Tuesday, January 10, 2012

SAH FASHA + JEJAI DAH NIKAH DI THAILAND?

ehsan google

Kenapalah Kjee tak terfikir selama ini? Baru2 ini Kjee ada tengok drama Cinta Elysya (macam tu ke eja). Tengok badan Fasha Sanda semacam jer. Dah macam bukan badan anak dara. Oppsss Kjee taklah kata badan dia dah gedebuk tetapi Kjee orang tua kan. So dapatlah detect sikit2.



Semalam, Kjee ada post entry suruh dia cepat nikah dengan kekasihnya Jejai sebab dah boring sangat asyik baca story dia dan Jejai, kejap cinta kejap putus. Pastu cinta balik. Dan tetiba ada cerita pulak nak nikah.

And then, Kjee dapatlah citer seorang rakan FB kata mereka sudan kahwin. Kahwin?  Kjee garu kepala. Kahwin? Kahwin ke nikah?

Hehehe ketawa dia. Dah nikahlah Kjee, kata teman tu. Isyhhh walaupun wartawan pencen tetapi hati naluri ni masih ada perasaan ingin tahu. Kemudian Kjee dapatlah citer tetapi taklah banyak sebab fren FB tu kata nanti dia tanya lagi mereka yang lebih tahu mengenai pernikahan itu. Depa nikah dah banyak bulan tapi tak ingat tarikh, katanya.

Jeng jeng jeng dia confirm yang FASHA DAN JEJAI SUDAH NIKAH di Thailand beberapa bulan yang lalu!! Nikah senyap2 sebab ada masalah. Kjee kata masalah keluarga ker sebab setahu Kjee, ibu Jejai tak suka Fasha! Opppsss maaf lah yer.

Fren FB tu kata sikit lebih kurang macam tu lah. Kononnya pasangan pengantin baru tu sedang berusaha mencari jalan mengatasi masalah keluarga itu. Itu menyebabkan Fasha susah sangat nak buat pengumuman. Maklumlah, bab2 keluarga ni amat sensitif.

Dan yang syoknya Kjee quote and unquote apa fren tu tulis semalam kat wall FB Kjee. Jangan korang nak cari sebab Kjee dah padam atas sebab2 tertentu. 

Katanya sikit lebih kurang begini: "Kalau Jejai ada kat rumah Fasha, kereta Jejai akan ditudung (dengan cover kereta kot). So kalau nak tahu Jejai ada, intai2lah kereta2 kat dalam kawasan rumah Fasha.."

Oppsss kalau dah sah nikah (walaupun di Thailand, nikah tu sah kalau ada surat nikah), kenapa sampai nak sorok2 lagi kan? Biarlah kan? Tak payah sorok2. Buatnya ada yang nampak dan report kat pencegah maksiat, kan jadi hal pulak. Tapi kalau geng pencegah maksiat datang, pasti terkejut beruk muka mereka apabila Fasha dan Jejai keluarkan surat nikah.

Kepada Fasha dan Jejai, Selamat Pengantin Baru seandainya benar berita yang Kjee terima itu. Kami semua mendoakan agar Allah swt permudahkan usaha kalian untuk menjernihkan hubungan kekeluargaan selepas sah menjadi suami isteri. Restu keluarga terutama sekali ibu terlalu penting dalam sesebuah perkahwinan.

Sesungguhnya Allah swt sangat mengerti. Amin.

Apa2 pun, Kjee masih tunggu lagi info dari spy Kjee. Itupun kalau dia nak bagi lagi info lah. Kalau tidak, tugas wartawan  media lainlah nak follow-up. Hehehe

24 comments:

Irfa said...

sya suka Fasha krn dia cantik dan berbakat.cuma dalam hal cinta,nasib tak menyebelahi dia..kalau dia dah kawen baguslah..moga dia dan pasangan bahagia.kuat semangat hadapi dugaan

NenetPenne (NP) said...

baiklah nikah daripada ke hulu ke hilir mcm belangkas tapi tak ada apa2 ikatan..

apapun selamat pengantin baru

kalau dah jodoh tu, tetaplah jodoh walau tsunami datang melanda...

semoga perkahwinan mereka kekal ke ahir hayat..

susumanis said...

Alhamdulillah kjee...janji halal...selamat pegantin baru to both :))

Cik Ayu said...

declare jer la da nikah kan kjee..lagi senang.. xkan ler nak tunggu pregnant baru nak wat announcement.. perkara yg baik ngape nk sorok2. xpaham....

MRS. K said...

iyer? kalau betul selamat pengantin baru ler

azra said...

kak jee, serius ketara pasal bdn FS dah makin berisi masa dia pakai baju kontroversi kat pelancaran majalah LISA tu, then dlm cerita Peah Gosip pun nampak sgt

Aslynn said...

Kali ni bukan cobaan lagi erk...Tkyah sorok2..takat M'sia-Thailand tu jauh mane sgt le..lmbt laun org tau gak..Semoga berkekalan ke akhir hayat...Tahniah..

Unknown said...

BETUL LA..MASE CITE CINTA ELYSA BADAN FASHA LAIN MCM JERK..KJEE KATE BIASE LA ORANG TUA..NI SAYA BELUM KAWIN PUN BOLEH TAU..HEHEHE

fieda said...

LA YE KER...

EvisuKyme said...

tahniah.......nak kata apa lagi kan...mudahan bahagia ke anak cucu...xpayah beli majalah.....reporter otai dok ata kot cinni!
shayang kak jee!

Kak Sam said...

Tak tahu le nak komen apa, yang baik jadikan tauladan yang tak berapa baik jadikan sempadan. Semoga fasha n jejai berbahagia selalu

Masya said...

baguslah kan kalau dah nikah... cuma terkejut jgk baca entry kak jee ni...

pinky said...

kak jee...tlg cari info pasal erema tu...bekas balu seri bayu... dia cakap ada anak dengan seri bayu...umur dah msk 8thn...seingt sy dia kawin sama nga siti nga dato K tu... apa cer ni???

mayangsayang said...

bagus le kalau dah kawin ..

sarah said...

betoi ke???bagus ler..cemuih dah baca bab depa nih..

Rahmah Ram Ram said...

Alhamdulillah...Kalau dh selamat bernikah "Selamat Pengantin Baru". Macam kak jee jugak, saya dh bosan dengar kisah cinta dorang ni yg macam biskut..

Anonymous said...

kak jee dah masuk Beautiful nara - wintanhir-

LydSunshine said...

Tapi kenapa nak kawen kat Thailand? Kalau ibu Jujai yg tak suka, wali Fasha suka, dah kira ok dah. Or takut rahsia terbongkar la kot. Saya pun perasan badan Fasha berisi dalam Cinta Elyssa. Tapi kalau derang nak sorok2 pernikahan derang tu, kot nnt Fasha pregnant, kan susah nak explain.

Anonymous said...

Kalau betul berita ni alhamdulillah..selamat pengantin baru buat Jejai n Fasha..

Anonymous said...

kalau berita ini benar, alhamdulillah .. sebuah ' mesjid' terbina. Tapi kalau tak betul ... elok di perbetulkan. Saya harap selepas ini Fasya beringat akan tatatertib berpakaian. kalau tak nak tutup aurat sekalipun, janganlah melampau-lampau mendedahkannya. sha ...

Cik Siti said...

Alhamdulillah... Eloklah depa kawin. Cinta mereka tu umpama cinta Putera Charles dgn Jessica Parker hehe.. bukan pasal apa, kesetiaan dan apa jua halangan, tetap itulah juga cinta mereka. Kita doakan yg baik2 ajelah ye...

Cik Siti said...

opss... camilla parker la..:)

Cahaya Gerhana said...

haha.. ingatkan saya jer yg perasan pasal badan fasha... erm.... elok la cepat2 kawen.. nampak sgt dah.

Anonymous said...

Badan Fasha 2 nampak berisi may be makan ubat takut peknen la kot.

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...