Pages

Monday, November 10, 2014

LIVE MUSIC BUSKERS MASA BEKFAS DI TANGLIN


JALAN JALAN CARI MAKAN



























Kjee selalu sangat pergi makan ikan bakar di foodcourt depan Hospital Tanglin, Kuala Lumpur. Kalau nak ke sana kena masuk dari kawasan belakang Mesjid Negara. Makan ikan bakar kat situ memang meletoppsss. Cuma masalahnya ialah mencari parking.

Jumaat lepas, Kjee dan UnclePali hantar Nadia pergi kerja. Badan dia tak sihat jadi dia mintak kami hantar.

Lepas hantar Nadia, kami pun menilau fikir nak bekfas kat mana. Jalan pulak banyak yang sesak. Sebaik sampai depan Mesjid Negara, Kjee suggest UnclePali singgah kat Food Court Tanglin, pekena Nasi Lemak yang femes.

Umur dah banyak ni pun, tak pernah sekali pun Kjee makan nasi lemak yang terkenal seantero Kolumpo tu.

Macam biasa parking susah. UnclePali ni species yang tak suka double park. Dia tak minat nak alihkan kereta kalau tengah makan. Whatever lah. Tapi pagi tu tetiba dia double park.

"Sekejap jer kita makan. Rasanya tuan punya kereta yang kita nak block ni, mungkin lama park kat sini." kata UnclePali beri alasan. Hehehe. Dah kelaparannya agaknya sebab jam dah pukul hampir 10 pagi.


Fokus kat signboard belakang tu. Bukan wajah yang depan tu yer. Hehehe




Turun sahaja kereta, kami berjalan ke arah foodcourt. Terdengar orang main muzik dan menyanyi. Ohhh ada insan kurang penglihatan main muziklah, kata Kjee kepada UnclePali. Tetapi sampai jer kat situ, UnclePali senyum. Apatah lagi laguThai yang cukup pupular sedang berkumandang. Suara seorang gadis muda.

"Eh bukan pemuzik jalanan kurang penglihatanlah. Buskers," kata UnclePali.

Kami cepat-cepat queue ambik nasi lemak. Mata liar cari meja kosong. Kebetulan ada meja dekat sangat dengan grup buskers tu. UnclePali angkat kening bagi signal ikut dia. Dan sambil makan, kami dihidangkan dengan lagu-lagu lama dan baru dendangan penyanyi tadi. A 4-piece buskers.

Cepat bebenor UnclePali makan sambil seronok menikmati music live di pagi hari. Tak perlu pergi hotel lounge atau kelab. Kalau dah musician, begitulaah perangai bila berdepan dengan live music. Kjee usik UnclePali. "Lain kali abang bawak gitar jam ngan dia orang." Hehehe.










Sebelum balik, Kjee cam biasalah dekati penyanyi. Nama dia Rini. Dan mereka bermain di situ tiga hari seminggu iaitu Selasa, Khamis dan Jumaat. Hari lain grup lain pulak. Lupa nak tanya dari pukul berapa sampai pukul berapa. Alahai mokcik.

Anyway, memang seronoklah breakfast pagi tu dengan dihiburkan muzik dan nyanyian segar. Dah penat dengar radio dengan iklan dan bebelan yang tak tentu arah. Hahaha.

Dah enjoy dengar muzik, pepandailah hulur. Ada beg diletakkan di depan penyanyi tu.

Esok hari Selasa. Nak ajak UnclePali ke sana lagi. Kali ni nak try makan Mi Kari yang geng journalists masa kat NST dulu kata sedap. Oh by the way, nasi lemak Tanglin okaylah. Ada banyak tempat yang jual nasi lemak lagi sodap.

Ada macam-macam lagi makanan lain seperti gambar dibawah. Lunchtime ada ikan bakar yang marvelos!!



Lepas ni nak try makanan lain 


0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...