Wednesday, March 16, 2011

140. dah tak der kerja lain dah...

ini dah tak tau apa nak buat. internet slow cam kura2. nak tengok tv, boring. nak baca buku tak der mood. lagipun malam tadi dah stay up habiskan baca buku Tun M.

cik abang kita dah keluar minum pull tea dengan best fren dia. bukan pompuan tau tapi jantan tulen. so, kjee pun mengisut pelan2 ke dapur dan buatlah apa patut. korek sana korek sini, jumpa red bean paste yang belum lagi digunakan. nak buat roti malas nak tunggu roti 'proof'. so yang paling senang keluarkan puff pastri jenama kawan.

elok buat kawan dengan jenama kawan ni. dia kawan yang baik. dia bagi kerja kita buat puff jadi senang. macam tulah kawan yang setia. tak macam sesetengah kawan tu yang suka menyusahkan orang jer.

apapun, korang tengoklah gambar yang tak berapa lawo ni. walaupun tak lawa puff ku hari ini tapi rasa dia tetap sedap. kau ader? hehehe


3 comments:

Anonymous said...

kjee dulu nor gelek sendiri kulit puff ni.....sekarang ni nak cari kawan yang ni le baik dan sentiasa akan jadi teman baik kite....KAWAN pastry...norasmah

Anonymous said...

sedap sungguh nampaknya. jee memang pandai masak pun. saya setakat nak buat cokodok boleh je. tapi tunggu saat terdesak baru nak buat. maleh bebenor ye...kawan baik ni yang sangat memahami kita tidak ramai. seolahnya hanya anugerah Allah kepada kita sekiranya kita mendapat kawan2 baik yang sejiwa mengiringi perjalanan hidup kita

inahar ali said...

salam rindu kak jee..kita pun mmg suker berkawan ngan puff kawan nih..sgtla berbudi giteww..hehe!!lawa ke x lawa ke yg penting sodaap!! bak 2 ketui kak jee..hehe!

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...