Monday, October 8, 2012

PIE TEE INTI UDANG, CENDAWAN DAN MAYO









Semalam had dimsum brunch with my friend Angel and her family at Maju Palace Restaurant. Dalam banyak2 makanan, mata Unclepali terpandang Pie Tee, yang merupakan Chef's Buffet on Saturdays and Sundays. Selalu kami pergi, tak nampak pun.

Inti pie tee yang lain daripada yang lain. Yang selalu Kjee makan, intinya sayur dan kadang kala ada sedikit udang. Tetapi yang ini, intinya cendawan, udang, mayonaise dan dihiasi fish roe (telor ikan). Sedap. Actually, suka hati kitalah kan nak bubuh inti apa. Kita yang buat dia.

Nak try buatlah. Kjee jual acuannya tetapi buat tak pernah pun. Hehehe.

Sesiapa nak order acuan pie tee ni, bolehlah sms 0126780501. Acuan jer bukan casingnya. Hehehe.

Kalau sesiapa teringin nak buat, kena jenguk dapur Che Mat Gebu yang femes seantero donia tu di sini.





4 comments:

dEdEQ dE wIshEs said...

BESHH SGT2 MENDE NI .. TRY MKN PUN MSE KAT CHICKEN SHOP ..

BESHHH .. WAT KAN KITE LEH ? HOHO

rahel said...

Wah banyak sedap wo pie tee tu kak..dah lama kita tak buat...

Anonymous said...

dedulu mak saya rajin buat pie tee nih..rasa nak belajar lah nak bancuh tepungnye tuu..intinya leh create sesuka hati

-yati-

Kesuma Angsana said...

sedapnyer kak jee

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...