Tuesday, June 21, 2011

TERHARU LUAHAN HATI EIMA-CAA

ehsan google
Kjee terharu sangat apa pergi ke blog adik blogger Eima-Caa dari blog Umi-Baby-Ayah sebentar tadi. Kjee tak tahu nak cakap apa. Selalunya, apabila ada orang komen dalam blog Kjee, Kjee akan trace blog dia dan follow blog dia tanda appreciation (orang Melayu kata apa hah) kerana kesudian intai blog Kjee.

Terbeliak mata Kjee tengok blog adik ni. Kjee terus baca kuat2 supaya Unclepali yang duduk sebelah Kjee dengar apa yang Eima tulis. Amboi, kata Unclepali. Sanggup Eima buat satu entry khas untuk Kjee! Terima kasih Eima. Kjee copy paste sebahagian daripada apa yang beliau tulis. Lebihnya korang baca di blog dia nanti yer.

Untukmu "Kak Jee"

Memula nak tersenyum lebar sbb KJee sudi menjadi follower blog saya....;)

isk, rasa berdebar-debar plak bile org glamer masuk blog kita kan..kan..kan...pasni confirm bersemangat meng"update" blog...ekekeke...


Actually, mmg suke gilerrr (bole ke ckp cmtu???) @ ayat manisnya teruja membaca blog KJee setiap hari..sampaikan hari2 cerita pada incik hubby.."syg tau tak, hari ni kan KJe cite dot..dot..dot...(dengan emosi muke skali tau KJee)...dan cerita tersebut tak kan terhenti disitu shj kerana KJee kan rajin update blog, so akan berulang2 la ayat spt diatas..hikhikhik...sehingga satu hari incik hubby bertanya, "KJee tu sape?"....apa lagi..dengan pantasnya buka blog KJee dan tersengih2 incik hubby melihat blog KJee..."patutla suka tgk blog KJee, belajar masak rupanya..."


Yes...memang belajar masak melalui blog KJee...sebabnya: 


Hah sambung kat sini 

Alhamdullilah ada rupanya adik2 blogger kat luar sana sudi mengikuti blog Kjee. Kjee 'menulis bukan kerna nama... kerna  sifat kasih pada sesama insan...dan menyatakan kasih sayangku'...yehhh ciplok lagu Ramli Sarip!

Kata2 semangat dan dorongan serta komen2 yang bernas dari korang semua buat Kjee lebih bersemangat untuk menulis dan berkongsi pengalaman hidup.

Macam ni lambat lagilah nampaknya Kjee nak pencen jadi blogger. Insya Allah. Hehehe

17 comments:

anymz said...

alhamdulillah...
betul tu kjee.masa mula2 saya buat blog masak2 dulu,saya masak cincai2 je konon2 utk sedara2 pompuan saya yg baru kawin..tup tup...rupa2nya blog saya di intai oleh pasangan lain jugak..seronok bila diorang kata belajar masak dari blog kita kan?..

naniasda said...

You did the same to me too...if not for your inspirational comment on my entah apa-apa blog i wld still be staring at a blank screen not knowing what to post abt..hehe. Hanya Allah yang dapat membalas budi you kepada bloggers yang baru nak menapak ni.. Once again a million tks to you..

Kjee said...

naniasda: Kjee pun baru sahaja menapak. just half a year old. let's share whatever we know...this world would be a better palce to live in if we care and share.

Ubeee..... said...

Salam kak jee

kita pun terperasan kak jee follow blog kita semlm...berdebar2 tau, blogger femes follow blog kita yg selalunye merapu, meraban entah hapa2.....hehehe

Insya allah, teringin nk pg try tempat2 makan yg kak jee tulis tu...esp western food tu, terliur membaca tulisan kak jee....

paridah said...

kebanyakan blogger dah profesional macam Jee n ramai yang lain. kakpidah je yang baru tertateh-tateh. hendak berasimilasi dengan benda baru ni memang memeningkan. mujur ada jee yg tolong support macam2 kekurangan jadi ada jugalah yg mengintai blog kak yg dull n ntah apa2isinya. tksh banyak jee

nj said...

Kak Jee...saya pun suka baca blog kak Jee...layan gambar dan resipi masakan mengancam kak Jee tu, sambil2 baca entri artis-artis...I liiikeee... Suami saya pun tak percaya Kak Jee pernah komen kat blog saya (resipi avocado tu)...saya seronottt habisss bila org glamer sudi singgah blog tak seberapanya itu... :-D Keep on writing kak Jee..

NIk Fauziah Nik Hussin said...

kjee..jgn sekali2 pencen menulis. penulis berkongsi pengalaman apatah lagi penulis mcm kakjee yg banyak pengalaman! (Tulislah dr hati kerana ia akan menyentuh hati2 yg lain)

Kak Sal said...

yer la k.jee..semestinya lah akan terharu bila ada blogger popular yg sudi follow blog kiteorg..tambah2 lagi blogger newbie mcm kiter nie..salunya blogger2 hebat nie x kan jenggah ke blog2 newbie nie..*sesetengah la*

Anonymous said...

betul kjee bukan kerana kjee bekas segala2nya...tapi kjee memang kjee yang punya citarasa sendiri....nor akui singgah d dapur kjee selain dari nak baca cerita nor suka tengok resepi kjee banyak yang kjee bagiialah untuk makan berdua senang nak ikut tak membazir dan sedap belaka....nor

Madam Casper said...

Yer kak jee..hari2 mesti masuk baca..susunan ayat kak jee tu best. Setiap hari tak sabar nak baca n3 terbaru. tapi nak tanya satu soalan kat kak jee..dah lama simpan ni. Kak jee pernah kan berlakon dalam satu drama. tahun 80an ka 90an. yg kak jee bawak watak terencat akal tu. yg satu hari tu ibu bapa kak jee meninggal sbb eksiden. lepas tu abang sulung yg jaga. yg bawa watak abang sulung tu mmg abang kak jee ker?

ieda said...

blog kjee mmg best.saya pun selalu intai2 jugak.lepas tu salin2 resepi.lgpun gaya penulisan kjee tu lain dari gaya penulisan orang lain

Kjee said...

madam casper: kalau tak silap kjee, yang berlakon sebagai abang kjee tu pelakon Harun Hashim. kjee tak pernah berlakon dengan abang kandung kjee.

Pus said...

I enjoy reading your blog entries and I actually stumbled upon yours while I was blog hopping. I love what I read. I've stopped writing in my own blog for a long time, I think I have abandoned that page for about a year. After reading yours, I have this urge to continue writing.

Best of luck....and wish me luck too.

Kjee said...

Hi Pus. should find time to write. it's a form of therapy. i find it very comforting, honestly.Gud luck!

eza said...

salam kjee... saya selalu baca blog kjee.. especially hari2 bekerja bila dh tengah boring... saya juga suka meng'copy' resepi2 kjee.. ada juga yg dh try masak... 'marbelus'...
tapi saya tak reti menulis dn tak de blog.. l'm one of ur follower...
best wishes to u kjee...

Kjee said...

eza: belajar2 buat blog. seronok tapi awas, ia melekakan. terima kasih intai blog kjee.

suhana azlin said...

hehe..rasa cam comel pulak dua2 main terharu sbb masing2 jd follower =)

sy pun cam rasa kerdil sbb kjee sudi jenguk blog sy yg x seberapa tu kjee...skang ni tgh mood malas giler nk update..yg rajinnya melayan blog org je hehe...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...