Tuesday, November 10, 2015

GARLIC BREAD + SCRAMBLED EGGS










Dah dua hari Nadia beli Baguette aka Roti Perancis. Memang Kjee plan nak buat Garlic Bread makan dengan Mushroom Soup malam tu. Kemudian buat pan fry Dory Fish. Bakar pulak kentang. Yummy kan? Tapi like I said hari tu, segala yang dirancang tak semestinya menjadi.

Maka pagi tadi Kjee buat untuk sarapan pulak... Garlic Bread dengan Scrambled Eggs. Idea nak buat ni, spontan jer. Mulanya Kjee nak grill jer roti tu pastu sapu tuna yang dalam tin. Malangnya, tak ada stok. So, tiada rotan, akar pun berguna. Hehehe.

Breakfast camni, kena ajar anak-anak remaja buat supaya ringan sikit beban menyediakan sarapan hujung minggu kan? Kalau ada mushroom soup, lagi best tapi malas pulak nak godek fresh mushroom soup pepagi buta. Sejak pandai buat fresh mushroom soup sendiri, dah tak pandang lagi yang dalam tin. Hehehe.





Garlic Bread


Nak resipi Garlic Bread, KLIK SINI.

Untuk scrambled eggs, Kjee pukul manja 3 biji telor, letak sedikit garam dan secubit lada hitam kisar. Kemudian panaskan kuali non stick, letak lebih kurang dua sudu butter. Guna api perlahan untuk cairkan butter. Kemudian tuangkan telor tadi. Guna api sederhana, kacau perlahan-lahan telor hingga hampir pekat. Kemudian cepat-cepat padam api. Jangan masak terlalu kering. Biar masih mentah-mentah sikit telor tu.

Letak Scrambled Eggs atas Garlic Bread selepas roti itu siap di panggang.




0 comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...