Wednesday, December 26, 2012

KENAPA MESTI MUDAH KENA TIPU?!!!




ehsan google


"Hello (atau kekadang Assalamualaikum) ini, Cik Fauziah Abdul Samad ker?..." Ewah kalau dia panggil kita ikut nama penuh, mesti ada cekadak ni...itulah seringkali Kjee berkata2 dalam hati apabila menerima panggilan sedemikian.

And then seterusnya..."Maaf Cik Fauziah, saya (nama sekian sekian) dari Pejabat sekian sekian... Cik Fauziah terpilih untuk mendapat/ nak syorkan...."

Oppps tak sempat dia teruskan, Kjee mencelah "Maaf, walau apa pun yang saya nak dapat/awak nak syorkan, saya tak minat..." Terus matikan fon. Sounds kurang ajar kan? Naseblah...baik kita kurang ajar daripada kita kena tipu kan?

Tapi Kjee heran ada species (termasuk my beloved UnclePali) sanggup layan and layan and layan. Kjee yang duduk berhampiran kena jeling dan lambai2 tangan supaya dia segera end call.  Panggilan seperti ini semua bawak penyakit.

Korang nak tahu apa yang Kjee bebel? Well, pagi tadi Kjee baca entry Mazidul Akmal. Entry yang cukup baik. Hebat you bro. Korang baca lah sendiri DI SINI. Mohon share yer.

Hati2 semua. Perempuan yang buat pengakuan tu dah dedahkan segala2nya. So why masih tak cerdik nak kena tipu. Kjee dah suruh Nadia baca. Dia selalu dapat panggilan seperti itu. Baik untuk debit card mahupun credit card. Walaupun credit card atas nama dia tapi Mama dan Papa yang tolong bayarkan. So jangan nak kureng cerdik.

7 comments:

Amanda Suria said...

paling x suka telemarketer dari Credit Card Service...

Ayu sukatiakula said...

memang rimas kan dpt uninvited call camtu.. kalu diorang ofer mcm2, sy sllu ckp sy x keje, xde gaji..masih nk offer ke??

Irfa said...

saya pun sama..terus cut off

Anonymous said...

kak jee worst bila dapat call waktu magrib.. tension betul!! :(((

ieda said...

letih melayan call macam ni kan...
selalunya saya jawab mcm ni.."maaflah..saya sibuk ni.ada customer" ataupun..."sorry tgh drive ni"...hehehe.

Anonymous said...

selalu bila dapat panggilan macam ni, saya bagitau 'maaf saya tengah memandu ataupun maaf saya sedang bermesyuarat' walau hakikatnya tengah dok bersantai je pun..kawan saya lagi best dia jawab 'maaf..saya dalam labour room ni, dah nak bersalinnnn..' hehehe.. ->nong

Anonymous said...

Next time just hand over the phone to ur 4year old kid n tell her its santa claus on the line..lol

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...