Tuesday, June 12, 2012

TART NENAS NYONYA LAGI!!!





Inilah tart nenas terbaru buat tahun 2012. Tak sabar nak tunggu Raya lagi dua bulan. Hehehe. Actually Kjee buat untuk beri kepada seorang sahabat istimewa. Sahabat yang beri Kjee handphone Samsung Galaxy S Advance hari tu.




Tart nenas ni tak seberapa harganya berbanding handphone tu. Tetapi, ini saja yang mampu Kjee berikan kepadanya. Lagipun, segala2nya dia dah ada. Hanya petik hujung jari jer.


Ada yang tanya Kjee samada boleh order. Jawabnya, OHHH TIDAK!! Tak larat nak buat. Sebab itulah gunanya ada resipi yang Kjee dah post lama dulu. Siap cara membuat step by step lagik. Kalau korang malas nak cari, klik sini jer.

Resipi yang Kjee beri ini tak tipu punya. Kjee pun guna resipi ini tadi. Ada yang dah buat termasuk meniaga untuk Raya lagi. So apa tunggu lagi. Buatlah.

Rahsia untuk buat pastri tart nenas yang sedap ialah gunakan butter premium. Tadi Kjee guna Golden Churn.








19 comments:

CitarasaKu said...

Salam KakJee...rasa macam nak raya dah...hehe mesti sedap sbb kakjee guna golden churn.

Nur-nba said...

Salam.. Kak Jee, sedapnya melihat tart nenas akak ni.. Kemas je..

Moga rakan akak tu dimurahkan rezeki..

MamaFaMi said...

Sket baik kita dah pernah buat tart nenas Kjee ni. Tapi walau macam mana pun, tetap teringin nak makan. Kita kan Kjee, tak buka mulut pun nak take orders for Raya, tapi dah ada yang suruh. Kelakar kan... tiba tiba je diorang ni... ahaks... Happy pun ada gak. Maknanya, kuih kita boleh diterimalah kan.....

zalekha ismail said...

emm...sdapnya k.jee..jem dh ada cuma nk tunggu kerajinan utk menge-tat..

khairiah khaizu said...

wahhhh...sya mmg gila dgn tart nie lebih2 lg tart gulung....nti nk amik resepi kjee la nk buat raya nti...walllaaaa

elly norman said...

kak jee buat sendiri ekk jem dier..?

IbuRasyadAzlan said...

sedapnya...

suraya said...

Assalamualaikum.
Kak Jee, saya terjumpa blog kak jee dari dalam blog En. Mazidul.saya suka baca blog akak ni sebab bukan saja banyak cerita pengalaman tapi 'sedap-sedap' jugak...tengok gambar-gambar pun dah telan air liur, seronoknye kalau pandai masak macam akak. rasa-rasa kak jee ni pernah duduk kt kawasan melayu PJ ke? sbb macam pernah jumpa je?

Kjee said...

Ya suraya. Dulu kami pernah tinggal di kawasan melayu.

Anonymous said...

kak, golden chan tak leh makan kan...

Masya said...

terliur tgk tart² kak jee ni...

Syafiqa Hayra Mohd Yusof said...

kak golden churn tu dah di haramkan kan...

Kjee said...

Alahai. Kalau masih diharamkan takkanlah kjee guna. Tolong ikuti perkembangan semasa.

CIK Y O N G said...

Kak jee ooo Kak Jee...

Cik Yong nie kan silent reader blog kak jee tau.
Love ur blog ;-)
Tart tu kalau Chenta Cik Yong nampak habis dia NGAMP satu balang.. Tak sempat nak rayanya.

Yatie said...

cun abes tart nyonya KJee ni..rajinnya akak buat..tetiba rasa nak wat gaklah...he3...

suraya said...

laaa betulla yg saya jumpa dulu tu akak.(jumpa masa beli ikan waktu petang..ha ha ha)dah 10 tahun tk pergi ke Kawasan Melayu seksyen 3 tu..dah mcm mana rupa kawasan tu. Pd saya Kawasan Melayu sangat unik kerana namanya dan lokasinya... atas bukit kecil di kawasan bandar.Rindunyee...

IbuRasyadAzlan said...

kak jee, saya dah try wat kak jee py resepi tart. sedap gile. huahuahua

Anonymous said...

akak ni memang best...tak kedekut...semoga ilmu yg dicurahkan membawa manfaat dan pahalanya terus mengalir.saya selalu buat laksa resepi akak dan memang besh.sayang akak!

Kjee said...

Amin. Terima kasih.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...