Pages

Wednesday, October 9, 2013

PELUANG UNTUK CIKGU KAHWIN FAHRIN






Isyhhhh maaflah kalau ada antara cikgu-cikgu sekolah yang kecik hati dengan heading kat atas. Bukan hebat mana pun kahwin dengan artis, kan cikgu-cikgu? Manusia biasa saja. Cuma kerja mereka buat mereka keluar tv. Oppps keluar ke masuk tv hah? Hehehe.

Kerjaya jadi cikgu antara profesyen mulia termasuk jadi misi. Mungkin sebab itu Fahrin Ahmad nak cari isteri di kalangan pendidik. Maklumlah sebahagian ahli keluarganya jugak pendidik. So dari kecik lagi Fahrin mungkin dah terdedah dengan dunia kaum pendidik dari rumah sampailah ke sekolah dan jugak Universiti.

Memang suatu pilihan yang bijak, bagi Fahrin memilih seorang isteri di kalangan pendidik. Satu, nanti anak-anaknya tak payahlah susah-susah nak kena hantar tusiyen, sebab ada guru in the house. Dua, kerjaya sebagai guru banyak cuti. So, senanglah Fahrin nak uruskan percutian bersama keluarga.

Apapun, janganlah korang yang bukan kerjayanya sebagai pendidik susah hati. Kjee rasa options Fahrin masih open. So, cepat-cepat hantar borang. Manalah tahu hati Fahrin terbuka pulak untuk wanita yang berprofesyen lain macam misi ke. Hehehe.

Baca SINI.


5 comments:

Anonymous said...

salam kak jee, keja jadi cikgu ni never out of job. however the work descriptions entails a long lists ..from prep to marking to prep exam questions, markings at large and nationally.
even though school holidays they still have marking to do, prep the school, on duty and attend school. do you know for cikgus to keluar dari negeri mereka bertugas mereka perlu memohon dan mengisi boring dan approved by principals? then the boring will be lodge to kementerian. even tho for a weekend.
each year the kementrian will have new guidance, which the teacher will be called for training and must start implement for the next term. meaning a lot prep and homework. having aunts who is teachers, we kids were drafted to do a lot of thing to help during weekend and school holidays.
only kerja jadi cikgu ni macam dr, kerja yang mulia.

Anonymous said...

p/s keja dr yg mulia yg tak over charged patients n gila buat duit

Anonymous said...

Saya guru, tapi dah kahwin. Tapi zaman sekarang bukan semua orang sanggup dan bertahan nak kahwin dgn isterinya guru. Sebabnya hari sabtu, waktu orang di pejabat termasuk kementerian pendidikan bercuti, guru terpaksa ganti sekolah, buat latihan untuk pelajar untuk masuk pertandingan. Musim exams, kertas bersepah2, sekarang tambah lagi pbs, lagi bertan2 kertas, memang kerjanya sampai ke malam. Tanya suami saya, berapa kali dia mintak saya berhenti kerja sebab tak larat tengok saya punya kerja yang membukit. Kak jee, cuti sekolah pulak, cikgu2 kena jaga spm pulak, dihantar berkursus lagi, memang teruklah jugak cikgu sekarang, mak saya bekas guru pencen tahun 90 an pun menggeleng tengok kerja saya yang banyak. Yang jadi suami kena tahanlah, kalau anak kita sakit, tak boleh sewenang2 ambil cuti. So, nak kahwin dgn isteri guru, suami kena tahan tengok isteri berjaga malam menanda kertas dan buat kerja yang macam2. Apapun siapalah gadis bertuah cikgu yg akan dapat Fahrin yang hensem tu? He he he - cikgu rina

Anonymous said...

see kakjee..the keja as cikgu aren't that straight forward. more of a duty mak mak at home whom agrees thr works never end.

Anonymous said...

KakJee.... pernah saya terbaca satu "idiom" yang sangat "sesuai" utk adik kita Fahrin.
Bunyi2nya seakan2 begini lah...."Do not try looking for the perfect one, INSTEAD, you learn to be the perfect one". Peace Fahrin......

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...