Tuesday, November 8, 2011

BEGINILAH NASIB DIRIKU YANG MALANG OH TUHAN...


Malunya....ehsan google

Kalau nak diikutkan hati, rasa2nya Kjee nak masuk balik ke perut ibu setelah ada yang merasakan dirinya tertipu sejak Kjee menjalankan bisnes on line. Dah banyak barangan Kjee jual dan semuanya menerima barangan dalam keadaan baik.

No complaints setakat ini. Hanya mengadu barang sampai lambat. Tetapi itu bukan dalam bidang kuasa Kjee. Tanyalah Pos Malaysia kenapa mereka lambat!!





Hari ini, hati Kjee terguris (beyond words) apabila ada orang pm Kjee di Facebook. ".naper tk smpai lg arini?bleh kakjee bg no rujukan spy sy bleh check dgn pos laju.......sy mmg risau sbb brg bknnya murah.....rm380 duit yg sy mskkn kt kakjee aritu......dh lama sy tunggu smpai sy rasa mcm tertipu.....

Hancur luluh hati Kjee apabila mendapat mesej seperti itu. Di usia ini Kjee tak nak cari dosa. Mengejar pahala siang dan malam demi mendapat tempat yang baik di akhirat nanti...

Apapun, kalau nak ikutkan hati ini, mau rasanya Kjee padamkan hidup Kjee dari korang semua sebab malu yang amat sangat. Janganlah tuduh Kjee sembarangan. Kjee ikhlas berurusan dengan semua. Tak kaya Kjee kalau nak tipu korang setakat empat atau lima ratus ringgit!

Seandainya korang rasa Kjee bersalah, Kjee menyusun 10 jari memohon ampun. Bagi kengkawan yang rasa terpedaya sebab dah bayar duit untuk acuan roti jala tapi belum dapat hingga kini, sila emel no akaun dan nama penuh korang. Akan Kjee pulangkan setiap sen duit korang.

Buat pengetahuan semua, acuan roti jalan masih sangkut di Bangkok. Supplier Kjee sentiasa update Kjee. Katanya, dia sendiri bingung menunggu barangan itu sampai.

16 comments:

Rashidah Zainal said...

bersabar la ka G..niih ler dugaan bler berniaga harap kak G dpt brsabar dgn segala dugaan sebegini
muga kak G bertambah kuat n lbih brsemangat mnghadapi dugaan demi dugaan dlm prniagaan
bkn sumer org bgini prngainyer, cuma segelintir yg mngkin tk knal sape kak G...bnyk2 brdoa muga dipermudahkan sgala urusan perniagaan kak G...
jgn sedeh sedeh k...stay happy n smile...

Anonymous said...

Sabar je ye kak jee. mulut org pun mcm mulut sy juge.. kadang cm tu lah meniaga. up n down. Semoga kjee kuat smgt n terus tabah. & semoga barang itu cepat sampai. risau jugak kan. kalau posmen buat hal hilangkan parcel tu.. tp setiap perniagaan ade risiko kan. all d best!!

Kak jenab

Kengkawan said...

jangan sedih kak.
dugaan berniaga macam tu la.
yang penting, kena jelaskan dengan betul.
all d best kak.
dah tak payah nak sedih2 lagi.
biasa la tu...

ashamami said...

Allah menduga kita pada tahap kita dapat bertahan, jgn putus asa sbb saya tahu kak jee memang sorang yang kuat dan tabah. Saya juga bisnes melalui on9. Memang mcm nih la ragamnye. Saya terima lagi terok dari kak jee. Siap kena kutuk lagi dlm website saya dan juga fb saya. Teruskan bisnes kak jee tu. Saya doa kan yang terbaik.

et said...

assalam kak jee..sabarlah kak jee..dugaan besar pun kak jee dah lalui, yang ni mungkin hanya guraun kehidupan,,hehehe....jgn sedih2 dan semangat ar kak jee..chaiyok..chaiyok.moga kak jee terus diberi kesihatan yang baik dan bertambah-tambah rezeki kak jee lepas ni...amin

Anonymous said...

Assalamualaikum Kak Jee, banyakkan bersabar yer , mulut orang yang takde akal memang macam tu... semoga dipermudahkan segalanya.. insyallah

Anonymous said...

Kak, itu antara cabaran2 kita sebagai manusia. Tidak Allah bagi kekuatan tanpa sebarang dugaan.

intan Z

nora said...

as salam KJee...semoga Kjee cekal dan tabah..don't give up..bukan salah Kjeepun..masalah delivery, kadang2 diluar jangkaan kita..anggap itu dugaan dan cobaan yang Allah beri utk KJee agar lebih maju dan meng'upgrade' kan biz.KJee. Next time boleh cari lain2 perkhidmatan delivery yg lebih efisen. Kira berlangganlah..dgn courier service ni..mcm skynet, fedex...boleh deal dgn diorg, sebagai pelanggan tetap...

Kjee said...

salam Nora, tapi ada ker yang sanggup nak bayar hantar dengan courier?

Hasniza Jamal said...

Salam kjee..dorang tu mangkuk hayun tak reti nak paham masalah gan pos malaysia ni..mmg tulah salah satu kelemahanan pos malaysia tak tahu mana silap mmg sistem penghantaran dorang lembap tahap gaban..kalo ikut cakap nora tu gunakan courier mmglah senang tp boleh ke dorang bayar caj yg dikenakan..doc sahaja ikut dah hampir RM10 ikut berat. So kjee next time tnya customer samada dorang nak tak byar lebih hbis cite..kjee pun tak pening kepala..

nora said...

as salam. Nora pernah beli barang secara on9 dari kemaman,Nilai, kajang..diaorang pakai skynet..kena charge RM6.00 saja. Pernah tanya barangan dari Sarawak..kena charge RM6.00 juga untuk berat 1/2 kilo..mungkin mereka pelanggan tetap..so boleh deal harga..sbb selalunya courier service ni kalau kita pelanggan tetapnya, akan dapat harga lain dan akan dpt billing sebulan sekali...

Anonymous said...

apa pun akak kena sabar..niat akak yg penting
1 hari diorang akan tau sndiri bila dh terkena batang hidung...sabo kak

Kjee said...

ok thnx for info nora. akan kjee cuba skynet. terima kasih banyak2.

Anonymous said...

Salam,Kak Jee banyakkan bersabar ya. Dia orang ni memang suka-suka aje nak komplen. Rasa tertipu konon.Tengok kaki la ya Kak Jee. Kita bukan spesis kaki kencing orang kan ! kan Kak Jee.Kalo saya jadi Kak Gee saya pulangkan duit dia balik. Kau carik la orang lain kalo kau nakkan barang tu. Padan muka dia. All The Best Kak Gee.

sharifah rosidah said...

Jee, jangan layan pekak kan telinga je, kalau diaorang tak suka cakap dengan diaorang tak payah beli dengan kau, peegi beli sendiri jer.

Noraizam said...

oooppsss...terlupa yg sy pun ada order botol tuh....heheh....insyaallah...sampai la nnti ye...itu lah dugaan berniaga kak...manusia mcm2 perangai...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...