Sunday, December 2, 2012

SORRYLAH...GUA KECEWA TENGOK FINAL MASTERCHEF MALAYSIA!






Tujuh puluh satu minggu mengikutinya dengan penuh debar. And this is what we get! The most boring Masterchef Malaysia!!! Itulah jadinya kalau penerbitnya syok sendiri! Sudahlah jadi pengacara, cakap lak tak henti2.

Tumpuannya hanya pada seorang bekas peserta yang kecundang iaitu Ammar. Bila sebuat nama Along, dikaitkan dengan Ammar. Tak cukup dengan itu, disuruh pengacara pompuan tu tanya Ammar dah berpunya ke belum!! Apasal Alam, minat ker?

Anyway tahniah Izyan. Walaupun ramai kata awak tak cantik, gigi besi dan celoteh banyak membosankan tapi akhirnya awak buktikan 'Orang Tak Cantik Pandai Memasak!"

Kenapalah final itu dibuat ala konsert penyanyi yang langsung tak glamer. Kami tak mahu dengar mereka menyanyi. Nak tengok finalis masaklah!!!

Tapi, Kjee sebenarnya dah tahu siapa pemenang sejak bberapa hari lalu.. Kjee dapat agak apabila dalam salah satu iklan promo Astro, gambar Izyan memasak dipamerkan. So apakah Masterchef Malaysia kedua kali ini sudah dirancang pemenangnya?

Apakah konsert itu sengaja diadakan untuk menutup kepincangan? Alam tak payah jawablah sebab dah tahu apa dia akan kata "Qadaq dan Qadar' dia dilahirkan lelaki. Sorry, you're my friend!




20 comments:

asmah yusof said...

saya sokong 200%...mmg pun...asik berfokus pd ammar pulak...pastue ada nyanyian...dah mcm muzik2 pulak...aduhhh...

ELEENA SAFIYA said...

Maaf,tapi saya rasa izyan cantik. Mungkin di mata saya,tak tahulah orang lain, dia nampak manis.Gigi besi hanyalah sementara saje kan.

syafie sahari said...

Excited tgk sgt tgk bola. Smpai ulasan yg last skali pon tgk. Lpas tu, pot pet pot pet bgi comment pasal bola. Buat ulasan sndri pasal game dgn fmily. Apalagi, tlepas la jwab ny part awal2 masterchef sdikit. Btol la kak jee. X tau dorang buat program masakan ker ptandingan nyanyian. Tp the best part dorang shows the uncut yg blakang tabir. Riuh satu rumh gelak tgk. Maybe nie yg ke-2 kot. People easily get boring cuz da dpt expect sapa mnang. Maybe la. Jgn la cela klau slh ok!

syafie sahari said...

Eh, lupa plak. Congratz izyan :)

Anonymous said...

ye la..semua pertandingan kena nynyi ke..dah la tu penyanyi pulak membelakangkan pengadil..tak manisnya...dah la ada artis yang pakai skirt pendek dan yang pakai labuh pun ketat tak hingat sampai nampak bentuk..nape tak tumpu pada peserta yang memasak barulah nampak real..tahniah izyan...memang dah adapt rasa izyan yang dapat title tu..sebab dia masak ok la kosisten jugak..rasanya kalau simple je majlis lagi ok..just tumpu pada peserta..boringnya...yang pasti memang tak boleh lawan la junior masterchef australia...lagi best kot...hehehe

Anonymous said...

sangat2 setuju... sangat membosankan wlupun tgk smpai abes...

nash said...

salam kak jee, mmg setuju dgn statment kak jee tu, Alam tu mcm shiok sendiri, kalau dah minat Ammar tu tak payah la nak canang satu dunia, kita kat luar ni pun tau sapa Alam tu! I'm hoping Alam tu dipecat dari Astro jer, Astro Mgmt shld look into this case seriously, ni pertandingan memasak bukannya pertandingan nyanyian atau nak interview siapa bercinta dgn siapa. Dah la tu, si Najwa latiff tu pulak bila nyanyi dia ingat mcm konsert jom heboh, siap suruh penonton nyanyi sama2. Alam tu jadi penerbit patut dok diam aje la belakang tabir, ni tak, nak jugak menyibuk kat depan camera. Mmg patut kena baling dgn telor jer. Next year harap2 Astro JANGAN amik dia jadi penerbit lagi. Anyway congrats to Izyan, she deserve it.

ZarinAziz said...

Konpius jap mlm tadi..x tahu sama ada tgk rancangan masak2 ke atau rancangan nyanyian..hahaha
Nyway tahniah Izyan!! ingatkan Along juara

Mimi Sharif said...

Kak jee,
i lebiu kak jee! Memang pun keciwa tgk masterchef final ni.
Tah hapa2...

Mimi Sharif said...

I lebiu kak jee... Betoi apa yg kak jee tulis. Final masterchef sgt bosan. Xtau pn dpa smua masak apa...

tok_chik said...

tahun ni mastercheff kurang UMMMPPHHH

tak sperti thun sudah
mastercheff celeberiti lagi best

Erani Zuhran Mohd Nor said...

Exactly Kak... the most boring event of the year. As a person yg involve in this area, he should know what the viewer want to see (of coz not HIM!!!!!!!) and Not every entertainment show need singing and acting!. Sampaikan orang yang kita nak tengok (IZYAN_ love u, ALONG & AH HONG) tak tunjuk langsung!

Anonymous said...

Betul la.....baru perasan si Alam tu asyik tumpukan ke Ammar je....pelikkan...maybe..hahahaha

Edy said...

Salam Kak Gee...memang sedari awal MC2 ni saya perasan rancangan itu seperti memaparkan karakter penerbitnya...mungkin saya silap tapi bila menonton finalnya, mengesahkan lagi tanggapan awal saya apabila melihat gelagat sang penerbitnya yang juga pengacara majlis. sungguh mengecewakan. Sepatutnya disiarkan aksi peserta akhir memasak dari mula hingga akhir dan bukannya sekadar 'lintas langsung' dari pentas ke dapur. harap penerbit MC2 ni tak menjadi penerbit MC3 nanti :), tapi kalau sudah 'qada dan qadar' dia menjadi penerbit jugak, tak dapeklah den nak nolong...:)

Edy said...

siap ada petisyen minta Zainal Alam Kadir (ZAK)disingkirkan...apa kata ZAK agaknya :)

https://www.change.org/en-GB/petitions/zainal-alam-kadir-berhenti-menukar-format-masterchef

Anonymous said...

sambil masak nyanyi2 dapat kawin datuk k tua

Anonymous said...

Kann...setuju sgt bosan yg amat siap bole lena smpai pg..last2 xtaw sape mng tnye akk...d sbbkn bosan sy tdoo je kak...npe wat centu...sy nk tgo dorg msk bukn dgr nynyi...huh! Venciiii tau

babylola2u said...

betul la kak jie...nyampah pulak. pehal nak panggil penyanyi2 tu semua? geli ah. ngan kilafairy yg bontot menunggek tu di belakang chef2 tu semua, hello.....buatlah ruang kat tepi sikit, temuramah semua peserta2 yg dah kalah ke..tunjuk budak 3 orang tu memasak kelam kelibut ke...baru lah best. ini tidak, si alam tu nyibok je berceloteh. anyway best lg tgk bola.

Anonymous said...

diorg nih igt sumer org minat sgt ngan nyanyi2 hiburan artis2 nih.. padahal kita nk tgk realiti masak2... apa derrr penerbit dia kan. astro pun ntah pe hapa... dok berhibur je.. mmg menyampah!!

madnajib said...

erm..izyan cantik sebenarnya.cuma...masa die buat muke kalut..lebeh2 lg masa nak umum siapa tersingkir..hadoiyai~xpandang kaca tv dbuatnya.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...