Pages

Sunday, November 3, 2013

YANG MENYINARI HIDUP KAMI SEKELUARGA

Ginger... kena pakai pendakap leher sebab sakit


Snowy dan Ginger - fav sleeping position


Remy aka Adik...




gambar Remy lepas operate pada 1/11/13



Cheetam...baru sedar dia juling..hehehe


Ini Bobo...kucing yang duduk belakang rumah

Unifi...masuk rumah, makan, tidur dan lepas tu balik ke sarang dia



Antara kucing tak bertuan yang sentiasa lapar


Pantang grill dibuka... terus masuk, makan dan hilang lepas tu. Seekor pun tak jinak!





























7 comments:

ana said...

Assalam kjee.
Biar betul kjee. Ramainye rakyat. Kat sgbuloh hri tu tk ramai cam ni. Bobo tu mcm kiko sya yg hilang 2 hri sblm raya bru ni. Sedey gila sya. Menangis bgai nk rak. Tk jumpa smpi skrg. Cheetam kjee sjibik citam sya. Kucen yg paling senior, paling tk frenly dn paling garang. Tk bole ada adek bru. Dia jerkah kawan tu. Skrg sya ada 4 je. Hilang kiko 1 ganti 3. Bestkan ada makhluk ni. Amat memahami kita.

Kjee said...

Kucing Kjee 4 ekor jer. Snowy, Ginger, Cheetam dan Remy. Yang lain semua kucing tanpa Tuan duduk belakang rumah. Unifi dan Goat (tak ada dalam gambar) dah buat umah Kjee macam umah diaorang. Yang lain, masuk (secara mengendap2), makan dan lari balik keluar. Satu minggu Kjee kena siap budget untuk 2 peket besar friskies dan ikan tongkol dan nasi. Tak kesah...rezeki Allah swt yang beri.

ana said...

Tak pe sedekah kat kucen2 besar pahala. Insyaallh kjee akn dpt gnjaran yg baik. Haah td tk baca abes. Tgk ramai beno rkyat kjee. Sian ginger. Dulu pun dia penah pakai benda tu kan? Harap ginger cepat sihat.

ibuaries said...

masa saya kecik2 dulu, mama saya pun rajin dok bagi kucing2 rayau ni makan. Ada sekali tu sampai 10 ekor yang kn bagi makan. Tapi kucing2 tu baik. Manja plak dengan mak saya. Bagus la kak jee tolong bagi makan, kesian. Kucing ni bukan reti family planning pun :-)) hihihi

inilah kisahnya said...

alhamdullilah, sedikit kita memberi kucing makan doanya seribu kebaikan untuk kita. Rezeki kita akan betambah-tambah datang nya tanpa putus-putus insha Allah

Kina said...

Moga murah rezeki Kak Jee sebab selalu share dengan kucing... my dad cukup benci org berkasar dengan animal.. sama mcm K.Jee.. suka kucing!!.. hehehe

Ummi said...

Assalam K.Jee...waaahh ramainya kucing k.Jee...bagus ada tempat camtu...Ummi pun ada 4 ekor di luar rumah baru skrg ni...1 ibu, 3 anaknya jantan semua (Laici, Oren, Oligo...Cincau dah mati kena hawar baru2 pindah aritu...huhu). Now dlm rumah ada sekor anak dr ibu yg sama, tp ibunya kena operate masa beranak aritu, so kena asingkan. Pastu terus ibu ni x kenal dah anaknya yg kami namakan Milo...batch ni sekor saja yg hidup dr 4 ekor.. So, yg fully duk dalam rumah Milo sekor jer...yg lain tu kami bg masuk sekali sekala... Bab makanan dan rawatan/vaksin segala, mmg xleh nak citer la, ..insyaAllah ada rezeki kami, adalah rezeki mereka ini...

Kat rumah lama pun ada kucing menumpang yg still kami bagi makan sebab duk ulang hari2 bila Aiman singgah balik dr sekolah situ, sebelum kami ambil petang. Now baru beranak lg 4 ekor...adeeehh...hehehe... tp yg ni makan campur2 je laaa...Seronok dan bahagia melihat kucing2 ni kan k.Jee...hilang stress balik kerja...

Betul lah kata setengah doctor dan menurut kajian, melihat anak2 kucing bermain dan bermesra dengan kucing boleh menghilangkan stress, bahagia rasa dan menurunkan darah tinggi pada sesiapa yg menghidapnya... ^___^.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...