Pages

Friday, September 6, 2013

KALAU ANGIN MALAS MELANDA...







Inilah my comfort food kalau angin malas datang menyerang. Sebab itulah dalam freezer sentiasa ada udang atau ayam atau sotong, telor dan jugak mix vege jenama Watiies. Jenama lain tak suka sebab tak sedap.





Dari Nadia kecik lagi Kjee dah ajar makan makanan yang Kjee suka. Senang ajar anak2 dari kecik supaya apa sahaja kita makan, dia bedal. Tak perlu nak susah2 masakkan dia makanan yang lain. Kan?

Anyway, Chinese Fried Rice atau Nasi Goreng Cina ni, hanya disukai oleh Kjee dan Nadia. UnclePali tak suka sebab dia terer buat Nasi Goreng Kampung. Piau kampung punya yang letak cili kering yang digunting2. Sedap ikut tekak dia lah. Eh Kjee pun suka. Tapi tiap kali dia buat, rasanya berubah sebab UnclePali main campak-campak jer bahan2. Hehehe.








Rahsia Kjee buat Nasi Goreng Cina ialah, tak boleh goreng sekali gus banyak2. Sekali goreng untuk sorang makan jer. Barulah rasanya sedap, bahan2 perasa cukup. Tak mau lah jadi macam mak2 kita dulu. Masak sekuali besar. Perasa tak cukup dan rasanya bila dah siap, ke laut!

Nak resipi, korang tengok sini lah. Nak cepat sebab tak sabar nak makan dah my Chinese Fried Rice. Jom makan.





4 comments:

Irfa said...

betul tu kak jee..ajar anak jgn memilih makan
anak2 saya makan je apa yg sy makan
konsep saya 'lapar makan,taknak makan sudah'
haha

MuMMie BeRRy said...

sedapnya kak jee

Bahrain Ramlan said...

tengok gambar je dah rasa lapoo..adoyai..hehe

aDie dALi said...

dappppppppppppppppp

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...