Pages

Tuesday, December 24, 2013

RENDANG AYAM KELANTAN FAVORITE KAMI







Kalau teringin nak makan rendang ayam, wajib buat Rendang Ayam Kelantan. Kalau tidak, bising anak dara Kjee.

Hari ni Kjee buat untuk kawan Kjee, Angel Wong dan familinya yang akan sambut Christmas esok. Kalau beri cake dan lain-lain yang sewaktu dengannya, anak-anak Angel tak lah excited sangat. Tapi bagi Rendang Kelantan especially yang pedas, anak-anak Angel yang masih sekolah rendah, tak pandang dah lauk pauk lain yang disediakan mummy mereka untuk Hari Natal.

Jangan tanya Kjee apa beza Rendang Kelantan dengan rendang negeri lain. Kena buat dulu, rasa, kemudian akan tahu bezanya.

Nak resipi intai SINI ya.








6 comments:

Ann Ishak said...

nampak rupa kejadiannya memang sedap ni :)

Anonymous said...

Salam Kak Jee, dah buat rendang Kelantan ni, memang sedap. Terima kasih kerana kongsi resepi arwah bonda Kak jee - Iza yr silent reader

Anonymous said...

Hi kak jee..ari jumaat lepas..kami dtrg cuti..baru bksempatan buat rendang ini.kami guna ayam kg muda remaja...dsamping itu..kami masak tempoyak ikan patin...setelah salah seorang anak kata..eyyyy sedapnya rendang ni...semua hadap rendang...ayam 2 ekor..nasi 4 pot..licin...tempoyak x laku....hahahaha...esok buat lgi..tapi guna kerang....sedap nak pengsaaaaan...kepada semua pembaca...nukilan ini x ada unsur2 penipuan langsung....cuba lah...mesti jalian akan menjilat2 pinggan...tq kak jee....ikhlas dari gee,trg...

Kjee said...

Tak pernah try Rendang Kerang masak macam ni Gee. Insya Allah nak cuba.

Anonymous said...

Salam kk jee, sekarang saya dah tak buat rendang style lain mlainkan yang ini krn ia lazat, mudah, cepat dan mjimatkan masa. TQ very much Kak Jee.Love u. Nor yr silent reader.

amelia ramli said...

btol3...kak jee, lepas 1st time try hr tu, amy bt lagi utk lauk pulut kuning hr lahir ank amy yg umo setahun..berseleranya dia mkn sbb x pedas sgt..so nmpknye amy akn terus setia ngn resepi kak jee ni je la klu utk rendang...mmg super duper sedap..mmg x pndg org dh klu dpt mkn rendang ni ngn pulut..hehehehe
pd amy, beza rendang kak jee ni dgn rendang biase yg amy msk hya lengkuas ngn kerisik & cili kering yg d blend je..lain2 smua sm...tp ternyata ni yg memikat selera..hehehehe
terima kasih skli lg kak jee...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...