Pages

Sunday, October 6, 2013

SUP CENDAWAN SEGAR BUAT SENDIRI







Kjee selalu buat Fresh Mushroom Soup kalau beli banyak mushroom atau cendawan ataupun ada orang panggil kulat. Tak kisahlah mushroom segar jenis apa pun. Kalau nak campur-campur segala jenis mushroom pun sedap. Kita yang buat dia kan?

Masa dulu-dulu, sebelum pandai buat sup cendawan sendiri, Kjee selalu beli jer yang dalam tin. Tetapi setelah terai buat sendiri, dah tak pandang lagi sup cendawan dalam tin. Sebabnya yang buat sendiri lagi sedap dan murah. Halal Toyibban.

Sup cendawan ni, biasanya dihidangkan bersama Roti Bawang Putih atau Garlic Bread. Selalu kalau Kjee buat steak, chicken chop, lamb chop dan semua yang sewaktu dengannya.

Sedap dihidangkan panas-panas. Kalau nak resipi, INTAI SINI.






5 comments:

The Black Jubah said...

Assalamualaikum Kak Jee,
Terima kasih banyak2, sejak saya ada feedjit ni, baru tau siapa yang datang melawat blog saya...hi hi hi. Kak Jee lah satu2 nya blogger fames yang visit blog saya....Lama dah cari sup cendawan home made ni, nak try lah KJee punya.....Jazakallahi khairan kathira....

Cujafw said...

Assalamualaikum Jee.
Tk kerana sudi kongsikan resipi sup cendawan ni. Memang teruja nak cuba...........

DK Fareedah said...

hmm sedapnye... blogwalking sampai jumpa blog kak jee... seronok baca dan tengok resipi...

Fazliana Jamil said...

Nampak sedap sangat. Boleh cuba tryy untuk minum2 petang nie. Oh ye nanti kalau ada masa singgah2 lah blog saya.
http://www.mamafisya.com/

Bali Tour said...

terima kasih atas resipe nya
looks great :D

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...