Wednesday, January 4, 2012

MISAI LAGA MISAI HEHEHE




Lelaki bermisai dah tak boleh percaya sangat tau. foto2 google

Memang betul. Sekarang orang dah tak bicara pasal kisah insan songsang baik lelaki ataupun perempuan secara tertutup. Kat rancangan TV berunsur agama Halaqah di TV9 tadi pun ada.

Kjee tak berapa sihat hari ni so baring depan TV. Tetiba Uncleplai terbukak TV9. Terus keluar rancangan Halaqah. Ustaz tu kata nak bincang pasal sonsang. Unclepali tak jadi tukar ke Red TV 180  favoritenya  di Unifi. So kami teruslah tonton TV9 sampai habis.




Senyum kami suami isteri. Unclepali terkejut besar apabila Ustaz jemputan (ala Kjee lupa nama dia. Kjee ni bab nama orang asyik lupa) tu kata, golongan gay ini anggap apa yang mereka lakukan tak salah di sisi undang2. Kalau mereka berzina, orang lain pun berzina jugak. Tetapi mereka (yang lelaki dan perempuan) berzina, sampai mengandung dan buang anak. Itu salah di sisi undang2. Mereka okay sebab tak mengandung dan buang anak!

Manusia gila dan hilang akal ker yang bagi jawapan cam tu. Dan yang buat kami berdua tadi terkejut besar lagi ialah apabila Ustaz tu kata golongan doktor lelaki ramai yang gay. Nadia yang keluar masuk bilik dia senyum dan kata nasib baik pakwe dia bukan doktor!!

Anyway, Kjee dah lali dengan insan gay ni. Dari Kjee muda sampai tak tak berapa muda lagi sekarang, hidup Kjee memang bergelumang dengan mereka. Kalau tidak bercampur dengan mak nyah atau pondan, Kjee bergaul dengan gay. Kawan dengan mereka selamat. Tak boleh dimengandungkan. Kahkahkah.

Apabila usia dah senja ni, Kjee kekadang sukar nak kenal golongan ini sebab dia orang pandai menyamar. Dressing, body language (gerak laku) mereka paling cekap menyorokkan species sebenar mereka. Tetapi Nadia cepat kenal species ini. Dia selalu bertekak dengan Kjee apabila Kjee nampak lelaki handsome dan macho yang lintas depan kami.

Pernah dulu masa Kjee pergi satu kelab di Jalan Conlay, KL untuk karoke dengan sekumpulan kengkawan perempuan. Sana sini lelaki macho duduk bersama insan sejenis. Kami pun pelik sebab kenapa mereka datang tanpa teman wanita. Kemudian seorang rakan kami yang pergi tandas kembali tencungap2.

"Jom kita baliklah. Kelab ni peliklah. Serem bulu roma aku." katanya. Kjee tanya kenapa. Dia kata dia pergi tandas. Sebaik sahaja keluar tandas perempuan, dia terserempak dengan dua lelaki sedang 'berlaga misai' depan tandas lelaki.

Yang mana satu, Kjee tanya si Zan tadi. Kemudian dua lelaki tadi lalu depan kami. Zan cuit2 Kjee. Aduhhh makkk!!! Puanyalah handsome. Misai tebal...tapi sedihnya, baru lepas berlaga misai rupa2nya. Hehehe.

Itu jer lah. Tak mau citer banyak2 sebab ada golongan itu yang jadi reader blog Kjee ni tau. Kahkahkah. Ada penyanyi popular sangat2 tau yang ramai dah tahu. Juga seorang pelakon yang seringkali keluar TV. Tadi pun ada keluar satu drama bersiri. Ramai kata pelakon tu gay. Ntahlah. Mungkin jugak. Dia suka kunyah chewing gum. Ustaz kat TV tu tadi kata itu antara ciri2 lelaki gay. Opppssss.

7 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

hik hik hik.. kalau dah mengadap Dapur Kak Jee ni memang menyengih jerlah kita... adoiii.. tak boleh kubayangkan misai berlaga misai, jgn tersimpul sudahlah ya.. kah kah kah!!

PemikirpolitikJerantut said...

misai seksi tu kak jee..haha..alahi abg misai..kikiiiiii

Anonymous said...

hmmm lelaki2 handsome kat luar sana maybe x senang duduk dah klu terbaca blog k.jee ni..hehehe..seremmm

Anonymous said...

kak jee..pelakon yg mn 1? siri yg dr novel tu ke? ala...hensem giler mamat tu..huhuhuhu...

Semut Senyum said...

saya pun tengok channel tu semalam.. Ustaz Hanafi kan nama dia... =)

Berlaga misai...uiihhh, geli den! cuba bayangkan kalau mkan chewing gum pastu terlekat.. yearkkk!!! ehehheeh

Selamat tahun baru kak jie... =)

mademoiselle ten said...

ini pengalaman sendiri... kawan saya spesis2 cik pon kawan dia doktor kulit...satu hari dia bercerita dkt saya yg kawannya nk tukar bidang dan nk berkerja dgn atlet2 ..tak tau la atlet2 bhgian mana psl senang nk meraba lelaki... alasan dia senang saja... lps nafsu tp kononnnya tak berdosa psl dpt pegang sesama lelaki bukannya pegang perempuan... kawan perempuan saya pulak suaminya nyaris2 bertumbuk dgn pengetua sebuah sekolah agama lelaki di sungai buluh kerana salah sorg pelajar sr. meraba anu anak lelaki dia sewaktu tido... tp pengetua back-up budak gay tu... ntahla apa nk jd dunia sekrg budak sekolah agama pun dh jd mcm tu apa lg la budak2 lain... nauzubillah anak2 kita jd mcm tu...yg yg lelaki jd mcm tu ...yg perempuan plak terkawin dgn diorg (kawin nk coverline diri tu bengkok..tk psl2)... malaysian celeb pun ramai sgt yg mcm ni ...saya tau bbrp nama yg kompom2 bermesra dgn psgn masing2 tanpa segan-silu....

MAK TEH said...

Alex Ferguson tu suka sgt kunyah chewing gum. Gay ???hihihi.apa kabar kak Jee?

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...