Friday, November 18, 2011

LUNCH AT 11 AM




Ini lunch Kjee. Tak pernah makan nasi awal sangat. Selalu lunch lepas kul 3 tapi dah terlanjur sampai kat Kudu Nasi Kandar,yalah tu terlanjur, unclepali memang nak ke sana makan tengah hari je lah kan.







Nasi separuh pun susah nak habis sebab ikannya besar. Ratah jer. Sebelah kanan tu telor ikan, Kjee cilok dari pinggan Unclepali. Hari ni murah sangat. RM4.90. Tempat lain macam ni mau enam henggit!

Tapi sedap sangat2. Sekarang kalau makan kat Kudu, tak berani makan guna tangan. Sebab? Because dah cuci tangan bersih2 pun, bau karinya tak hilang!! Tak sangupppp tapi suka cium tangan bau rempah. Hehehe

Dah kenyang mengantuk pulak. Unclepali dah bising. Dia suruh rehat 3 atau 4 jam sehari. Asyik mengadap PC, layan emel, sms jer sampai mati pun tak habis. Orait Boss!!

Ada tanya mana restoren Kudu bin Abdul ni. Ia sebelah kedai Honda di Jalan TAR. Dekat Traffic Lights sebelum Maju Junction. Tengok sini.

16 comments:

ctzainal said...

kak,ni restoren kudu abdul tu ke kak?mcm sedappppp jerrr.

Anonymous said...

kak jee..penah try dekat dgn kudu tu...yaseen..bleh tahan gak sedapnya....beratur org nak mkn....

Kjee said...

ye..kudu bin abdul

aima said...

terliuqnya

MamaFaMi said...

Wahhhh sedapnya lunch Kjee. Dahlah nampak menyelerakan... murah lak tu! Naper ler tetiba perut ni berbunyi pulak! Ish tak makan saman tol la perut kita ni.. hahahaha...

Kjee said...

hehehe cian semua yang terliur...

Deena Yasmin said...

ngences dah ni kjee ! turun kl nanti akan ku jejak restoran ni... :)

Anonymous said...

assalamualaikum k.jee..restoren kudu tu area TAR belah mane?

ema marini said...

salam kak jee... nak tanya selalu kalau kak jee p restoren ni.. kak jee parking blah mana... penah ajak husband makan kat situ dia kata susah nak parking.... ya ke.. ke kami yang jakun sgt.. kikikiki

Kjee said...

Restoren ni memamg susah nak prking. ada tampat parking berbaya rdi belakang restoren tau ema.
kalau nak tau mana Restoran Kudu bin Abdul, awak pandu dari arah Cholit hingga ke arah Maju Junction. Sebebaik sahaja nampak traffic lights kat maju juncation, toleh sekelah kiri. deretan kedai pesen lama tu.

ema_amy said...

Laparnyer saya bila tengok makanan tu...dr kenyang macam nak gap nyer...terliur molot, kalau mengandung nak terjah lak kat TAR..

dah lama tak kesana..

nonierahman said...

sedih baru ingat nak makan kudu,pesan dekat member sebab dia p bungkus tapi dia terima sms time dah sampai office.melepas nak merasa

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaahhh ni lunch ke bekpes ni K.Jee cayang oiii...kira brunch la eh...hehehe.sedap tgk lauk tuh... ^___^

Mama said...

salam perkenalan kak jie..Mama sungguh lah terliuk ngan menu ni...ekor ikan bawal (kot!!) tu menyentap minda yang nak terlena nih...hish hish hish...esok masak kari ikan lah jawab nyer.... cili hijau sungguh striking dan menari nari di mata....haish..cant stay long anymore...

sharifah rosidah said...

Jee shamsul kata dia lebih
suka ibramshah nasi kandar yang dekat berdepan dengan selangor emporium, kari hitam dia power.

Cik Kamoo said...

memang sedap nasi kandar kudu, sy dah pergi ... mmg kena repeat! ini baru betul nasi kandar

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...