sapu butter pada roti (one side on each slice) pastu letak slice cheese (kjee bubuh dua slice) dan letak atas grill pan yang sudah dipanaskan.. Sebelah dalam roti yang diletak cheese tak perlu sapu butter.

Pasti UnclePali perlahankan api, dan hempap sandwich tadi dengan piring dan diletakkan batu penumbuk diatas piring yang hempap sandwich tu. Rachel guna batu bata yang dibungkus dengan foil. Harus lepas ni nak round satu taman perumahan tengok kalau ada orang buat rumah. Nak cilok bata batu satu. Hahaha.

Apabila sudah garing, terbalikkan pulak sandwich tu sampai dua-dua belah garing. And then, letak atas piring dan potong dua. Nampak tak cheese tu meleleh. Yummy makan dengan mayonaise dan sos cili.

UnclePali jugak grill sausage dan buat sunny side up egg atau telor ceplok. Hmmm kenyang sampai lunch nanti. Nasib baik tak letak baked beans tadi. Walaupun sedap tapi kenyang sangat pulak kan? Kalau buat scrambled eggs pun sodap.







0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...