Pages

Monday, March 23, 2015

CUCUR BILIS MOLAT-MOLAT KEJADIAN BEKFES






Pagi semalam, selongkar fridge, tak ada apa yang boleh dijadikan sarapan. Tetiba ternampak ikan bilis halus yang cantik sangat. Masih belum dibukak plastiknya. Tak ingat pemberian siapa. And then tetiba teringat lama dah tak buat Cucur Bebola Bilis.

Nadia yang masih bercuti terkejut apabila masuk dapur. "Eh mana dapat resipi ni?" katanya sambil terus bubuh minyak dalam kuali sementara tunggu Kjee gentel cucur jadi bulat-bulat.

Lupa lak sebenarnya, bila buat hanya Papa dan Mama dia jer yang makan sebab dia kerja. Bukan main lagi dia makan sambil cicah sos cili. Agaknya selama ni tak pernah makan cucur bilis molat-molat.

Korang nak resipi intai SINI. Resipi itu guna udang yang dipotong kecik-kecik,

Untuk makan tiga beranak pagi kelmarin, Kjee cucur bilis jer. Guna tiga cawan tepung dan tiga cawan air panas mendidih. Hiris satu labu bawang besar dan segenggam kecik bilis.

Sorry gambar biasa-biasa jer. Tak sempat nak snap, dah habis. Hehehe.

Sedap untuk sarapan dan jugak minum petang.








1 comments:

adda syuhada said...

Salam KakJee,

Ya Allah! Sedapnya! Cantik molek je kejadiannya. I wish cucur tu ada depan i skrg..nak ngap smpai kenyang...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...