Pages

Monday, December 22, 2014

KISAH NADIA NAK PERGI ORANG KAHWIN


Nadia dengan baju pink Raya aritu. Simanis sebelah tu Farrah, anak Shiela Spices Journey



Mulai 1 Januari 2015, harga baru bagi L'arome ialah RM385 (sebelum pos) di Semenanjung dan RM410 (sebelum pos di Sabah dan Sarawak). Maknanya masih ada lebih kurang seminggu bagi korang untuk dapatkannya dengan harga lama iaitu RM350 (sebelum pos) di semenanjung dan RM370 (sebelum pos) di Sabah dan Sarawak.

Jadi, korang yang berminat, bolehlah whatsapp segera 01131771389 untuk dapat harga lama. Stok is available. Stok ada. Kalau dah bank in, boleh terus dipos. Mereka di semenanjung boleh dapat dalam masa 24 jam, Insya Allah, kalau bank in pada hari kerja. Kalau bank in lewat hari Jumat, Kjee hanya pos pada hari Isnin berikutnya sebab Sabtu dan Ahad adalah cuti Pos Malaysia.

Sambung baca lagi yer. Sebab Kjee nak share satu kisah yang tak boring macam dua perenggan kat atas. Hahaha.

Anyway, ini ada kejadian yang agak mengejutkan semalam. Nadia nak pergi jemputan kahwin best friend dia, Syarul Nizar. Mula-mula kata tak mau pergi, tapi dah dekat pukul 11am, Kjee tengok dia sibuk keluarkan hadiah.

Macam biasa, anak dara kita sorang ni, kalau nak keluar mesti keluar masuk bilik, tanya Kjee, nak pakai baju apa. Dan Kjee selalu akan beri jawapan yang dia sangat-sangat menyampah.

"Eh baju songket yang permaisuri agong pinjam ari tu dah pulangkan balik ker? Pakai baju tu ok gak!" jawab Kjee.

Hahaha itulah yang selalu Kjee dan adik-adik Kjee kena dengan arwah bonda masa kami kecik-kecik dulu. Hah bila dah ada anak, mesti nak kenakan dia pulak selepas kita kena dulu kan!

Tengok muka Nadia macam nak menangis, Kjee suruhlah dia pakai baju Raya warna pink yang dia beli kat kawan Kjee yang jual online. Kjee dan Nadia pergi amik baju tu lagi seminggu nak Raya. Nadia ni kalau nak beli baju, Kjee kena follow sebab dia ni bukan sahaja color blind tapi taste dia macam makcik-makcik.

Masa menerai dalam bilik di rumah kawan Kjee, dia senyap jer. Kjee suruh dia keluar, dia tak mau. Akhirnya, setelah dipujuk, dia keluar dengan wajah yang muram. Baju tu ketat kat bahagian perut dan belakang. Banyak baby fats kat belakang.

Kjee kesian sebab dia beriya-iya nak baju tu. Kebetulan baru beberapa minggu Kjee beli L'arome tapi Nadia tak minat pulak nak cuba product tu. Kjee bisik kat Nadia. "Tak apa. Beli jer baju tu. L'arome ada. Mana tahu boleh cepat hilang spare tyre tu."

Balik rumah, Nadia terus sapu L'arome kat perut dan belakang. Lima hari dia sapu penuh harapan. Hari kelima, Nadia try baju pink tu. Dia berlari keluar bilik. Terus peluk Kjee dan tayang macam super model kat Kjee dan papa dia. Perut dia dah tak buncit lagi! Dan spare tyre kat belakang pun hilang dah! Lima hari jer tu.




Sebelum dan selepas L'arome



And then, semalam, Kjee suruhlah dia pakai baju pink tu. Saja nak tengok samada sejak bulan Julai hingga sekarang (5 bulan) excess fats yang dia hilang aritu dah ada balik! Nadia ni ala-ala hangat-hangat tahi ayam. Bila 'bonjol-bonjol' semua dah hilang, sehari dia sapu L'arome, sehari dia tak sapu.

It's really amazing! Dia keluar bilik dan tayang body dia pakai baju pink tu! Bukan sahaja dah kempis perut dia tetapi bahagian belakang baju rasanya kena alter bagi kecik! Bila Kjee tanya samada dia sapu L'arome setiap hari, baru dia mengaku: "Dua hari sekali Mama. Tak nak burst budget beli L'arome!" " Burst budget? Bukan ke Mama yang supply L'arome kat Nadia!"

So, boleh percayalah L'arome ni tidak akan menyebabkan lemak yang hilang tu akan kembali kata Nadia. But Kjee rasa kena ikut cara Nadia kalau tak mahu burst budget. Bila dah dapat shape yang diidamkan, bolehlah sapu selang-selang hari. Mahal kan L'arome. Tapi korang yang mampu, okay lah.

Sejak guna L'arome, Kjee dah hilang dua inci di lengan. Sampai Sabtu lepas, tiada nampak kesan lemak tu datang balik walaupun Kjee pun sebenarnya dua kali lima cam Nadia. Pakai dua hari sekali. Hehehe.

Kjee pergi klinik Sabtu lepas dengan Nadia. Doktor suruh Kjee singsing lengan baju sebab nak cek blood pressure. Selamba jer Kjee singsing sampai bawah ketiak. Sebelum guna L'arome, singsing lengan baju sampai siku sahaja. Alhamdullilah!

Ada yang whatsapp tanya paling cepat berapa hari boleh nampak perbezaan? Actually susah nak cakap. Ada yang boleh nampak kesan dalam masa 3 hari. Nadia pulak lima hari. Kjee dekat 1 bulan! Lagi muda lagi mudah, khabarnya. Well, kalau tua cam Kjee pun boleh nampak kesan, korang tak nak try ker? I'll be 60 next July.

Nak baca lagi pasal keberkesanan L'arome, sila pergi ke labels L'arome di sebelah kanan page ni. L'arome ni boleh jugak hilangkan kesan-kesan atau rekahan di perut atau stretch marks.

Itu jer yang mokcik nak story.

Kjee ingat Nadia amik gambar pakai baju tu di wedding best friend dia. Hampeh tak ada. Nanti esok lusa Kjee suruh dia pakai baju tu dan amik gambar. Kjee update foto tu kat sini ya.














3 comments:

Anonymous said...

manisnya anak dara berdua ni brbaju pink...sweet sgt ^_^

Eny Abdullah said...

pernah tgk gambar nadia lama dulu.. mmg nampak perubahan banyak... sbb gambar tu diatas sekali saya tgk gambar tanpa baca post kak jee di bawah pun saya dh berkata dlm hati, eh nampak kurus pulak anak kak jee ni.... dh scroll bawah dan baca baru tahu knp....

paridah said...

assalam jee...lama xjumpa jee n nadia...anak dara tu makin cantik....

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...