Thursday, March 22, 2012

SHELL TARTS READYMADE





Tadi gi kedai bakery supplies LMC kat Bandar Rahman Putra, Sungai Buloh. Hajat hati nak beli cream cheese sebab teringin lak nak makan carrot cake ngan cream cheese topping.


Sampai sana, Kjee nampak tart shells ni dalam fridge. Hari tu pergi tak ada stok. Ada dua saiz. Yang ini RM4.90 untuk 10 biji. Yang kecik sikit rm3.90 untuk 10 jugak. Tapi mata Kjee nampak cam sama jer saiznya.

Anyway, Kjee rembat 2 peket. Buatnya tak tahu bila tapi resipi ada berlambak kat blog2 masakan. Hehehe nanti kita tengok siapa punya resipi Kjee nak rembat. Hehehe siap ko Che Mat gebu.

Korang yang pandai buat shell ni ingin Kjee nak tahu, mahal ke murah ni?

9 comments:

Fiza Nordin said...

As salam k jee.... Sy pun buat shell tart ni utk jualan.sy jual rm18 utk 50pcs.size 5.25cm.means jatuh 36sen sebiji. K jee beli tu saiz berape?

:|: TinTa Kibod :|: said...

cam mahal skit la kak jee..
mybe sbb 10bj jadi mahal..
klu 50bj ke..jatuh murah..
hehe...

Syikin said...

salam k jee... kin selalu buat shell tart ni sendiri... utk 1 adunan, modal rasanya dlm RM5++ ... kin guna acuan yg 4cm.. dpt la dlm 35-40 pcs mcm tu.... bg kin lg untung + sedap if buat sendiri ni.... puas hati makan... kin amik resipi from Kak Ita dr blog Masam Manis... sedap sgt! cuba la... ;)

Fuhpixel said...

nampak sedapnye

Zurina Hj.Zainal said...

k. gee, LMC kt sg buloh tu kat mana? mcm nk g la kedai tu...

Kjee said...

Kat bandar Rahman Putra. sederet dengan ada medical centre situ.

Syikin said...

selalu gak beli brg2 kuih kat LMC ni.... hrp2 1 hari nanti ada rezeki utk jumpa k jee.... ;)

Mat Gebu said...

Kak Jee...kalau urgent dan nak guna cepat, harga tu boleh lahh....

MAK TEH said...

penah buat ikut resepi mamafami, ok , lagi murah la buat sendiri,tapi bila angin 'm' dtg melanda ,tunjuk je la

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...