Pages

Monday, March 30, 2015

AYAM SAMBAL HIJAU






Ini perihal kejadian semalam. Dah lama tak buat stok sambal hijau. Semalam UnclePali beli cili hijau dan bawang besar. Kerana sibuk vakum rumah yang selalu dilakukan pada hari Ahad, maka UnclePali tak tolong Kjee kat dapur.

Kita masak sorang-sorang. Tapi cili dan bawang siap UnclePali blend dalam food processor. Sedap kalau ditumbuk tetapi kalau dah guna 1 kilo cili hijau, mana larat nak tumbuk. Huhuhu so, tipu sikit jer. Tapi kalo korang buat, jangan malas yer. Ewah.

Oleh kerana malam tadi dah janji nak makan malam dengan Nadia kat Zaiton Tomyam maka Kjee buat guna 4 potong ayam sahaja. Untuk makan tengah hari jer. Goreng dulu ayam tu dan minyaknya digunakan untuk buat sambal hijau. Sifu Kjee yang ajar camtu. So kita ikut jer lah.

Okay hari ni Kjee sibuk sangat mengelang GST Rabu ni. Terlari ke sana sini settlekan order untuk Transfer Factor dan L'arome. Semua risau takut kena bayar GST. Hehehe. Masih sempat kalo korang nak order. Whatsapp 01131771389.

Resipi Sambal Ijo, KLIK SINI. Buat stok banyak-banyak dan simpan dan peti ais yer. Hehehe




2 comments:

Nooriah Abdullah said...

sedapnya sambal ayam hijau kakjee macam sambal penyet boleh try nanti thanks kakjee..

rahel said...

Nampak memang sedap ni....

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...