Thursday, January 14, 2016

CAFE SELESA DI TAMAN MELAWATI







Ada satu port lepak baru kat Taman Melawati, kata seorang teman. Sangat comfy dan makanan sedap. Harga berpatutan, tambahnya. Tak nak cuba makan kat Tango Cafe ker? Ohhh Kjee tahu kat mana. Selalu sangat lalu depan cafe tu dalam perjalanan pulang.

Maka satu malam tu, Kjee pun singgah dengan Nadia. Pusing-pusing, tak tahu mana nak makan. Malam sebelumnya kami cuba makanan ala Mexico di Hungry Thug, (a food truck) berdekatan.

Memang betul kata kawan Kjee tu. Memang sangat selesa ambience Tango Cafe. Ada ruang membaca (with a good choice of books and magazines) dan ada ruang untuk anak-anak bermain ketika ibu bapa menjamu selera.

Kjee cepat-cepat capai menu. Ada macam-macam. Nak local fare (makanan tempatan) atau western, pilihannya agak elok.

Malam tu, Kjee tetiba teringin nak makan Laksa. Nadia jeling. Takkan makan laksa jer. Pilihlah makanan lain.

"Eh mama rasa cam nak makan laksa lah."


Fettuccini Carbonara

Laksa. Sayurnya diasingkan. Untuk yang tak suka makan sayur. Herhehe


Nadia order Cabonara Fettucinie. Menyesal pulak bila order sampai. Sangat menyelerakan. Dua keping roti bakar yang dihidangkan bersama, lembut dan tebal. Sedap dicicah dengan cream carbonara.

Dua hari kemudian, kami ke Tango Cafe sekali lagi. Kali ni kami bertiga. Temujanji dengan Ash Riel, adik angkat. Hi tea on a Saturday.

Kali ini Kjee tak lepas peluang cuba Fettucinie Carbonara. Nadia order Olio Aglio. Pun sedap. Ash Riel order Mi Jawa yang dikatakan femes di Tango Cafe. Memang benar. Ash Riel suruh Kjee jamah kuahnya sikit. Memang sedap!



Olio Aglio... roti bakar yang sedap


Western



Selain itu, kami jugak order Lempeng Jagung. Ada pelbagai jenis lempeng. Ada lempeng nasi, tepung, kelapa, pisang dan American pancake.

Bagi mereka yang suka Braised Lamb Shank, khabarnya, ia antara pilihan favorite pengunjung. Kjee memang berhantu bab Braised Lamb Shank. Tapi kena tunggu cuaca beralih sejuk sikit.

Tango Cafe dibuka setiap hari dari jam 8 pagi hingga 10 malam. Sebelah pagi ada Nasi Lemak dan banyak lagi menu untuk sarapan. Tetapi, kalau datang seawal jam 8 pagi pun, semua yang ada dalam menu, boleh korang order.

Serius ni! Kalau tak percaya, singgah di Tango Cafe, kalau berada di Taman Melawati. Ia terletak di 9163, Jalan Negara, Taman Melawati.

Oh ya, ada jugak ruang solat disediakan. Baru enam bulan dibuka. Boleh buat majlis hari jadi dan sewaktu dengannya. Muat 40-50 orang. Add My Tango Cafe di Facebook.




Reading corner


Ruang lepak anak-anak



2 comments:

norhidana miswan said...

nice share kak Jee...
wajib cube nih sbb mmg selalu ke tmn melawati nih, dkt pun dkt ngn umah...
tgk review dr kak Jee nih trs terpikat

syaffqall boy said...

Yup Kjee. Mee jawa kat situ mmg the best mee jawa yg saya pernah mkn area kl. Kalau dtg dgn family, mee jawa mesti ade dalam list.pasal lempeng pulak saya suka lempeng jagung... Yg mane xpernah try mee jawa tango cafe. KENE TRY!!! mesti senyum sampai telinga.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...