Pages

Tuesday, April 22, 2014

LAMA DAH TAK BUAT HASHBROWNS





Dah penat buat macam-macam for breakfast? Hah kali ni cuba pulak buat Hash Browns Potatoes dengan scrambled eggs. Bukan yang beli kat supermarket tau. Buat sendiri from scratch.

Tak susah mana pun. Ajar anak-anak dara dan bujang korang buat. Insya Allah lepas ni senang kalau nak makan... order jer kan? Hehehe.

Tadi Kjee buat guna 4 biji kentang biasa. Rasanya kentang dari Indonesia. Dapatlah dua keping sebesar piring. Kjee guna non stick pan yang berukuran 5 atau 6 inci. Non stick pan sama yang Kjee guna untuk buat my rempeyek. Rempeyek? Isyhh lama gak tak buat ni!!

Resipinya korang INTAI SINI. Malas nak salin balik.

Hash Browns ni Kjee pernah jugak pelbagaikan buat macam burger ataupun banjo. Bubuh sekeping daging burger diatas sekeping hashbrowns, letak salad atau apa jer yang korang suka, pastu tindih dengan sekeping lagi hashbrowns. Sedap. Buat banjo telor pun sedap. Atau makan dengan baked beans dan sosej. Sukati korang lah kan!

Boleh jugak buat bekal anak-anak ke sekolah.

Pattie burger ni pun home made tau





4 comments:

ecah khalili said...

seronok kalau dok umah kjee..hari2 makan sedap2..ade bilik kosong lagi x?hehe

rostina76 said...

salam k.gee…blh ditry ni bila2 perlu. tq k.gee

Rizziela said...

sedapnya

kakchik@ella said...

hashbrowns memang feveret ella tapi tak penah try buat sendiri. Hurmmmm .. mcm sedap jer.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...