Wednesday, June 22, 2011

PANCAKE AIR TANGAN UNCLEPALI

Ini cara Nadiaa makan dengan Maple Syrup
Ini cara Mama si Nadia makan...dengan serunding daging-

 PAGI ni Nadia berjaya pujuk papa dia buatkan dia breakfast kesukaan dia iaitu Pancakes!! Berbatu2 dia memuji kehebatan Unclepali buat pancakes selama ini. Dan pagi tadi, Unclepali buatlah setelah cair dengan pujian anaknya.

Walaupun pancake Unclepali pagi ni agak lain sikit texturenya tetapi yang mahalnya ialah rasanya. Kjee dah banyak kali cuba buat tapi entah kenapa tak menjadi. Or maybe, kihlasan Unclepali lain kot? Ala saja jer nak jek (jack?) Unclepali. Kahkahkah. Heran kan? Reseipi Kjee punya tapi Kjee sendiri fail buat.

Nadia dan Unclepali seperti biasa, cam omputih makan dengan Maple Syrup. Selalunya Nadia makan juga dengan butter but sejak dua menjak menjaga bodi ni, dah tak pandang butter. Kenapa Nadia jaga bodi? Jeng jeng jeng...ada ler. Apakah dalam hati ada taman? Hahaha korang tanya dia sendiri. I'm not telling...

Seperti biasa, korang intailah sini untuk resepinya. Rugi kalau korang tak buat sebab sedap sangat. Hari ni tak ada fresh milk so Unclepali guna susu cair atau evaporated mlik.

4 comments:

DzulDania Aku Punye said...

bestnya unclepali pandai wat pancake tu..sy wat pun x jadi walau guna tepung pancake..sedapnya ..

noorsafone said...

sedapny kakjee pancake tu...unclepali dh tunjuk bakat...bertuah kakjee...

Kjee said...

noor: selama ni yg buat Unclepali. Kjee buat jadi lain...hehehe

hajar said...

mcm best jer kjee.. dah beberapa kali intai pancake kjee.. tapi lom berkesempatan buat. & big thanks kat kjee utk resepi sagu gula melaka tu... mr hubby suka & kalau boleh hari2 dia nak makan sago gula melaka tu... hihihi

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...