Monday, December 31, 2012

MUDAH2AN TIADA LAGI MUSIBAH SEPERTI INI









Setiap kali lalu di lebuhraya dari Jalan Jelatek ke Wangsa Maju, Kjee seringkali ternampak sebuah banglo yang 'tertenggek' diatas bukit di Puncak Setiawangsa. Kalau waktu malam dan di musim2 perayaan dan hari2 tertentu, dari jauh lagi nampak lampu2 menghiasi pagar sekeliling banglo itu.

Dan minggu lepas, sebahagian Banglo itu roboh kerana dinding konkrit (retaining wall) runtuh.

Ada saudara Kjee tinggal berhampiran banglo tersebut. Alhamdullilah dia selamat.

Hari ini, kerja2 merobohkan saki baki serta membersihkan kawasan roboh itu dijalankan. Apa agaknya nasib banglo bersebelahannya ya.


2 comments:

Rozita abd rahman said...

dengar kat berita semalam kak jee...dengarnya macam nak diruntuhkan keseluruhan struktur bukit tu... tapi tak pasti la..dari mana ke mana..

Amanda Suria said...

rumah kawan opis SA pun effect..now dah pindah duk umah family dia..

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...