Friday, August 26, 2011

CHOC CHIPS COOKIES NADIA

Nampak jer tak cantik tapi rasa sedap sangat!


Dah siap dah choc chip cookies Nadia. Dia buat sorang2 jer sebab Mama dah tak larat sangat nak tolong. Cian dia. Anyway cekap jugak dia buat sorang2. Dalam masa tiga jam semua siap.

Rupa cam vadey pun ader...hehehe merajuk Nadia nanti!
Nadia kata dia buat satu adunan jer. Dia kata kalau tak cukup besok dia buat lagi. Isyhh tak payahlah. Kjee dah buat tart nenas, biskut arab, biskut dahlia dan german butter cookies. Nadia buat choc chips. Pastu Kjee beli belinja flakes dari Nurul Huda. Malam Raya nanti buat kek butter. Itu jer.

Untuk resipi choc chips cookies ni, kilik sini. Dr Ina Harlina dah lama bagi resipi ni kat Kjee. Adalah tiga tahun lepas kot masa dia seringkali landing kat gerai Kjee dulu. Dia kata sedap giler. Memang sedap sangat2. Thnx Ina. Sayang dan rindu sangat kat awak!

Nadia tak bubuh serbuk koko sebab pertama kali dia buat, biskut jadi gelap dan susah dia nak tahu biskut tu dah masak ke belum. Banyak yang hangus ketika itu. Kalau korang nak letak, tak kisahlah yer. So kaler cookies dia taklah gelap sangat. Sedang2 gitu. Hehehe. Selamat mencuba.


Ini versi Dr Ina...cilok gambar dari blog beliau

3 comments:

inahar ali said...

assalam kakjee cayaaaaanngg..kita pun winduu gak kt dier!! alahai puan doc pun x sempat lg wat kukis..cian kan! esok br cuti br leh start engine menggetel kukis..hehe!! eh kakjee raya mana? nnti tgklaa kalu kita tersesat ke melawati leh kita beraya ke umah kakjee ek..selamat ari raya ye kakjee..maaf zahir batin..moga dpt kita ketemu nnti..insyaallah!

Yatie said...

Assalamualaikum KJee,
uwaaaa nmpk mmng sedap biskut yg Nadia buat ni, bertuah akak dpt anak yg rajin spt Nadia..seronok di buatnya...anak dara Yatie boleh tolong2 terap kuih je...bab bakar2 kuih tak past lagi...takpelah belajar pelan2, lama2 oklah tu...ada masa nnti nak wat gak cookies Nadia ni..tq berkongsi resepi..

Slmt Hari Raya Maaf Zahir dan Batin..

Gee® said...

Slmt Hr Raya buat k.jee dan family... maaf zahir & batin...
ops!! sedap kukis tu...

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...