Pages

Tuesday, September 17, 2013

MENU CUTI SEMALAM






Ini air tangan my princess. Since Mama dia kena grounded sebab swollen ankle (water retention), dia jadi chef in the house. Ahad dia turut buat Cinnamon Rolls tapi tak sempat nak amik gambar, dah langsai.

Believe me, her Penang Asam Laksa is better than mine. Sedap sangat-sangat. Siapa lagi nak puji kalau bukan mama dia. Karipap ayam yang dia buat on Saturday pun sedap sangat sampai semalam dia buat lagi. Kali ini dia buat lebih dan bekukan. Pagi ni mama dia goreng dan makan sama papa untuk breakfast.

Untuk resipi Penang Asam Laksa, tengok sini. Dan untuk karipap yang sedap ewah jenguk sini. Hehehe.

Sorry gambar tak lawo. Amboi lawa ke selama ni? Hehehe

6 comments:

mami said...

Assalam KJee..untung KJee...anak dara boleh diharap....untung gak bakal suami si nadia...

Kjee said...

Insya Allah Mami. Nadia patut syukur arwah nenek dia pandai ajar mama dia. kalau tak, dengan mama2 sekali hampeh, hehehe.

rostina76 said...

salam kjee…..terliurnye tgk laksa penang tu. pandai anak dara akak. btw kelim karipap pun halus cantik je. heheh saya leni pakai acuan je sbb malas & xl;arat sbb sekali bt banyak

Dapur Korea said...

jal-meok-kket-sseum-ni-da

smell delicious! a.k.a inachomel said...

Waahhh Kak Jee .... menu semalam kita samalah! karipap tu pun dah lama saya ngidam! Yang beli tak kira, buat sendiri baru kira cun!

Anonymous said...

salam
water retention tu kena jaga jaga la makan. esp bila dah berumur ni..kidney n jantung related issues. bila dia beri makan ubat utk jantung it affect kidney.
kidney pula bila tak efficient affect jantung punya function.
kena la jaga diet non fat low cholestrol less carbs. more veg more steam no oil. kalau kurangkan berat badan lagi bagus. less strain to jantung kidney dan kaki.
kalau dapat elakkkan dari kena makan ubat ubat darah tinggi,cair kan darah etc lagi bagus.
sbb in the long run it damaged kidney..kalau dah tak efficient bila makan
mcm kidney pon tak jln.
takut kena dialisis..mahal.
kos..kalau keja gomen medical free. kalau tak.bankrap...
tu je nak kongsi..sbb arwah mak have similar issue too

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...